Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.365
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Merhabalar, kısa süre önce şehir bisikletiyle başladığım süreci bir adım ileri taşıyıp yol bisikletine geçme kararı aldım. Biraz hızlı bir karar oldu ama bu konuya benden daha uzun süredir emek veren bilgili insanlar çok akla yatkın argümanlar sundular Öncelikle burada yorum yapmış, fikir vermiş herkese teşekkür ederim. Okuduğum yorumlar itibariyle aklımda şu an birkaç model oluştu. Genel olarak İstanbul Avrupa yakası sahil bandında kısa sürüşler yapıyorum (35-40km civarı). Yol bisikletine geçerek hem sürüş mesafemi hem de sürüş sıklığımı arttırmayı hedefliyorum.
1. Mosso Cavalier 700 . Claris/Sora seçimi ne kadar fark yaratır o konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim. Oradan yaratılabilecek bütçeyle diğer ekipmanları desteklemem daha mantıklı geliyor.
2. Salcano XRS044 de güzel görünüyor. Bu modelde de yine Claris/Sora seçimi yapılabilir.
3. Peugeot R14. Bütçemin üzerinde bir model, ciddi fiyat farkı var ancak bunu alırsam çok uzun yıllar doğru bakarak kullanabilir miyim? Bunun üretim ve servis durumu ile ilgili
Bu modeller haricinde önerilere de kesinlikle çok açığım. Zaman ayıran dostlara teşekkürler.
Servis konusunu üretimdeki hatalar ve garanti kapsamına giren az sayıdaki konunun garanti süresi içindeki çözümleri dışında bir işe yaramadığı için çok kafaya takmamak lazım, en azından evrensel bileşenler kullanılan modeller olduğu sürece. Peugeot R14'te garanti sonrası süreçte servislerine bağlı kalmanızı sağlayacak hiçbir bileşen yok, tüm bileşenler aynısını, muadilini, alt serisini, üst serisini her yerden bulabileceğiniz bileşenler.
Bence Peugeot R14 > Mosso Cavalier 700 Sora > Mosso Cavalier 700 Claris.
"Salcano nerede" derseniz, Aero'culuk oynayan bisikletleri mantıklı bulmadığımdan Salcano'lar denklemin dışında. Zevk meselesi olduğundan desenlerine bir şey demiyorum.
Bütçe 1000 lira arttıkça bir set üste çıkılıyor (Cavalier Claris'ten Sora'ya, Cavalier Sora'dan Tiagra'lı R14'e), bu her 1000 lira farka kesinlikle değer, özellikle uzun taksitlere bölebiliyorsanız.