Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

@Murat Bulut

İstanbul - Bursa arasını en son ne zaman gittin?

Scudo
@Ali Uzel

En son 5-6 sene önce gittim ve yol kalitesi bundan iyiydi.

Sunu da ekleyeyim; Istanbul ve Bursa'yi ülkenin en büyük 1. ve 4. illeri oldugu icin yazdim. Oradaki yolun kalitesine direk bir gönderme degil. Fotograf buranin en büyük 1. ve 4. illeri arasinda bisiklet sürebileceginiz yol.

Burada da yollar o resimdeki gibi ve bildiğin mayın tarlası gözünü yoldan kaldır çukura girersin 23C lastikle devam ediyorum.

@Murat Bulut

Oradaki en büyük 1. ve 4. il arasında tren ulaşımı var mı?

@Ali Uzel

http://www.railplus.com.au/images/maps/hungary_map.jpg
Muhtemelen...

Evet carraro race 052 bisiklet için almaya gittiğimde bayağı bil dil döktü Satıcı ,:lastiğini sürekli patlatırsın,jantı yamultursun , jant akordunu bozarsın,iç lastiği patlatırsın.... Şehir bisikletlerine yöndendirmeye çalışıyor yani daha öncede gittim 2 hafta önce 1,2 hafta iyice düşün sonra gel demişti dün gidip bunları duyduktan sonrada yarın gel dedi akşam 5-6 da gidicem.Foruma atmıştım bu fotoyu bu konuyada koyayım.satıcıya da sordum %70 asfalt %30 bu yolda kullanıcam dedim eğer bu yolda gidersen lastik patlayabilir her hafta akord yaptırmaya gelirsin dedi :D Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    113,7 KB · Okunma: 200
Bir dag bir duz gidon yol bir de yol bisikletim var...hepside baslangic sayilbilecek bisikletler...dag bisikletine 700x38 kenda az disli lastik taktirdim cok mwmnuum..dag bisikleti surerken jeep yol bisikleti surereken spor araba kullanir hissine variyorsunuz..isin ozeti budur..konfor hafif tumsek kaldirim v.s dag bisikletinde daha rahat tabiiki..istanbul aracaddekerinde konfor icin sehir bisikleti lastigi takilmis dah bisikleti okdir..ben kendi original lastiklerini bi daha takmadim..ama sonuc olarak on surusumun 4 u yol bisikleti ile 5 i duz gidon yol bisikleti ile biri dag bisikleti ile...canim ongun hangisini surmek istiyorsa onu suruyorum..guzergah yesilkoy sariyer bogaz sahili...agresif bisiklet kullanan biriyim engebelere ragmen yol bisikleti tercihimdir..ama istanbul caddeleri ve trafik icin guzeli duz gidon yol bisikleti )))

Guncel bir ornek vermem gerekirse kadikoy pendik arasi bisiklet surmem gerek yol bisikletine binmekten cok daha fazla zevk almama ragmen dag ile cikicam yola..cunki yollar bozuk cok tumsek catlak mazgal v.s var..yol bisikleti ile eziyet..yavas git,cukurda ayaga kalk , mazgala girme bunlari yaparken soldan hizka gelen arabaya dikkat et v.s ..keyfi kalmiuor...bu yollar icin sehir bisikleti 700x35 veya 38 lastik takilmis amorsitorlu dag bisikletinin surus keyfi baska...yol bisikleti ile ortalama hiz farki 2-3 puan oluyor sadece

@MurathanKaratmanlı
Beni de aynı şekilde yoldan uzak tutmaya çalışan bir bisikletçi olmuştu. Kesinlikle uyma. Sadece kendin düşün ve istediğine karar ver ama başkalarının yönlendirmelerine takılma..;)

@MurathanKaratmanlı

O yolda bisiklete hiç bişey olmaz olan size olur. Her bir taş aralığını hissedersiniz, bir süre sonra masaj gibi gelir. Benim bisikletçimde bana ilk baştan beri yol bisikleti önerdi durdu şimdi aynı visikletçiden 2. Yol bisikletimi aldım sağolsun valla.

