Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti kadro boyu

sfkbnn

Üye
Tepki
5
İsim
Şafak Binen
Bisiklet
Bianchi
Öncelikle merhabalar eminim bu konu defalarca kez açılmıştır ama sormak zorundayım 18 yaşındayım 181 cm boyum var 83 kiloyum ve yol bisikleti alacağım(Carraro CR Race 022) fakat sadece kadro boyu 54 cm kalmış sizce bana uygunmudur? Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Kardeşim Benimde boyum 181 / 83 aynı boydayız
Benim daha önceki yol bisikletlerim 54 kadro idi gayette memnun kaldım
Şuan 53,5 kadro kullanıyorum bununla daha da rahatım ben büyük kadro ile rahat edemiyorum 180 boy ile 56 tercih eden de oluyor tercih sana kalmış
İmkanın var ise kesinlikle dene 54 kadro tam sana göre olacsktır diye düşünüyorum

biiskletlerin kadro yapıları tasarımları vs çok değişken kiminde 54 oluyor kiminde 56 oluyor.denemekte fayda var.iyide bir ayar gerekiyor.

@sfkbnn 54 küçük gelir gibi duruyo ama yine gidip bisikleti deneme gibi olanağınız varsa deneyerek alın ama sorun çıkartacağını sanmıyorum :)

54 kadro sana uygun olacaktır merak etme

mosso 730 tca bende kullanıyorum .1.73 boyundayım 52 kadro kullanıyorum. mosso da 1.75 ile 1.85 arası 54 kadro oluyor

Bisikleti denerken kadro boyunun bana göre olup olmadığını nasıl anlıyabilirim.Yani ayaklar yere değince veya ellerimin gidona yetişmesi gibi .

Bisikletlerin geometrisi çok farklı olabiliyor. Carraro nun sportive serisi mesela, kesimi bol! 185 cm (93 kg), iç bacak ölçüm 85/86 cm den az değil 51 kadro bana tam uydu. 48 mi 54 kadro alternatiflerine mecbur bırakılsam 48cm derdim. 54 u tahminen 190cm ve civarındaki binicilere uygun. Bence bir yerde mutlaka üzerine binin ve yoklayın. Hiç denemeden bana 54 kadro verselerdi mutlu mesut binerdim, ama olması gerekeni bilmedem.

Her markanın kadro boyu hesabı farklı.Trek ve scott en azından birbirini tutmuyor.Sitelerinde ölçü tabloları var.Her markanın bir ölçü tablosu var.
Dikkat etmek lazım.Ben scott solace 20 aldım.183 boy için Large demiş.Aldım gayet memnunum.Ama trek te bu daha 54 oluyor.vs gibi gibi...

@mühendis Trek'in Madone serisinden bir bisiklet alacağım. Boyum 172. Kadro boyu olarak 52 en uygun olarak düşünüyorum. Doğru mudur?

Madone 9.2 kullanıyorum - 54 kadro
Boy 1.75 , tam denk geliyor.
Üzerine oturup öyle karar verin bence..

@mühendis Bisikleti kargo ile alacağım için öyle bir şansım yok maalesef. Ama 52 kadro tam uygun olacağını düşünüyorum İnşaallah öyle olur.

@mühendis Aslında aerodinamik pozisyonu yakalayabilmek önemli yoksa 56 bile kullanılabilir belki :)

@yyokes Trek için yol bisikleti kadro boyu tablosu var mı ben bulamadım da.

@mühendis Boyu gösteren tablo göremedim. Neyse yine de teşekkürler.

@yavuzselimsebik
Trek tarafından Tabloda 168_175 cm için 54 kadro önerilmiş .yukarıda verilmiş sayfa adresinindeki 5499 $ FİYAT etiketinin biraz altında link var.

Her insanın bacak uzunluğu ve kol uzunluğu farklı olabiliyor. Boyunuz uzun olsa bile bacakların veya kolların kısaysa küçük kadro boyu öneriliyor.

Geri