Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@NeutralizeR

starbike'tan almıştım.

Scudo
@Erdal YILMAZ
Yeni başlık açmak yerine hortlatayım dedim bu sayfayı... Bu kadar süre sonunda yeterince Campagnolo Zonda jant hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur diye düşünüyorum... Bilgili arkadaşlarımızın abilerimizin yardımlarına ihtiyacım var doğru tercih için... Ultegra jant tercihiyle yola başladım sonra rs81 c35 karar kıldım ama o kadar bütçe ayarlayamadım... Şu anda Campagnolo Zonda 1400 tl civarı aktif pedalda elden gidip alınca yaparlar bir şeyler büyük ihtimal...

1500 tl civarı önerileriniz neler olur ilk önce bunları rica ediyorum...
Ve bisiklet hakkında bilgi vereyim; Focus culebro sl 1.0 2014 full ultegra set jantlar hariç 5755 kg ağırlığında sarı siyah gri renklerinde... Bu arada kilom 70kg

Tercihlerim;
1. Campagnolo Zonda 1400 tl düşünüyorum ama kırmızılar benim bisiklette sırıtır mı sırıtmaz mı buna tam emin değilim...
2. Shimano rs81 C35 2200tl'ye yakıngönül istiyor ama bütçe izin vermiyor... Gene de burada dursun :)
3. Mavic 2015 Ksyrium Elite S - 1885 tl (bu da fiyat olarak sıkıntılı)
4. Mavic 2015 Ksyrium Equipe S - 1367 tl
5. Shımano 2015 Ultegra WH-6800 - 1185 tl
6. Dtswiss 2015 R23 SPLİNE 1246 tl

Önerileriniz nelerdir hangilerini direk elemeli? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

FB,854,99,culebro-sl-10-2014-yol-bisikletleri-focus.png

@Savaş Uzun pedal bisiklet zonda lara pesin alimda 950 tl flyat vermisti. Teslimat siparisten 20 gun sonra olacak sekilde. Uyarsa degerlendirin derim.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Savaş Uzun Hocam ben size RS81 in C24 ünü önereceğim. C35 hem parada hem tartı da ağır çekiyor :) Bir yan rüzgar olayı var. Bir düşünün derim.

• Beğen
Ben simdiye dek Mavic Aksium ve Zonda kullandim. Zonda fiyat olarak akicilik olarak agirlik ve kalite olarak super bir takimdir. Ben yurtdisindan 280Eurox1.18+19.90 Euroya almistim. Bunun ustune belki 2016 Mavic Ksyrium onerilebilir. O da genis cember ve artmis konforu nedeniyle.... ikinci tekerle ilgili bilgim farazidir. Kullanmadim...

• Beğen
@delann çok iyiymiş bunu not aldım teşekkür ederim bilgi için çok sağ olun...
@eozalp1914 çok yüksek değil yahu ama dediğiniz gibi gr farkı var teşekkür ederim bilgi için... O bütçeyi çıkarırsam o zaman dediğinizi değerlendiririz ama şu an çok zor o bütçe :S

@ioalici çok teşekkürler...

Ben de Culebro 2.0 kullanıyorum. Jantları Zonda ile değiştirdim. Çok memnunum.

• Beğen
@Savaş Uzun aktif pedalda havale fiyatı olarak ne yazıyorlarsa o Yapacakları indirim ama fiyatlar gerçekten yurtdışı getirme fiyatı.
3 ay önce vento aldım gayet güzel jantlar ve yeterince araştırma yapıp aldım. Vento ve üzeri jantların hepsine seramik rulman kiti alıp takabiliyorsunuz. Ve yine aynı dönem araştırıp karar verdiğim kadarı ile çember ne kadar hafif okadar avantaj, geniş profilli jantlar sadece çemberi ağırlaştırıyor rüzgar karşında verdiği yarar tek başınıza yada bir kaç Kişilik gurupta işe yaramıyor peleton gibi artık rüzgarın yönünün Önemi kalmadığı durumlarda işe yarıyor yada veledrom gibi kapalı yerlerde oluyor.
Benim tavsiyem orta seviyeleri çok zorlamadan almak ki hepside aynı ayarlarda oluyor. Bütün bunlar Tecrübe değil ama bende zamanında iyi araştırdım. İçimde kalan ve gerçekten bulsam bir düşüneceğim jantlar 3ttt nin karbon çemberli Kabon telli alu göbekli tubular olmayan hatta profili de olmayan uzaktan bakıldığında standart yol cantı gibi görünen bir modeli vardı fuarda gördüm ama kalabalıktan bilgi alamamıştım içimde o kaldı.