Şehirde kullanıcam problem olurmu ama bozuk yolla işim yok bide şöyle bişey var uzun turlara yollara çıkmıycam evden çıkıp 20 km gezip gelcem mesela

@MurathanKaratmanlı

Hiçbişey olmaz, ben sürekli bu tip kilittaşlı yollardan geçiyorum 23c tekerlerim ile. Hiç lastiğim patlamadığı gibi bir kez bile akort ayarı gerekmedi. Satıcı palavracının biriymiş.

yol bisikletimi toprak yollara bile soktum. 2000+ km oldu bir kere bile lastik (continental gp 4 season) patlamadı daha akort ayarı ihtiyacı yok (aksium). uygun lastik basıncını sık sık tazeledikçe hiçbir patlama sorunu yaşamazsınız. fotoğraftaki yolda paten bile kayarım. arnavut kaldırımı kaplamada çok titretir yol bisikleti ama bir süre sonra ona bile alışırsınız. kadro boyu seçimini de satıcıya bırakmayın ve bisikleti aldıktan sonra mutlaka ince açı ayarlarını yaparak geometrisini kendinize uydurun.

@ozgur908
Hocam kadro ne kadar önemlidir ? Yani ha 54 e binmişim ha 52 ye binmişim çok farkeder mi.
170 boyundayım istediğim bisikletin sadece 54 kadrosu mevcut sıkıntı olur mu sizce

ben de tam 170 boyundayım. kullanılabilecek kadro ölçüleri sürüş tarzına göre 48 ila 53 arasında dolaşıyordu yaptığım araştırmalarda. şu anda 51-52 kadro kullanıyorum. tırmanışlarda ve anlık hızlanmalarda küçük kadronun marifetlerinden bahsedilir. bence 54'ten vazgeçin. bisikletle gelen gidonum 44 cm'ydi 42 cm'lik gidonla değiştirdikten sonra aslında eski gidonun biraz bol geldiğini fark ettim. sıfır bisiklet alıyorsunuz. tam boyunuza uygun bir şey alırsanız %100 tatmin sağlarsınız. bedeninize kusursuz uyan bir makine kullanmak gerçekten keyifli olur. yaşınızı bilmiyorum boyunuz biraz daha uzayacaksa büyük boy tolere edilebilir. para veriyorsunuz tam olanını alın. 54 kadro 175 civarında olanlar için ideal. insanlar kol uzunluğu, bacak uzunluğu vb. kriterlere göre kişiye özel kadro yaptırıyorlar. biraz hassas bir konu. (söylediklerim yol bisikleti, şehir bisikleti için geçerli. dağ bisikletimde 16 inç kullanıyorum. vücut oranları normal olan 1,70 boyunda biri için ideal olduğunu düşünüyorum)

@MurathanKaratmanlı

Size tavsiyem o satıcıdan kibrit çöpü bile almayın.

@MurathanKaratmanlı

patlak önleyici şerit alırsın bir de patlak önleyici katmanlı dış lastik alırsın iç lastiğin patlamaz merak etme zımba girse bir şey olmaz sana öyle söyleyim

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Arkadaşım.

Arnavut taşı yoldan, yol bisikletine bir şey olmaz. Yukarıda arkadaşların bahsettiği lastik önlemlerini alırsın, için biraz daha rahat binersin. Ben de ilk başlarda çok tedirgin oluyordum. Ama herşey korkularımızdan ibaret. Ayrıca yol bisikletini boyuna uygun olanını almalısın. Çok şey fark eder emin ol. Ben de 1.70 boyundayım. 51 kadro kullanıyorum. Çok memnunum. Spor araba gibi meret. Kabaca mazgal ve çukur vb. yol hataları dışında pek dikkat ettiğim bir şey de yok seyir halinde.

Şöyle söyleyeyim, mtb, city bike ve yol bisikleti kullanmış biri olarak yol bisikletinden başka bisiklet asla kullanmam ve de yol bisikleti yerine diğer iki bisikleti kullandığım zamanlara acırım da acırım.

Yol bisikleti daha fazla konsatrasyon gerektirir, çünkü hız daha yüksek olduğu için daha dikkatli olmak zorundasın. Onun dışında duruş pozisyonu 10 dakikada alışılacak bir şey. Almış olduğunuz bisikletin kadro ergonomisine uygun olması gerekiyor, yoksa pozisyondan dolayı çok sıkıntı yaşarsın. Bu ergonomi maalesef bizim yerli markalarda pek yok (sedona hariç)

Başka bir tip bisiklet mi, asla, asla, asla...

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Geri