Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Mavic serilerine bakın derim
Yada easton EC70 SL tas gıbı bır jant tavsıye ederim 40 mm profildir yanlız

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
Scudo
Ben de Scirocco kullanırken Gökhan Toros'un birkaç yazısında söylediklerine uyup gidip Fulcrum Quattro aldım ki Scirocco'ya göre görünüş açısından daha güzel olduğunu düşünüyorum :) Gökhan Bey Shimano setlere Campagnolo kullanmayı saçma buluyordu sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Savaş Uzun Zonda'daki kırmızılıklar canını sıkmasın. Ben de alırken "acaba" demiştim. Bisikletimin renkleri de siyah-mavi. Janttaki kırmızılık dikkat bile çekmiyor. Rahat ol.

@Ardaa

Concept jantların lastiksiz ağırlığı (ruble dahil) yaklaşık 2100-2200 gr. Zonda'yı aldıktan sonra çok açık bir şekilde hissettim ve verilerime de yansıdı ki yokuşlarda çok daha iyiyim. Daha rahat tırmanıyorum. Tırmanış derecelerim arasındaki fark ise %10-15civarında. Birlikte sürdüğüm arkadaşımda Mavic Aksium set var. Aynı anda yokuşu inmeye başladığımızda aradaki fark açılıyordu (Ben ondan 15 kğ daha ağırım. Benim daha hızlı olmam gerekir). Yeni jantlar ile durum tersine döndü. Bu yazdıklarım çok basit, günlük değişimler @Fırat Y.

@sinobjk
Neutron daha tok bir ses çıkarırken Token biraz daha ince bir ses çıkartıyordu. Ses yüksekliği olarak ikisi de aynı diyebilirim sanırım.
Token'deki ses daha yoğun ayrıca. Campagnolo'da 6 tırnak 3 grup halinde toplanmışken Token'de 12 tırnak 6 grup olarak toplanmış.
Bu da aynı mesafe harekette 2 katı fazla tırnağın çalışması demek oluyor.

@Çağrı Soylu

Tamamen görsel. Shimano set ile Campagnolo kullanılması göze hoş gelmiyor. En azından benim gözüme... :)
Shimano setlerle kullanılacaksa tamamen aynı olan Fulcrum Racing jantları öneriyorum ben.
(Fulcrum, Campagnolo'nun alt markası olup setleri bire bir aynıdır)

@Gökhan Toros size özelden bir kaç sorum olacak rica etsem cevaplaya bilir misiniz? Musait olduğunuzda... :) ve buradan da bir sorum olacak Zonda fulcrum da hangi modele denk geliyor racing 3 mü?

@Gökhan Toros

Bende size çok soru sormuştum ve en sonunda Scirocco 35 aldım. Daha takmadım ama yüksek profilli jantlar çarpraz rüzgarlardan etkileniyormuş. Sahilde sürüş yaparken alabora olmayız değil mi ? :)

• Beğen
@Tolga Çelebi

35mm yüksek sayılacak bir ölçü değil. Jantın rüzgara nasıl tepki verdiğine alıştıktan sonra sorun kalmaz.
Ben 40mm kullanıyorum günlük bütün sürüşlerimde. Sıkıntı olmuyor.
Asıl sıkıntı 50mm ve üstünde başlıyor.

@Tolga Çelebi
Ben 22 liklerden, sirocco lara gectim.50+mn likler kadar olmasa da, yanal ruzgardan biraz daha fazla etkilenme durumu mevcut.

@ioalici

Yüksek profil (gerçekten yüksek) jantlar, genelde karbon olarak üretiliyor. Çünkü alüminyum malzemeden yapmaya kalkarsanız ağırlık olarak çok yüksek sayılara çıkıyorsunuz. Mesela Zipp 404 Firecrest jantlar 58mm derinlikte olmasına rağmen 1.615gr. Buraya kadar -fiyat dışında- çok güzel. Ama bu sefer de karbonun frenleme kapasitesi ve ısınması sorunu ortaya çıkıyor. Son dönemde gelişmiş olsa da karbon jantlar frenleme sırasında oldukça ısınıyor ve frenleme gücü düşüyor. Zipp bunu, fren yanaklarının yapısı sayesinde (noktalı noktalı) azalttığını söylüyor. Bir de fren sırasında çıkardıkları sesler var tabi :). Bu arada belirtmek lazım karbon jantlarda özel fren pabuçları kullanılıyor.

Eğer çok tırmanış yapıyorsanız düşük profilli hafif jantlar kullanmak daha mantıklı. Ama zamana karşı disiplininde veya sürekli düz yollarda kullanıyorsanız yüksek profil en mantıklısı ;).

Bende bu aralar bisikletin üzerinde gelen jant setimi değiştirmeyi düşünüyorum.Fulcrum racing 7 leri racing 3 ler ile değiştirme planım var.Fiyatına göre ağırlığı tatmin edici duruyor zondalar ile aynı olduğunu bilmek güven veriyor.Campy'de yada fulcrum'da seramik rulmanları deneyen varmı acaba ? Ne kadar etki eder merak ediyorum.

@akgulcemal

Seramik rulman illa fark edecektir ama 6-9 watt kazanmak için o kadar para vermek bana mantıklı gelmedi :). Yoksa ben de araştırdım bir ara :).
Eğer seramik rulman sponsorunuzdan gelmiyorsa, zevk için bisiklete biniyorsanız normal rulmanlar zaten iş görecektir.

Bu konu Zonda kullanıcılar kulübüne dönerse şaşmayın [emoji4]
Harbiden çok güzel teker yapmış elinoğlu...

Arkadaşlar, merak ettim: Zonda-racing 3 fiyat karşılaştırması nasıl?

Aşağı yukarı aynı fiyatmışlar...

@Orhan Akarkut
Bikediscount sitesinde birkac ay once ciddi bir indirim vardi ancak indirim kalmamis.
Zonda 340 Euro
Racing 3 375 Euro

Evet, ilginç bir şekilde Zonda biraz ucuz. Pazarlama tekniği. Fiyatlar sürekli değişiyor olabilir, talep ve satış durumuna göre...

• Beğen
Ben de Focus Culebro SL 2.0 kullanicisiyim. Muhtemelen ilk ekipman degisimim jantlar olacak ama 2015 yili icerisinde degil.
Gene de konuyu takipteyim.

Geri