Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bianchi SLR Retro için ne düşünüyorsunuz? Claris grupset olması biraz canımı sıkıyor ama bilemedim.
Bianchi SLR de Freccia ile aynı durum ama en azından daha iyi görünüyor bence. Claris hiç kullanmadım, o konuda yorum yapamayacağım. Ama Tourney kullandım. Daha iyi sistemleri aratsa da bakımını aksatmayınca üzmedi hiç. Ucuz grupsetler de rahat iş görür.

Diğer konuları Estudiante hocam özetlemiş. Ben de 90'ların kadrolarından (Peugeot Mosaique" özellikle) bulup bir proje olarak toplamayı düşünüyorum ama zaman ayıramadım bir türlü.

Scudo
40.000 TL daha doğrusu 2700€ bandında tırmanış ve yarış modellerine uygun bisiklet önerisi istiyorum. teşekkürler
Scott Addict Rc
Trek Emonda
Giant TCR
serisindeki modellere bakabilirsiniz. Bunlar tırmanış geometrisine sahip olan seriler. Daha ayrıntılı bilgi verirseniz veya düşündüğünüz modelleri yazarsanız, burada çok bilgili ve tecrübeli insanlar var, karşılaştırma açısından yol göstereceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: Turisti
Scott Addict Rc
Trek Emonda
Giant TCR
serisindeki modellere bakabilirsiniz. Bunlar tırmanış geometrisine sahip olan seriler. Daha ayrıntılı bilgi verirseniz veya düşündüğünüz modelleri yazarsanız, burada çok bilgili ve tecrübeli insanlar var, karşılaştırma açısından yol göstereceklerdir.

Balkan ülkelerinde TCR ADVANCED DISC KOM 1 arıyordum S size, fakat hiç bir yerde stoklarda yok. Meride Scultura modellerine bakıyorum... eğer TCR ADVANCED bulabilirsem satın alacağım. Eğer bulamazsam alacağım bisikleti buraya bırakıyorum

(link)

(link) Karşılaştırmalarınızıda bekliyorum...

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Piyasadan nispeten daha uygun fiyata tertemiz ikinci el 2020 Mosso Cavalier 700 Sora buldum. İlk yol bisikletim olacak. Önerir misiniz?

Piyasadan nispeten daha uygun fiyata tertemiz ikinci el 2020 Mosso Cavalier 700 Sora buldum. İlk yol bisikletim olacak. Önerir misiniz?
Kadro boyunun uygunluğundan emin olun. Onum dışında bütçe buysa başlangıç için gayet güzel bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: mhmtlmtn
Arkadaşlar sarı sitede 2 bisiklet arasında kaldım. Buradaki üyeliğim link paylaşmaya müsaade etmiyor. Bisikletten de Pek anlamıyorum o yüzden karar veremiyorum. Yardımcı olur musunuz rica etsem ?
Carraro cosmo modeli model yılı 2018-50 kadro açıklamasında üzerinde 105grup set olduğu yazıyor. Milli sporcudan hafif yarış bisikleti başlığıyla fiyatı 8750 TL
Bi de Corratec dolomiti modeli 2019 model yılı 50 kadro fiyatı 7500 TL Bi bisiklet var. Bunun Bulunduğum şehirde olması benim için artı Bi durum fakat emin olamıyorum. Veya bu bisiklet harici fiyat aralığı 7500-9000 TL olacak sekilde başka Bi bisiklet öneriniz olabilir mi ?

Arkadaşlar sarı sitede 2 bisiklet arasında kaldım. Buradaki üyeliğim link paylaşmaya müsaade etmiyor. Bisikletten de Pek anlamıyorum o yüzden karar veremiyorum. Yardımcı olur musunuz rica etsem ?
Carraro cosmo modeli model yılı 2018-50 kadro açıklamasında üzerinde 105grup set olduğu yazıyor. Milli sporcudan hafif yarış bisikleti başlığıyla fiyatı 8750 TL
Bi de Corratec dolomiti modeli 2019 model yılı 50 kadro fiyatı 7500 TL Bi bisiklet var. Bunun Bulunduğum şehirde olması benim için artı Bi durum fakat emin olamıyorum. Veya bu bisiklet harici fiyat aralığı 7500-9000 TL olacak sekilde başka Bi bisiklet öneriniz olabilir mi ?

