Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti ve doğu anadolu şehirleri

@Sıkıntılıbisikletçi

@caesar

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: caesar
Scudo
@efaruk güle güle kullanın..Dikkatli ve yavaş sürmeye çalışın..

Yol bisikletinden çekinmemek lazım..Dün yaptığım turdan bir foto..Yolun bozukluğuna dikkat..Lastikler 25 mm..Zorlandım ama yavaş yavaş ilerledikten sonra yolun sonuna vardım sonuçta..
194396

@gezgin gezer
O bendim :) Siparişini verdim. 15 Nisanda üretime giriyormuş, 20 si gibi elime geçer herhalde.

@efaruk
Hayırlı olsun,güle güle kullanın.
Bisikletinizi kullanma fırsatı bulduysanız ilk izlenimleriniz neler,biraz bahseder misiniz?Beklentilerinizi karşıladı mı?

• Beğen
Tepkiler: :DDD
@hamlet2006 saolun hocam. Biseyler karalamistim da henuz yazmamistim. Aslinda bir baslik acacaktim ama siz sorunca burdan yazmis olayim.
Şimdi şöyle,
Öncelikle hissettigim 700x35 c lastikleri olan whistle sehir bisikletime kiyasla, muthis bir enerji tasarrufu var yol- yaris bisikletinde.

Bu sabah 0 derece (hissedilen 4 derece idi) aldim bisikleti ciktim disari.
Oturdugum yerden universite 15 km. Eskiden sehir bisikleti ile universite yerleskesine gelene kadar zaten tum mitokontrilerim urettikleri ATP yi yikmis enerjim tukenmis, kaslar anaerobik solunuma gecmis laktik asit kaslara yerlesmis olurdu. Agrilar agrilar.. Universite kampusunde suremeden geri eve donmem gerekirdi. Simdi ise hala zinde universiteye vardim ve gayet enerjik bisiklet surdum hem de 40 dk da bu yolu hic hissetmeden katetmistim. Normalde bu yolu en az 50 dk gelir haşatim çıkardı.

Ikinci olarak diyecegim sey ise butce ile alakali.
Yol- yaris bisikletine binmek icin buyuk meblalara gerek yok..

- Yaris yol bisikletleri belli bir fiyatin uzerinde bu bir gercek fakat ben gecen yil aldigim bisiklet fiyatina( 1.700 tl) ye yaris bisikleti alabilir misim. Bu forumu onceden beri okurdum ama bunu idrak etmemisim. Anladigim hep su olurdu, bir yaris bisikleti alacaksan 4000 5000 gozden cikaracaksin.
Buna ilk etapta evin diger uyeleri de razı gelmiyor. Bu kadar parayi bir an da bisiklete vermeni istemiyorlar. Dolayisiyla imkan i kabil olmayan bir meseleye donusmus oluyor olay.
Halbuki alakasi bile yokmus.
Biz bu forumda yaris bisikleti kullananlari, hep yuksekten uctuklarini gordugumuzden yaris bisikleti bizim gozumuzde matah ucuk bir seymis edasina burunmus. Sanki cok paralar gerekirmis zannetmisim. Benim dusuncem bu sekilde. Dusuncelerim tamamiyle kisiseldir. Kimseye laf soyledigim yoktur. Benim algiladigim bu sekilde idi demek istiyorum.

Isin ozu 2300 liraya cok guzel claris setli baslangic seviye bir yol bisikleti alip bu surtunmeyi minumuma indirmis cihazlardan denemek lazimmis..
Kesinlikle sehir ve mtblerden kat be kat surtunme dusuklugunden mutevellit hizli gidiyorsunuz.

Lastikleri ince fakat dikkatli surerseniz patlamiyor kolay kolay.

Uzun sure oturmasi sehir bisikletimde daha agriliydi. Bu konuda da yol- yaris bisikleti daha iyi cikti.
Fakat belden one daha egik durmak biraz yorucu oluyor ama ilk gun 1 saat 30 dakika bindim bana misin demedi. Sehir bisikletimle 40 dk biner agrilar yasardim.
Ilk izlenimlerim bunlar. Bakalim ilerki zamanlarda ne hisler uyandiracak bende. Paylasirim.

Son düzenleme:
Bu arada şunu farkettim. Mesafelerle ilgili çok feci bir yanılsamam var.
Örneğin, üniversite ile evim arasında 15 km var demişim.
Halbuki şimdi google haritalardan baktım. 8.7 km varmış. Bu yanılgımı farkettim.
O da şurdan kaynaklanıyor muhtemelen. Ben önceki bisikletimde km saati kullanmadım. Mesafe ölçümü yapmadan sürüyordum. Stravadan da mil cinsinden sürdüğümü gösteriyor ama mesafeler konusunda o da yanıltıcı. Önceki mesajlarımda km saati kullanmıyorum, ne gerek var diyordum. Önceki fikirlerimi de düzeltiyorum. Haybeden sallamamak için km saati gerekli birşey. Saygılar forum sakinleri

• Beğen
Tepkiler: caesar
@efaruk
Memnun musun şu an corelli den

@Ozansincer
Memnunum. Corelli nin bir kac bahsedilen fakat benim yaşamadığım problemini duydum. Soğumadım. Çünkü ben sıkıntı yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: Ozansincer
Bo@Triban
Yol bisikletini köye getirdim böyle bir yolda iki kez lastik patlatttim. Dış lastik maxxis ic lastik decatlon ürünüydu. Ilk patlama nasil oldu bilmiyorum ama ikinci patlama yokuş aşağı inerken hızlıca taşın üzerinden geçerken oldu. Belki basınç belki de lastiklerin kalitesinden, bilemiyorum...

Ertesi gün hanımın continantel lastikli salcano sehir bisikleti ile 27 km yine yayla yollarında sürdüm. Lastiklerde sıkıntı yaşamadım.

Yol bisikletini böyle bir yola sokmaya cesaret edemiyorum artık.

@efaruk
Bahsedilen problemler yol bisikleti ilw mi alakalı peki

Konuya sonradan bir fikir belirtmek isterim ki bisikletinizin gözle gördüğüm şekilde yol bisikletinden tek farkı gidonu zira lastikler ince, kadro hızlanmaya uygun geometride. Bunun yanında çoğu yol bisikletinde kullanılmayan disk frenler kullanıyorsunuz. Yol bisikletine geçmek gönlünüzdeyse geçebilirsiniz ancak sanıyorum ki fark edecek tek şey gidonunuz olacak eğer ömrünün çoğunluğunu trainerde geçirecekse drop bar pek de elzem olmayacaktır. Yine de gönlünüzden geçeni yapın ve şahsi fikrimce drop bar deneyiminiz yoksa bir şekilde bir tane bulup birkaç saat sürün drop bar alıp alışma sürecinde soğumanız da çok olası. Son olarak aklınızı çelmemek adına mutlu olacağınız neyse onu yapın derim, bisiklete ne kadar şevkli binerseniz o kadar çok sürersiniz. Keyifli bol pedallamalar dilerim, iyi akşamlar.

Bende merida sehir tur bisikletinden gectim yol a ama sonra pisman oldum 32 mm lastik ve sabit masayla sehir tur bisikleti mukemmel oluyor.

acemi bir bisikletçiden selam 1,5 sene önce oğluma bianci aspid 49 dağ bisikleti aldım. sonra hevesi kaçtı bende dizimden ameliyat oldum bisiklet sür dediler sonra bu bisikleti sürmeye başladım performans arttıkça şehir dışınada çıkmaya başladım zaman geçtikçe rampalı köy yollarına çıktım bi komşum bit pazarından sedona 300 heralde 28 cant ince teker bisiklet aldı bende denedim baktım benimkisi çok ağır ve insanı çok yoruyor şimdi araştırıyorum ince tekerli bisikletler asfalt için ama ben hafif taşlı ve toprak ve rampalı yollarda hem hafif insanı yormuyacak bir model arıyorum biancye binesim yok artık tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

@c90umut Carraro sportive serisi özellikle 224-225 modellerine bir bakın derim.
Mosso legarda serisi,
Bütçe artarsa Giant escape,
Trek fx.
Önerdiğim modellerin bazıları amortisörlü ama siz sürdüğünüz rotalara göre seçim yapmalısınız.

• Beğen
Tepkiler: c90umut
@Ceyhun Özkan tşk carrarolar fena durmuyo bütceyede uygun ama hafif küçük taşlı toprak yolda tekerler ince duruyo böyle yollarda nasıl olur teker ebatlarındada acemiyim 45 inden sonra böle oluyo ne dağ ne çok ince orta yollu bende çokmu şey istiyom bilmiyom teşekkür

Mosso legarda 1927 sahibiyim. Tekerlekler ne ince ne kalın. 115 kg ağırlığımla toprak yollarda da sürdüm hiç sıkıntı yaşatmadı bana. Ama stabilize yol denebilecek tarz yollardi. Çok bozuk yollarda denemedim.

Geri