Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti ve dağ bisikletinin asfalttaki performans farkı

@trainspotting35

tam emin olmamakla beraber bana gerçi yol için bu kadro dediler yani endurans olup olmadığı hakkında bilgim yok ..

Scudo
@Kudret Kurtcebe IMG_0496.JPG Bence endurance abi. Endurance kadrolarda daha dik sürüş pozisyonu olsun diye ust boru düz değil açılı oluyor. Senin kadronun üst borusuda benim ki gibi eğimli.

@trainspotting35

örnek endürans kadro ile dostumuz neler yapıyorda valla bende disk fren yok tabi,,hiç denemedim yalnız harcarız gibime geliyor sert arazide ,dostumuzun bisikletinin üst borusu oldukça ince dikkatimi çekti,,

Benim kadroda jantlar da 35 mm lastiği destekliyor. Kışın ayrı yazın ayrı kişilikli oluyor bu sayede bisiklet.

Genelde dersane okul arası yokuşlu, düz, inişli ve çıkışlı tabiri caizse her türden yol mevcut sürdüğüm mesafe arasında:D Zevk olarak belki güçlü geldiğinden hep dağ bisikletine yönelmişimdir fakat belki yarış değil ama lastik inceliği itibariyle günün birinde sedona 310 aldım. Sürekli mtb kullanan biri olarak arada kendiliğinden mi gidiyor bu? diye sorduğum zamanlar olduğundan adını yol arkadaşı koymuştum:D Hiç hissetmediğim, bu kadar sarsıyor muydu bu yol be gibisinden düşündüğüm de her zaman oluyordu tabi. Güçlü amortisör aradığımın kanıtıydı bu. Kan ter içinde kaldığım yokuşun yarısına pedal çevirmeden gelebilmek de bunu unutturuyordu ne yalan söyleyeyim:D Derken ben mtb kullanmaya alışığım bana hitap eden bu diyip sattım(harika bağladım) ve devamını biliyorsunuz boşverin:D

@trainspotting35 Kudret bey'in kadrosu 'endurance' değil.TCR yani 'Total Compact Race' Giant'ın yarış kadroları.Endurance kadroları 'Defy' modelleri.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi düz yol diyince yol bisikletinin önünde kimse duramaz zaten. Yolda ayrı bir zevk dediğiniz gibi.

Dağ bisikleticiyim ama her zaman bir tanede yol bisikletim olsun istemişimdir.
Keşke her birinden 1 tane olsa ama gerçi o kadar bisiklet israf olur :)

@trainspotting35
endurance cyclocross gibi birşey oluyor galiba abi, yol bisikleti kadrolarının çeşitleri anormal şekilde çoğaldı.

@I am the Uptown R.

satan bayide öyle demiş idi demekki doğruymuş,,,

aynen tcr yazmakta üstünde...

@Godzilla

valla yolda çeşitler bi acaip tabi cyclocross düşünmüş idim ,ama harbiden masraf çıkartır yahu ,sert araziye gir çık,asfalt gibi olmaz dedim iş.

@Godzilla

istanbulda var, senin konum sivas,
sivasta bisiklet bayilerine bakman lazım tabi,,getirtebilirsin.

21543_merlin_x2_0_105_11_speed_alloy_cyclocross_bike.jpg

(link)

@Kudret Kurtcebe

Abi Sivas"lıyım ama öğrenci olarak kısa bir süredir başka bir ülkedeyim.

Sivas"ta bisiklet bulmak gerçekten zor, merkezde fazla bisiklet bayisi yok maalesef.

Hele cyclocross bulmak imkansız, ama almak isteyen adam gene gidip İstanbul"dan getirir.
Bisiklet delisiyim hiç düşünmez, ama cyclocross"ların fiyatlarıda o biçim.

@Kudret Kurtcebe

merlin, specialized, giant, trek, btwin aman bu markalar benden uzak dursun abi, tipleri ve isimleri bir değişik geliyor bana.

Yemin ediyorum bedava verseler almam, o derece nefret ettim bu bisikletlerden.

@Onur Yalnız

ÖSYM'nin soruları gibi değil mi ya :D
Onur, whistle dağ bisikletiyle 80 km yol yapıyor. Aynı enerjiyi harcayarak yol pisikletiyle kaç km yol yapar?
A) 60
B) 70
C) 80
D) 90
E) 100

1484870122927705526527.jpgGece gece uyumadan vir bakayım dedim bakmaz olaydım :D Neyse konuyacevap vereyim hemen.. Uzun bir süre mtb kullandım turlarda belli bir km yol sonra orman yada dağlık alanlara girip tekrar yol üzerinden geri dönüş yapardık 60 ile 100 km mesafe arasında değişirdi turlar kron xc 1000 vardı. Millet uçar zıplar ben öyle izlerdim. 3,5 yıl aradan sonra tekrar bisiklete binmeye başladım. Yol bisikleti istiyordum ama disk frende istiyordum. Meğer cyclocross bisikletler de varmış. Şehir içinde şehir dışında oldukça iyi performans var. Geçen gün mtb ve city bike kullandım iyikide cyclocross almışım diyorum. Hem mtb hem yol karışımı agresif bişey olmuş. Sedona 640 D sorularınız olursa yanıtlayabilirim. Hayırlı geceler. Esen kalın.