Carraro Cosmo: (link)
Corratec Dolomiti: (link)

Carraro'nun fiyatının hala aynı olduğunu doğrulamakta fayda var. Aralık'tan bu yana fiyatlar çok değişti. Bunu yaparken teknik özellikler ve biraz daha detaylı resim de istenebilir.

Her ikisinin de model yıllarından emin değilim, hatta yanlış olduklarını düşünüyorum. Carraro'nun satıcısı zaten freni de yanlış girmiş. Yıl çok da önemli değil belki ama yazılmayan/görünmeyen teknik özellikleri bulmayı zorlaştırıyor.

Carraro Cosmo: (link)
Corratec Dolomiti: (link)

Carraro'nun fiyatının hala aynı olduğunu doğrulamakta fayda var. Aralık'tan bu yana fiyatlar çok değişti. Bunu yaparken teknik özellikler ve biraz daha detaylı resim de istenebilir.

Her ikisinin de model yıllarından emin değilim, hatta yanlış olduklarını düşünüyorum. Carraro'nun satıcısı zaten freni de yanlış girmiş. Yıl çok da önemli değil belki ama yazılmayan/görünmeyen teknik özellikleri bulmayı zorlaştırıyor.

Corratec Dolomiti 2014 üretim yılı yanlış model değilse baktığım

(link)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Evet, o civarların modeli olmalı. Carraro da biraz yenidir sanırım.
Carraro grup set için 2x10 yazmış, model yılına 2018 demiş. Sanki sonradan toplama gibi yada eski üerimden kalan bir model 2018 yılında alınmış olabilir. Bildiğim kadarıyla 2014 yada 2015 yılından itibaren bir çok üretici firma 2x11 105 set ile satış yapıyordu. Tabikii bundan tam emin değilim, yanlış biliyorda olabilirim.

Carraro grup set için 2x10 yazmış, model yılına 2018 demiş. Sanki sonradan toplama gibi yada eski üerimden kalan bir model 2018 yılında alınmış olabilir. Bildiğim kadarıyla 2014 yada 2015 yılından itibaren bir çok üretici firma 2x11 105 set ile satış yapıyordu. Tabikii bundan tam emin değilim, yanlış biliyorda olabilirim.

Cosmo ismini dağ bisikletlerinde de kullanmasalarmış iyiymiş. Ona benzeyen sadece (link)bulabildim, onda da 2x8 Tiagra 4500 varmış. Her durumda o yıllara ait olduğu belli.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar

Vallah hocam teşekkür ederim. Ben pek anlamadığım için o yüzden sizlerin düşüncelerini öğrenmek istedim. Çok teşekkür ederim.
Bu şartlar altında 2. El bisiklet almakta pek mantıklı gözükmüyor. Doğru paylaşımlı 2.el tavsiyesinde bulunabilir misiniz söylediğim fiyat aralıklarında?

Öneririm 1 yıl kadar kullanma fırsatım oldu.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Mosso aero cavallier sora 2022 modeli tavsiye eder misiniz ?

Selam, seçtiğiniz bisiklet sizi üzmez güzel bir tercih yapmışsınız fakat alınabilir veya alınamaz demek istemiyorum, ürünü kullanmadım ve yanlış bilgi vermek istemem.
7500-9000 TL aralığında bisiklet önerisi istemişsiniz, size bir marka veya bisiklet önerisi veremem çünkü ikinci el ve sıfır bisiklet pazarı oldukça büyük.

Fakat "0" bisiklet alacaksanız bakacağınız alanı daraltacak bir konuda bilgi verebilirim yani amacım size vites gruplarında yardımcı olmak. Zaten vites grubunu belirledikten sonra 4-5 ürün arasında seçim yapabilirsiniz.

Ekim ayında ben de bu bütçelerde yeni yol bisikleti araştırıyordum, Kron-Mosso-Carraro-Salcano veya Peugeot (aynı segment sayılır) ürünlerini detaylıca incelemiştim.

