2 ay kadar Rubena phoenix pro kullandım kullandığım en kötü lastikti diyebilirim (kullandığım lastikler continental gp400, michelin pro2, pro3, lithion2, hutchinson equinox) daha kötüsünü de kullandım o da rubena syrinx idi. Bu phoenix başta hafifliği konusunda beni cezbetmişti satan arkadaş BMC takımının antrenman lastiği falan demişti ne kadar doğru bilemeyeceğim fiyatı uygun olunca almıştım. Lastikle 2 ayda 2.000 Km'ye yakın yol yaptım bu lastiği takmadan önce 8.000 KM kullanılmış pro3 ler takılıydı fakat phoenix henüz 0 km olmasına rağmen sprinte kalktığım zaman kayma yaşanıyordu fakat virajlarda yol tutuş performansı pro3 e yakındı yeni olduğu için olabilir. Sürdüğüm yollar düzgün asfalt olmasına rağmen iki ay sonunda arka lastiğim 1 cm kadar tam ortasından kesik şeklinde açıldı, aldığım yere götürdüm fotoğrafını çekip mesaj attık başta kullanıcı hatası kabul edemeyiz dediler ısrarlarımız üzerine İstanbul'a lastiği kargolamamızı söylediler ve inceledikten sonra değişim kararı verdiler para iadesi yapılmadı. Yani ucuz ve hafifmiş diye bu lastiği tercih edecek arkadaşları bir kez daha düşünmeleri için bunu yazdım, markayı kötülemek gibi bir amacım yok belki benim lastiklerimde bir üretim hatası olabilir.