• Beğen
@ioalici

Bu yoruma katılıyorum. Zonda'yı yurt dışından almak çok daha mantıklı.

Zonda'dan daha ust sinifta Aluminyum tekerlerde birkac faktor vardir: seramik hub, hafiflik, fren yuzey kaplamasi/işlenmesi vb. Zonda 1550gr gelir. 2015 ve oncesi unlu Mavic Ksyrium Elite S gibi... Bunun altindaki setlerde fiyat hemen ikiye katlanir. Yurtdisi fiyati olarak hemen 400 Eurolarin ustunu gorursunuz. Shamal/Racing Zero 100gr daha hafiftir. 400kusur Eurodur. Hele de Shamal Mille/zero night gibi modellerde eder 600Euroyu gecer. 1400gr altinda 1000Euroyu gozden cikaracaksiniz.... Eger para sinirsiz degilse, yarismiyorsaniz, kaliteli bir set istiyorsaniz, Zonda bence secenekleriniz arasinda olsun. Eger iki takima gereksinim yoksa genelde biaiklet uzerinden 100kusur Euroluk bir teker takimi cikar. Onu da satar farki 200Euronun altina indirirsiniz. Cok avantajli... Belki de bir bisiklete yapilabilecek en ucuz iyilestirme bu olur... Farki da diger tum olasi iyilestirmelerden daha cok hissedilir...

• Beğen
@MeTaLioNs şu anda en mantıklısı o gibi gözüküyor ama renk uyumu çok sırıtıyor o kadar Ücret verip kötü görünmesini istemiyorum hoş belkide tam tersi iyi de durabilir... :) teşekkürler cevap için... @Murat Cömez ilk o geldi aklıma oradan zonda da karar kıldım campagnolo olarak ağırlıkta biraz düşük olsun istedim o Yüzden zonda ilk tercihim şu anda ama hala f/p olarak dediğinizde Aklımda :))) çok teşekkürler...
@Zekeriya Çab bahsettiklerinizi bilmiyordum seramik set olayını çok teşekkürler bilgiler için... Dediğiniz çok mantıklı aslında...
@ioalici
Tekrar teşekkür ediyorum. Evet Dediğiniz gibi Üzerindeki jant setini sattım o şekilde alacağım...

Büyük bir ihtimal bende zonda diyorum ama şu renk mevzusu canımı sıkıyor çok sırıtır mı ki acaba?

@Savaş Uzun

Shimano RS81-C24 öneririm o bütçeye. Yurtdışı sitelerden aldığınız zaman vergisi ile birlikte 1500TL'ye gelecek.
Dura-Ace C24 ile aynı çemberi kullanıyor. Daha ağır tel ve göbeklere sahip.

Kurşungeçirmez bir set. Ultegra grupsetiniz ile Campagnolo janttan daha uyumlu olur ayrıca :)
Bunun ardından ikinci tercihiniz de Ultegra 6800 olsun.
RS81'deki karbon-alüminyum çember yerine komple alüminyum çember gelecek. Bu da esnemezliği ve rahatlığı biraz düşürecek.
Fakat buna karşı olarak Tubeless uyumlu bir setiniz olacak. Schwalbe One Pro Tubeless lastikler geliyor yeni. 250 gram ağırlığında iç lastiksiz kullanabileceğiniz bir set.
Bu da üst seviye, hafif tubeless lastiklerin yolda olduğu anlamına geliyor. O yöne doğru yatırım yapmak için iyi bir tercih olur.