Öncelikle şunu sormam lazım size; claris, sora, tiagra 105 diye giden grupların özelliklerini bilip özellikle sora seti mi seçtiniz çünkü claris daha ucuz ve aşağı yukarı aynı işi görüyor. Tabi arada farklar var sizde bu farkları biliyorsunuzdur ama bu (link)izlemenizi öneririm.

Videoyu izledikten sonra claris set alacağım diye bisikletçiye gitmiştim,105 set aldım, Evet fikrimi değiştiren şeyler oldu ama bu kararı claris kötü olduğu için almadım.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Claris set yeni başlayan biri için uzun süre yeterli olabilecek bir set. Üst gruplarda tabi ki vites daha rahat geçiyor, ama maliyetleri gerçekten yüksek ve bugünün clarisleri geçmişin üst düzey setleri gibi. Bisikletin donanımı yerine sürüşe odaklanmak daha faydalı. İhtiyaç duydukça yükseltmek en iyisi.

Ne demiş üstad “don’t buy upgrades, ride up grades”
(link)

Mosso cavalier aero, Mosso Cavalier'den daha ağır ve dolayısıyla daha hantal.

2 seneden daha uzun süre Mosso Cavalier Claris kullanmıştım, çok memnundum. Ama Cavalier Aero için bilemiyorum, ben şahsen aero olmayan modelini tercih ederdim.

Claris set hiç üzmedi, Sora da uzmeyecektir.

Clarisler mantık evliliği yapmak gibi. Asla üzülmezsiniz, pişman olmazsınız ama aşk evliliği yapan ve mutlu olan arkadaşlarınızı gördükçe iç geçirirsiniz.
Tourney ise her allahın günü kavga ettiğiniz, boşandığınız zaman davul zurna eşliğinde kutlama yaptığınız evlilik oluyor.

Selam, seçtiğiniz bisiklet sizi üzmez güzel bir tercih yapmışsınız fakat alınabilir veya alınamaz demek istemiyorum, ürünü kullanmadım ve yanlış bilgi vermek istemem.
7500-9000 TL aralığında bisiklet önerisi istemişsiniz, size bir marka veya bisiklet önerisi veremem çünkü ikinci el ve sıfır bisiklet pazarı oldukça büyük.

Fakat "0" bisiklet alacaksanız bakacağınız alanı daraltacak bir konuda bilgi verebilirim yani amacım size vites gruplarında yardımcı olmak. Zaten vites grubunu belirledikten sonra 4-5 ürün arasında seçim yapabilirsiniz.

Ekim ayında ben de bu bütçelerde yeni yol bisikleti araştırıyordum, Kron-Mosso-Carraro-Salcano veya Peugeot (aynı segment sayılır) ürünlerini detaylıca incelemiştim.

Öncelikle şunu sormam lazım size; claris, sora, tiagra 105 diye giden grupların özelliklerini bilip özellikle sora seti mi seçtiniz çünkü claris daha ucuz ve aşağı yukarı aynı işi görüyor. Tabi arada farklar var sizde bu farkları biliyorsunuzdur ama bu (link)izlemenizi öneririm.

Videoyu izledikten sonra claris set alacağım diye bisikletçiye gitmiştim,105 set aldım, Evet fikrimi değiştiren şeyler oldu ama bu kararı claris kötü olduğu için almadım.
Yani hocam Sıfır tercihinde sora yerine yeni nesil clarislerde iş görecektir bizi üzmez diyorsunuz doğru mu anladım ? O zaman 0 tercih edip dediğiniz gibi başlangıç olarak claris ile.baslamak daha mantıklı. Hem bütçe hem performans olarak daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim

Yani hocam Sıfır tercihinde sora yerine yeni nesil clarislerde iş görecektir bizi üzmez diyorsunuz doğru mu anladım ? O zaman 0 tercih edip dediğiniz gibi başlangıç olarak claris ile.baslamak daha mantıklı. Hem bütçe hem performans olarak daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim
Şu kısmı yanlış anlamayalım.
Sora'da başlangıç grup seti ama Claris'in bir üst modeli oluyor. Ama aralarındaki farklar çok az. Yani Sora set üst model olduğu halde Claris set de gayet yeterli. Bakımlı, ayarlı ve temiz kullanılınca başlangıç için üzmez. ;)

Geri