Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

@serkan akta. Aynı hisleri bende hissettim. Hiç yola çıkmazken. Şimdi yoldan gidiyorum. Ama sebebi belkide güzel asfaltta verdiği his yada daha önce sallana sallana gittiğin bisiklet yolunda sürekli firen yapma Gereği

Scudo
birde gece sürüşleri şu an için aklımdan bile geçirmiyorum

kararsızım ama ilk bisiklet için mtb ya da şehir bisikleti tavsiye edermişim gibi geliyor. yol bisikletine ilk başladığımda iyi ki uzun yıllar mtb kullandım yoksa bu hızı zor zaptederdim diye düşündüm. üst hızının daha düşük, frenleme mesafesinin daha kısa olması ve daha dik bir sürüş pozisyonu sunması mtb'yi ya da çok ince lastikli olmayan bir şehir bisikletini bisiklete yeni başlayanlar için daha emniyetli kılıyor bence. geçirdiğim bir sakatlığın ardından 7-8 ay sonra yol bisikletime yeniden bindiğim ilk gün yaşadığım adrenalin "bunu satıp sakin sakin mtb mi takılmak lazım acaba?" diye içime kurt düşürmüştü.

@Murat B.
o yolda haa :eek: bende carraro rc052 alma arefesindeyim (cyc düşünüyordum ama mekanik diskten dolayı vazgeçtim ve yolun yerini tutamaz bendeki yol aşkı :kedicik:)ama kilit taşlı arnavut kaldırımı yollarda gider mi ? tek sorunum bu o_O akort bozulur diyenler var da siz de bir yorumlayabilir misiniz:)

@MurathanKaratmanlı
Bence duz masali sehir bisikleti al cok uzin yol yapmayacaksan yol bisikletine gerek yok bencd 30 km icin yol bisikletine degmez sehir bisikleti al kurtul duz yolda kitlersin masayi 700x32 lastik takarsin devam

Yavaş sayılabilecek hızda mazgala girdim lastik patladı. Bisikleti geri mi versem acaba? :krsn:
Yalanını, yanlışını bilmem de. 2-3 gündür yol bisikleti kullanıyorum şehir içinde bundan gayrı başka bisiklet türüne bakmam ben. Gerisi lafı güzaf:)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@Bartu Bilgi
gerçekten mutlu olacağım bisiklet yol bisikleti bartu:kptmya: Girdi bir kere aklıma,kalbime ve şehir bisikleti alırsam ilk fırsatta satıp yola geçmeye çalışırım biliyorum :krsn: şehir bisikletleri bana hiç çekici gelmiyor keskin hatlar seviyorum MTB gibi YOL gibi ve dropbar hastasıyım.Özetle ben fena vuruldum bu yola :D

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
@MurathanKaratmanlı
Sen bilirsin iyi dusun

Düşünmekten beynim sulandı gerçekten.Sonucu merak ediyorum 27-28 Mayıs tarihlerinde almaya gidicem yoldaşı.

@MurathanKaratmanlı
Kilit taşı:
http://www.betontas.com.tr/images/products/76511209kilit%20ta%C5%9F%20%C3%B6rnek.jpg

Arnavut kaldırımı:
http://www.modeltrenciler.com/files/out.php/i18948_kesmetayol.jpg

Bu ikisinin yol bisikletine etkisi çok farklı; kilit taşı soğuk asfalttan pek farklı değil, ama arnavut kaldırımda çok yavaş (10-15 km/saat) gitmezseniz gerçekten sarsıcı oluyor. Ben her ikisinde de sürdüm. Bisiklet 8500, jantlar 4500 kilometreyi aşmış durumda ve henüz sorun yaşamış değilim. Her mekanik parçanın bir ömrü var ve arnavut kaldırımı veya toprak yol gibi zorlayıcı şartlar bisikletin parçalarının ömrünü bir miktar kısaltacaktır. Fakat hep kaymak gibi asfallta kullanılırsa ömrü 50 bin kilometre olacak bir jant setinin genelde bozuk asfaltta, arada sırada arnavut kaldırımında ve toprak yolda ömrü 20-30 bin kilometreye düşecekse bunun önemsiz bir detay olduğunu düşünüyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Arnavut kaldırımında kullanmak biraz sıkıntılı. söylendiği gibi hem akorda etkisi var hem de titreşimler sizi çok yoruyor. lastiklerdeki basınç makisumum olduğunda o titreşim sizin ellerinizi mahvediyor. ben beşiktaşa inerken mecburen nişantaşından geçiyorum. orası Arnavut kaldırımı olduğu için kaldırımdan gidiyorum. dönüşte de akaretlerden çıkıyorum orada da yolun yarısı Arnavut kaldırımı. elimde çıkıyorum o kısmı asfalt kısmında pedallıyorum

@Saim Karagöz
Saim bey 4 yil mtb kullandiktan sonra yol bisikletine gectim. Kesinlikle yol diyorum. Asfalt boyle altindan akip gidiyir. Tabi arazi icin elinizin altinda yi e bir mtb bulundurun [emoji2]

@Murat B. bizim asfaltlarımız mazgal ve çukurları sayesinde o arnavut kaldırımdan daha çabuk kırıp eskitiyor bisikleti. bu arada o kadar duzgun arnavut kaldırımı kaldımı acaba turkıyede bızımkılerın taşları sağa sola fırlamış durumda çoğu yerde. hız tumsekleri vs dinlemem mesela ben 50 ile tumseklerın ustunden geciyorum sahıl yolunda 40 ıle mazgalın cukurun ustunden gecıyorum 50 bın değil 5 bın dayanırsa iyi :D

Arnavut kaldırımından yol mu olur adı üstünde kaldırım taşı işte :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Benim Bahsettiğim Buydu dün akşam fotoğraf atamamıştım:srnsml:image.jpgYani nasıl olur dersiniz bisikletçi aynen şöyle dedi;
Valla yol bisikleti istiyorsan al tamam ama alma derim ben,her hafta akorda gelirsin:koptum:

@Murat B.
Hahah bencede ugrama

Geri