Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti mi? Şehir bisikleti mi?

Tepki
2
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar be aranıza yeni katıldım ve yeni bir bisiklet almak istiyorum fakat karar veremediğim şey Yol bisikletimi alsam şehir bisikletimi ?

Forumda aradım yinede karar veremedim.Şehirde kullanmak için alacam ama Hep asfaltta kullanıcam ve yokuşlu yerlerde (Bartın'da yaşıyorum karadeniz yollarını bilen varsa çok yokuşlu ve virajlıdır) Ne alsam ? 700 Tl bütçem var aklımdakiler Salcano City Sport 27 VS ve Salcano xrs 300 (Bir sorum olacak xrs 300'lerin vitesleri frende mi?)

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Scudo
Hibrid bisiklet almalısın , City Sport 40 veya Carraro Sportive 224 bakmanı öneririm. Yol bisikleti için bütçeni arttırman gerekebilir.

XRS300 almak gibi bir hata yapma tabii ki. Başlangıç olarak hi-ten kadrolu bir yol bisikletine binersen, kötü donanımın da etkisiyle bisikletten soğursun. XRS700 alabilirsin, pazarlıkla rahatlıkla verirler o fiyata. Hatta 3 aylık XRS800 satan var forumda, 560 TL diyor. Yunus Emre Akgünler olması lazım.

Şehir bisikleti olarak da tabii ki Carraro Sportive 224 öneririm. Bu da bütçen dahilinde, pazarlıkla alabileceğin bir model.

kesinlikle şehir bisikleti tercih etmelisin!yolun yokuş olması seni yol bisikletin yönlendirmesin

Teşekürler arkadaşlar bir sitede 640 tl ye citysport 40 buldum alacağım

Merhaba, karar vermişsiniz zaten ama bilgi için söylemek istedim, XRS 300'ün vitesleri frende değil.

Merhaba

XRS300 almayın derim 700 tl bütçe ile XRSF01 alabilirsiniz ben yeni aldım çok memnunum.

1.5 senedir beni taşıyan eski bisikletimi (bianchi speed 4000) değişirmeyi düşünüyorum.Ancak daha hangi bisiklet türünü seçeceğimi bile tam olarak bulabilmiş değilim.Kullanım olarak ilk önceliğim (bu sene için geç kaldım) seneye yazın yapmayı planladığım şehirler arası bir tur.Fethiye den çıkış yapıp muğlaya gitmek,bir kaç gün orda arkadaşlarda kalıp muğla-izmir arası yol yapıp bi kaç hafta da İzmirde kalıp(bu süre içinde de İzmir-Tire, Tire-İzmir ziyareti yapmakta var) Sonra İzmir-Balıkersir yine bir kaç gün orda kalıp eğer cesaretim ve enerjimi toplaya bilirsem de Balıkesir-İstanbul arası seyahat yapmak en büyük planım.Ancak dediğim gibi şuan ki mevcut bisikletim ile bunu yapmam zor ve yorucu birşey.Onun için siz değerli abilerim ve kardeşlerimin yorumlarına büyük ihtiyaç duyuyorum.Hangi tür bisikleti almalıyım ve hangi marka bisikleti almalıyım sorusunun cevabını tek başıma bulamadım.Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.Bütçe olarak 1500 lerde düşünebiliriz(eğer çok farklar olacak ise bütçem biraz daha artabilir)

Izmir civari toprak yollu antik şehirleri de gezecekseniz sehir bisikleti iyidir.

Uzun soluklu br tur yapmak istediğinize göre konfor ve performans bakımından sizin kullanımıza en uygun bisiklet şehir-tur bisikleti olacaktır. Sedona ve Carraro'nun bütçenize uygun birçok güzel modeli var.

Cevaplar için teşekkür ederim.Ancak dünden beri bu işe kafa yordum sayılır.Fikrim yol bisikletine kaydı gibi.Aslında neredeyse şehir-tur bisikletini aradan çıkardım gibi.Bu yolculuk konusunda yük ile ilgili bir problemim yok açıkçası.Nedeni ise şehirlerin birbirine yakın olması ve dinlenerek sadece bir sırt çantası ile(temel ihtiyaçlar) bu işi bitirebileceğim düşüncesi içindeyim.Ara noktalar arası benim barınma konusunda bir şikayetim olacağını düşünmüyorum.Zaten benim buradaki amacım(şuan lık) çokta yavaş yavaş , göre göre gezmek değil.Her yıl gördüğüm yerler ve ben sadece bisiklet üzerinde özgürce ve hızlı bir biçimde seyahat etmeyi tercih ettim gibi.Tabi başlığı açarken bunları belirtmedim.Çünkü o anlarda başka düşünüyordum ancak artık yol bisikletine geçmenin(giriş seviyesi bir bisiklet ile)zamanı geldiği görüşüne hakimim.Ayrıca tabi ki bu bisikleti sadece yazın düşündüğüm bir tur içinde almıyorum en azından beni 4-5 sene götürmesini de bekliyorum.Uzun vadede düşündüğüm zaman bana daha mantıklı gelmeye başladı bir yol bisikleti almak.Tabi ki yine de düşüncelerinizi bekliyorum :)

Yol bisikleti iyidir :) çok dertli olsada en iyi en yuksek zevki veren yoldur.Arkaya takarsın römörk gidemedin yer kalmaz.

Gerçekten öyle :) o tasarımı,hafifliği vb şeyler insanı çekiyor :) aklım karıştı gibi olmuştu ama herhalde yol bisikleti alacağım böyle giderse :)

Yol bisikleti alıp tur yapmak ister misiniz? Yapılmışı var. Aşağıya bir bakın.
Kendim de kullandığım için Triban 3'ün "Taş" gibi bisiklet olduğunu biliyorum. Arkadaş sağolsun tescillemiş...

(link)

alacağın bisiklet ne şucuyum ne bucu futbolcuyum futbolcu mottosuna uygun olarak her iki tür de değildir. Alacağın bisiklet fitnes olmalıdır. Cube sl road, conandale quick, trek fx, merida T, scott sub, corratec shape bu türün bazı örnekleridir. Hem tur yapar hemde şehiriçi kullanımlarında hız isteğini tatmin edersin. Yol bisikletini tur için tavsiye edenler 20 kg yükü o bisiklette nasıl taşıyacağının aklınıda bir zahmet sana vermelidirler.

Kısa turlar için yol bisikleti olabilir ama uzun turlarda yol bisikleti biraz sıkıntı olur yük taşımak zor olur turların çok uzun olmayacaksa yol bisikleti tavsiye ederim ama uzun ve yüklü tur yapacaksanız tur bisikleti daha iyi

Benim B'TWIN Fit 5 yol bisikletim var. 3 hafta sonra çadırı matı bagajı yükleyip uzun tura çıkacağım. Bence bu durum bisikletten ziyade kullanacak kişiyle alakalı bir durum. Ama tabii ki arazi ağırlıklı sürecekseniz, ya da kullanacağınız yerdeki asfalt çok da sağlıklı değilse (engebeli-bozuk-mıcırları oturmamış vd.) kilitlenebilir ön amortisörü olan bir bisiklet almanızı öneririm.

Sana bisiklet önermeyeceğim ama şunu söyleyeceğim senin için yol bisikleti sinmiş. Şehir bisikletini alsan aklının bir köşesinde yol bisikleti olacak. Şehir bisikleti alanların zaten aklında hep yol bisikleti olmuştur.
Tur yapabileceğin bir yol bisikleti tam sana göre olacaktır. BTwin modelleri gibi

Geri