Arkadaşlar konuyu değiştiriyorum, competitive cyclist sitesine göre ideal kadro ölçülerim şunlar;
203291 dosyayı görüntüle203292 dosyayı görüntüle203293 dosyayı görüntüle
Elimdeki bisikletin kadro geometrisi ise şu şekilde
203294 dosyayı görüntüle
Kendi tecrübeme göre ve internetteki bike-fit videolarına göre ayarlama yaptım, şu an 50km kadar tur yaptım en fazla ve bir ağrı hissetmedim. Ancak sele borusu sadece 4 parmak açık, ritchey yazısı bile yarım görünüyor. Sele sonuna kadar ileride ancak diz ayarını yapabildim. Bu şekilde kadro bacak aramda ayakta durduğumda tam geliyor. 3-4 cm boşluk olması gerekiyor diye biliyorum ama bu boşluk yok, rahat bir şekilde ayakta durabiliyorum ancak. Gidon boğazı 7cm ve ters bir şekilde kullandığımda omuzlarım ve belim rahat etti, 10 cm boğaz ile çok uzanmam gerekiyordu, omuzlarım ağrıyordu. 7cmlik boğaz aşağı bakar şekilde takıldığında da belim ağrıyordu, şu an ideal gibi. Ve gidon-sele yaklaşık aynı yükseklikte.
Sizce bu bilgiler doğrultusunda kadro bana büyük mü, kullanılabilir mi?
İlk 1 ay sürekli omzum-belim ağrıdı. açısı farklı, 6-7-8cmlik boğazlar denedim, gidonu aşağı aldım, her türlü denemeyi yaptım. En son üstte anlattığım şekilde 7cm, 6derecelik boğaz ile, sele-gidon yüksekliği aynı olacak şekilde rahat edebildim.
Fakat dıştan bakınca büyük kadro gibi duruyor, gerek sele borusunda, gerek kısa gidon boğazından dolayı sırıtıyor. Sağlıklı bir şekilde kullanılabilir mi sizce? Dizlerimi-omzumu sakatlamak istemiyorum ama bahsettiğim değişiklikleri yapınca rahat oldu gibi sanki, kararsız kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum