@hamlet2006 saolun hocam. Biseyler karalamistim da henuz yazmamistim. Aslinda bir baslik acacaktim ama siz sorunca burdan yazmis olayim.
Şimdi şöyle,
Öncelikle hissettigim 700x35 c lastikleri olan whistle sehir bisikletime kiyasla, muthis bir enerji tasarrufu var yol- yaris bisikletinde.
Bu sabah 0 derece (hissedilen 4 derece idi) aldim bisikleti ciktim disari.
Oturdugum yerden universite 15 km. Eskiden sehir bisikleti ile universite yerleskesine gelene kadar zaten tum mitokontrilerim urettikleri ATP yi yikmis enerjim tukenmis, kaslar anaerobik solunuma gecmis laktik asit kaslara yerlesmis olurdu. Agrilar agrilar.. Universite kampusunde suremeden geri eve donmem gerekirdi. Simdi ise hala zinde universiteye vardim ve gayet enerjik bisiklet surdum hem de 40 dk da bu yolu hic hissetmeden katetmistim. Normalde bu yolu en az 50 dk gelir haşatim çıkardı.
Ikinci olarak diyecegim sey ise butce ile alakali.
Yol- yaris bisikletine binmek icin buyuk meblalara gerek yok..
- Yaris yol bisikletleri belli bir fiyatin uzerinde bu bir gercek fakat ben gecen yil aldigim bisiklet fiyatina( 1.700 tl) ye yaris bisikleti alabilir misim. Bu forumu onceden beri okurdum ama bunu idrak etmemisim. Anladigim hep su olurdu, bir yaris bisikleti alacaksan 4000 5000 gozden cikaracaksin.
Buna ilk etapta evin diger uyeleri de razı gelmiyor. Bu kadar parayi bir an da bisiklete vermeni istemiyorlar. Dolayisiyla imkan i kabil olmayan bir meseleye donusmus oluyor olay.
Halbuki alakasi bile yokmus.
Biz bu forumda yaris bisikleti kullananlari, hep yuksekten uctuklarini gordugumuzden yaris bisikleti bizim gozumuzde matah ucuk bir seymis edasina burunmus. Sanki cok paralar gerekirmis zannetmisim. Benim dusuncem bu sekilde. Dusuncelerim tamamiyle kisiseldir. Kimseye laf soyledigim yoktur. Benim algiladigim bu sekilde idi demek istiyorum.
Isin ozu 2300 liraya cok guzel claris setli baslangic seviye bir yol bisikleti alip bu surtunmeyi minumuma indirmis cihazlardan denemek lazimmis..
Kesinlikle sehir ve mtblerden kat be kat surtunme dusuklugunden mutevellit hizli gidiyorsunuz.
Lastikleri ince fakat dikkatli surerseniz patlamiyor kolay kolay.
Uzun sure oturmasi sehir bisikletimde daha agriliydi. Bu konuda da yol- yaris bisikleti daha iyi cikti.
Fakat belden one daha egik durmak biraz yorucu oluyor ama ilk gun 1 saat 30 dakika bindim bana misin demedi. Sehir bisikletimle 40 dk biner agrilar yasardim.
Ilk izlenimlerim bunlar. Bakalim ilerki zamanlarda ne hisler uyandiracak bende. Paylasirim.