Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Yani 1500 Euroluk Zipp yada Campagnolo jantlardan iki katı performans,iki katı kalite var mı ki 3000 euro verelim bu janta .

Scudo
@Hasan SAYLIK

İki kat fiyat, iki kat kalite veya performans anlamına hiç bir zaman gelmiyor... Dura-Ace'in fiyatı da Ultegra'nın iki katı, 300 gram ağırlık dışında çok çok az bir fark var aralarında.

Tabi ki iki katı fiyat ,iki katı değildir. Ama bu bir otomobil değil, sadece bir jant seti fiyatı o kadar yükseltmenin neye faydası var ? Spor otomobiller bile aralarında o kadar fark varken. Bisiklette amaç nedir ? Çünkü bu spor zengin sporu değil tenis yada golf gibi. Yoksa sadece ürününü Avrupa da üretilmesi mi bu kadar fiyat koyuyor.

@Hasan SAYLIK

Ağırlık merkezini aşağıya çekme işini jantlardan yaparsanız yararından çok zararı olur. Ne kadar hafif bisikletler de olsa bisiklette dönen en ağır parça zaten jant seti, bir de bu parçanın ağırlığını artırırsak bisikleti hareket ettirmek için daha fazla enerji harcamamız gerekir bu da özellikle tırmanış etaplarında bize yük olur.

Güzel bilgi Hamza bey teşekkürler , merak etmiyor değildim bu sorunun cevabını. Onun yerine gidon aynakol ağır olması daha iyi demek ki. Tabi daha 6-7 kilo arasında bisiklete sahip olabilirsek, bunları uygularım :)

@Hasan SAYLIK

Aynakol ağır olmalı diyemeyiz bisiklette sınır 6800 kg ve bu sınırın altına inemiyorsak bisikleti hafifletmeye hareketli, dönen kısımlarla başlamalıyız. Yani 7.000 gr bir bisikletimiz var biz bunu 6.800 gr yapmak istediğimizde bu ağırlığı hafif bir sele borusundan da kazanabiliriz veya hafif bir aynakoldan da kazanabiliriz, fakat aynakolu değiştirerek sağladığımız hafiflik sele borusunu değiştirerek sağladığımız hafiflikten daha çok yarar sağlar.

Light Weight firmasını bir araba firması yapsaydık Ferrari Porsche Lamborghini gibi spor araçlar üreten firmaların araçları gibi olurdu. Diğer firmalar da daha düşük seviye spor araba yapan firmalar olurdu. Yani şimdi 100 bin liraya da bir spor otomobil alabilirsiniz fakat bir Ferrari kadar hızlı olmayacaktır. Bisiklet sporu gayet ucuzdur 1.000 TL'ye bir bisiklet alarak senelerce gayet iyi spor yapabilirsiniz fakat 1.000 TL vererek senelerce değil bir sezon bile golf sporu yapamazsınız. Ucuzluktan kasıt bu :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Aynakol olayını da ağır aynakol kullanan profesyoneller varmış ordan duymuştum. Demek ki Lightweight bizler için sadece hayal :)

@Hasan SAYLIK

Farklı bir antrenman tarzı uyguluyor olabilirler. Ya da aynakoldaki ağırdan kasıt dişli oranlarının ağırlığı olabilir mi?

17.000 lira verirseniz 935 gr ağırlığındaki bir Lightweight e sahip olabilirsiniz. (link)

Tabi yandan alınan bir darbede jantın ne hale geleceğini de aşağıda izleyebilirsiniz:)Videodaki jant Lightweight firmasının 2007 yılında çıkarttığı 950 gramlık ağırlığa sahip Obermayer serisi.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Bununla da ilgili bir yazı okumuştum, karbonun bisiklete girmesi 2002 yıllarına rastgeliyor. Gerçekten de ilk 3-4 yılda çok jant ya da gidon kırılıyormuş. Ama artık yılda 1-2 tane ancak jant kırığı olduğu söyleniyor. Karbon bisiklet malzemelerinin bu seviyeye gelmesi 12 yılı buldu .
Bu videoda da sporcu hem gidonu sağa kırıyor, hem de fren yapıyor üstüne de köpeğe çarpınca kırılıyor. Yani biraz abartı bir durum var.
17.000 TL ye o jantı almaktansa karbon jantsa sahip bir Look ya da Pinarello alabilirim :D

Siz burda şuna bakın Paris-Roubaix yollarının titreşimine dayanamayan gidon yada bisikletin alın borusu yolda direk kırılıyor.

Merhaba arkadaşlar. Jant seti almak istiyorum 1.000 tl bütçem var önerileriniz nelerdir fulcrum buldum erdoğanlar bisiklette yanlız campagnalo uyumlu oldugundan uymadı bana sonr Easton EA50 AERO Yol Jant Seti bunu araştırdım gözümede hoş geldi başka önerebileceginiz güzel jant seti varmı önerebileceginiz ?

@Edip Dinçer bu jant hakkında hiçbir fikrim yok yani araştırmadım söyledigim jant tercihlerinden farkı nedir acaba ve bu sitede alırsak kaç günde geliyor ?

Ben aynı siteden Fulcrum 5 almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 12-13 gün içerisinde gelmişti PTT ile.
EA50'ler 1785gr ama aero.
Zonda'lar 1550gr ama kısmen aero. (Hatta şimdi baktım Zonda'nın da arka çemberi 30mm yüksekliğindeymiş, Easton'ınki gibi)

Zonda tırmanışta daha rahat ettirir. Fiyat/performans olarak Easton'dan daha başarılı bence.
Hatta @Erdal YILMAZ Zonda kullanıyordu sanırım. Onun yorumları daha değerli olur ;).

Cole rollen elite jant setine de bakabilirsiniz. Hafifllik ve performans olarak belirttiğiniz fiyat aralığında kaliteli bir jant setidir.

@Murat B. Scrirocco modeli çok dikkatimi çekti. Hoşumada gitti tip olarak. Easton EA50 ile arasındaki fark nedir pek ayırt edenedigimden soruyorumda

Yada şöyle sorayım scirocco mu yoksa sgimano ultegramı tercih ederdiniz?

Edip dostum Zonda'dan söz açmışken, bir şeyler yazayım istedim. Şahsi fikrim, 1550 gram ağırlığında ve fiyatına göre en iyi jant setlerinden bir tanesi. Yolu hissettiren, freehub sesi güzel ve akışkan bir set. Bir çok bozuk zemin de kullandım. Yaklaşık 1000 km. oldu, akort veya jant teliyle alakalı sorunum olmadı. Tavsiye edebilirim. :)

@NeutralizeR
Easton ile karşılaştırıldığında Campy Scirocco daha az telli, çemberi ise daha yüksek profilli ve daha geniş. Bu sebeplerden dolayı Scirocco daha aerodinamik, ağırlıkları ise neredeyse aynı.

Ben, tellerin örümü dışında Scirocco ile aynı jant olan Fulcrum Racing Quattro kullanıyorum. Dolayısıyla benim şahsi tercihimin hangisi olacağı çok açık. Ancak Shimano Ultegra'nın daha üstün olduğu yönler mevcut, hangisinin sizin için daha uygun olacağı kullanımınıza ve beklentilerinize göre değişir.

@Murat B. peki aldıgınız fulcrumracing quattro yu nereden temin ettiniz ?

@Erdal YILMAZ yorumunuz için cok teşekkür ederim düşündüğüm jantlardan birisi haline geldi :)

Geri