@Kudret Kurtcebe Kudret Bey sizin bisikletiniz Endurance değilmiş tam olarak yanlış bilgilendirme için kusura bakmayın.@I am the Uptown R. sağolsun uyardı beni. Merlin bisikletin şuandaki fiyatı üzerine nakliye ve gümrük vergisi binince yaklaşık 4000 TL oluyor.

@Kudret Kurtcebe

(link)

Bak burada TCR hakkında neler yazıyor. Bu bisiklet diyor defy (endurance) ile propel (triatlon) arasında bir bisiklet diyor bir orta kategori diyor TCR’ın rolü, “her işe gelen – hiçbir şeyden feragat etmeyen” şeklinde özetlenebilir diyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@mehmetsunu

eyvallah kanki mehmet ama ben açıkça bu bisikleti öyle toprağa felan sokmam zati konforlu olmaz yalnız 25 hacim geldi arkadan öyle bir dayandıki fren sistemine arada boşluk çok az kaldı buda şunu göstermekte arka ve ön 28 hacim tekeri kabul etmeyeceği gibi 35 'ide kabul etmez ,bunun orjinali 23 hacim teker idi ,

@Emre-12

valla bende düşündüm tabi cyclo cross almayı ,fakat sürekli dağ yolarına gir çık gir çık ,tabi sert zeminlerde kompenantlar eskiyecek idi ,biraz masraflı gelir bana diye vaz geçtim yol aldım ,valla bu bisiklet bana şimdiye kadar ne kadar masraf yaptı söyleyeyim,
16 haziran 2015 de aldım ,16 haziran 2016 'da 1 yıl doldu ve ocak 2017 'de 20 'inci ayına geldi,
önce teker gitti tabi,çok yoğun kullandım,3'üncü zinciri takdım iki zincir eskittim ,öndeki fren papuçu eridi onu değiştirdim 12 lira verdim arkadakide yolcu,fren telleri değişti,12 lirada ona verdim yeni aldığım teker acaip iyi çıktı şivalve maraton korumalı ama bisikleti 300 gram ağırlaştırdı, sağlık olsun dedik gülü seven dikenine katlanır dedik, 4 aydır patlamadı teker,şimdi bayağı pahalandı bu teker. 116 lira verdim
ilk zincire para vemedim çünki modifiye yaptım modifiyede para vermedim açıkça arkaya sram x5 uzun aktarıcı kondu,ruble değişti ve teker 23 hacimden 25 hacme çıktı bunlara para vermedim üstteki malllar ile takas oldu
ikinci zincire ktm 'ye 75 lira verdim ,o eskidi,ve üçüncü zincir ise çıktı zincir idi 30 lira verdim ,kullanılmış zincir aldım,daha açılmadı arası ,20 ayda bana masrafı 245 lira oldu ,20 ayda epey yol devirdiğim halde bu kadar masraf çıkardı..

@Kudret Kurtcebe

evet kudret abi şimdi hatırladım sen sıkı bir saykocuydun. Hatta bu sayko işini foruma sen kazandırmıştın. Bir ara sayko aşağı sayko yukarı muhabbeti ederdin. Ne oldu nasıl oldu unutttun gittin .Bir maymun iştah dönemimiydi.

birde güzelim tcr sl1 i iyice canına okumuşsun. Eğer giant değilde ferrari olsaydı üretici firma bizim aracı böyle spor olmaktan çıkarıyorsun imajını zedeliyorsun diye tekrar elinden alırdı.

ben racing lerde uzun bacak aktarıcıyı sevmiyorum. Racingin alameti farikası kısa bacaktır.

@mehmetsunu

yok yav hala gönlümde varda ama masrafı çok çıkar onun artık dolar uçtu,biliyorsun ben acaip kullanırım araba gibi her gün olmasada bile haftata 3-4 gün sele üstünde olan adama parça felan dayanmaz benim işim bisiklete binmek biliyorsun sabah işe bisiklet ile giderim yani benim işim bisiklet sürmektir,,:komik::komik::komik::komik::komik:
ben bu işten para kazanmam malesef,
doğrudur okudum,nedeni şudur artık yaş kemale erdi genç işi 11-28 ruble ,adını vermeyelim bi arkadaşın bisikletini aldık kartepeye yollandık trek karbon sekiz kilo ön 50-34 arka 11-28 gayet iyi gittim 100 km boyunca ama ne oldu 15 eğimde 3'üncü km 'de duvara tosladım çekemedim bisikleti, bisiklet oldu sana 8 ton,,şimdi neden böyle oldu, çünki uzun zaman 44-32 arka 11-34 kullanır isen duvara toslarsın ,kaslar ona göre gelişmiş idi ,ama kazın ayağı arka rublenin 11-34 olması onlu sisteme geçmesi ile öylede bir değiştiki,şimdi 19 eğim felan hikaye benim için aynen devirmekteyim , ha bu meseleyi tekrar gündeme serdar dostumun topiğinde getirecemde açıkça bundan sonra zincir fabrikası açmam gerekecek .

dur aklıma dörtlük geldi,

rublemi takarım
19 eğime dalarım
bana zincir dayanmaz
işleyen demir paslanmaz,

:islik::islik::islik::islik::islik::koptum::komik::komik::komik:

Geri