@Gökhan Toros hepinizin önerilerini dikkat e alıyorum çok teşekkürler cevabınız için... Dediğiniz gibi ve @eozalp1914 da dediği gibi rs 81 olursa kesinlikle c24 olacak... Ultegra evet bir çok yönden mantıklı tubeless sistem kullanımı zor gibi geliyor nedense bana yolda patlasa nasıl olacak uğraştırır diye düşündüğümden Çekimserim o konuda... Bu arada hangi siteden alabiliriz yurt dışı olarak böyle 1 haftayı geçmeyecek sürede getirecek...

@Savaş Uzun
Tubeless lastikleri yol bisikletinde ilk çıktıkları zaman kullandım. O zaman Ultegra 6700 jant setim vardı.
Sistem çok yeni olduğu için ağır ve verimsizdi. 300 gramlık lastiklerden bahsediyorum :)

1 kere lastiğim patladı. Onda da iç lastiği takıp devam ettim. Eve gelince de tubeless yaması ile lastiği içten yamadım. Yeni gibi oldu.
Eskiden sistemin ağırlık dışında bir dezavantajı yoktu. Fakat lastikler standart clincher sistemlere göre o kadar ağırdı ki, o ağırlık geri kalan bütün avantajlarını yiyordu.
Artık bu da çözüldüğüne göre tubeless sistemin keyfini çıkarabiliriz :)

Ekleme;
Site olarak en uygun fiyatlar merlincycles'da bulunuyor genelde. Fakat onların büyük parçaları gönderdiği kargo firmasının teslim etmesi 2-3 haftayı buluyor...

• Beğen
Tepkiler: bua ve Savaş Uzun
@Gökhan Toros o zaman çok mantıklıymış... Peki c24 de yok değil mi bu sistem ki baktım yokmuş... O zaman ultegra alırsam düşüneceğim bu olayı...

Tubless lastikten daha çok avantaj sağlayan latex iç lastiktir. Latex iç lastik Türkiye'de yanlış anlaşılmış zor delinen iç lastik gibi bir anlayışla artık bulunmuyor ama mesela vittoria open Corsa cx ile birlikte latex iç lastik Kullandığınızda iç tubless dan daha az devrilme kat sayısı alıyorsunuz. Bir kaç yabancı sitede bunu okudum bende şaşırdım ama Sayılar gayet net farklar gösteriyordu.

@Savaş Uzun renk mevzusu tam açık değil ama bisikletim koyu lacivert ve jantlar kırmızı nipellerle geldiler baktım uyumsuz oldu e bay den kırmızı titanyum arka attırıcı dişlisi spariş verdim airzone gayet uyum oldu şuan.

Hizmette sınır tanımıyoruz :D
Sadece renk uyumuna takılırsanız görerek karar verin istedim :)

https://farm4.staticflickr.com/3831/19858835903_12bd8e9294_o.jpg

Edit: Aynakol jantın altında kalmış üst zincirde öyle. Aceleye geldi kusura bakmayın :D :D

@Murat Cömez sirocco bende var. Zonda lardan 350-40p civari daha ucuz, 200 gr daha agir, gorunus olarak cok daha guzel.
Eski jantlarim 105 gobekli starrims cemberdi.
Sirocco lara gecince ayni sartlardaki max hizim 4-5 km\h artti.
Yokus cikarkenki esnemezligi cok iyi, yuksek profil-kisa spoke farki hissediliyor.
Eski jantlarin dusuk profildi, 35mm profil yanal ruzgarda kendini fark ettiriyor.

Az daha eklenerek Zonda alinabilir. Ben alirken yurtdisi sitesinde sirocco da kapmanya vardi, o nedenle tercih ettim.

• Beğen
@mehmet.ali bu olayı photoshop ile yaptınız sanırım, online olarak böyle bir çalışmayı yapabileceğimiz site var mı? bir çok insan kendi bisikleti üzerinde nasıl durur merak ediyor onun için sormak istedim. teşekkürler,

Geri