Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti yol tutuşu

sapienza

Aktif Üye
Tepki
35
İsim
Burak ESEN
Bisiklet
Carraro
Arkadaslar suan carraro rc o12 yol bısıkletım var uzerındede mıchelın dynamıc 700x23 lastık kullanıyorum hız ıcın ıyı bır lastık fakat yol tutusu bıraz dusuk oldugunu dusunuyorum sızce hangı lastık kullanmalıyım hızdan cok feragat etmek ıstemıyorum ama yol tutusunu cıddı manada arttırmak ıcın hangı lastıgı kullanmalıyım.700x23 lastık dusunuyorum

Scudo
Eğer fiyat performans açısından iyi bir seçenek arıyorsanız Rubena Phoneix Pro. Ben şu anda Continental GPS 4000 II kullanıyorum ve memnunum. Ancak bir lastiğe 200 TL vermek benim için zor. Şu anda araştırmalar yapmaktayım. Rubena phoneix pro hakkında iyi şeyler okuyorum. Birde Vittoria'lara bakacağım. Size tavsiyem continental alın imkanınız varsa yoksa bu söylediğim alternatiflere bakabilirsiniz.

Abilerime kesinlikle katılıyorum Continental GP 4000S II bütçeniz varsa alınabilecek en iyi lastik. Son derece memnunum ben.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Atilla Gobel @Burak Fidangül cifti 200 olsa hııc dusunmeden alırım aslında ama
ya bıde lastıgı 23 yerıne 28 olarak degıstırmeye gerek var mı 23 de olsa yıne yol tutusunuarttırır mı

@Atilla Gobel

Vittoria hakkında güzel yorumlar var yabancı sitelerde bende değiştireceğim zaman bakıcam mutlaka. 4000 II yi ortalama kaç Km de tüketiyorsun?

Hangi hiclere cikiyorsunuz da yol tutusu konusunda sikinti yasiyorsunuz. Bugun 55 i gordum yol tutusu konusunda sikinti yasamadim. Lastikler salcano 040 ile gelen lastikler.

Yol tutusu konusunda en buyuk sikinti yan ruzgarlar bence.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Ben şuan Gp 4000S kullanıyorum ve değiştirme zamanı yaklaşıyor.

Schwalbe One için de yol tutuşu iyi diyorlar. Ömrü Contilere göre biraz daha kısaymış. Merlin'de çifti, 4000S II'lere göre 50TL daha ucuza geliyor. Yuvarlanma direnci olarak hemen hemen eşitler: (link)

@Atilla Gobel

Conti çok iyi evet bende specialized ın kendi lastikleri var şu anda ama yavaş yavaş ömrü tükeniyor. Ağırca biraz ama yolda cam falan hiç dikkat etmiyorum açıkçası üzerlerinden geçiyorum sürekli 1 kere bile patlatmadım lastiği. Ama tabi performans ve yol tutuş olarak contiyle yarışamaz. o yüzden merak ettim kaç km kullandın ortalama diye. :harika: Neyse araştırmaya devam

ingiliz sitelerinden alın, çifti 200 küsura geliyor, 2 de iç lastik veriyorlar. burda tekine 200 lira istiyor bizim süper bisiklet dükkanları

2 ay kadar Rubena phoenix pro kullandım kullandığım en kötü lastikti diyebilirim (kullandığım lastikler continental gp400, michelin pro2, pro3, lithion2, hutchinson equinox) daha kötüsünü de kullandım o da rubena syrinx idi. Bu phoenix başta hafifliği konusunda beni cezbetmişti satan arkadaş BMC takımının antrenman lastiği falan demişti ne kadar doğru bilemeyeceğim fiyatı uygun olunca almıştım. Lastikle 2 ayda 2.000 Km'ye yakın yol yaptım bu lastiği takmadan önce 8.000 KM kullanılmış pro3 ler takılıydı fakat phoenix henüz 0 km olmasına rağmen sprinte kalktığım zaman kayma yaşanıyordu fakat virajlarda yol tutuş performansı pro3 e yakındı yeni olduğu için olabilir. Sürdüğüm yollar düzgün asfalt olmasına rağmen iki ay sonunda arka lastiğim 1 cm kadar tam ortasından kesik şeklinde açıldı, aldığım yere götürdüm fotoğrafını çekip mesaj attık başta kullanıcı hatası kabul edemeyiz dediler ısrarlarımız üzerine İstanbul'a lastiği kargolamamızı söylediler ve inceledikten sonra değişim kararı verdiler para iadesi yapılmadı. Yani ucuz ve hafifmiş diye bu lastiği tercih edecek arkadaşları bir kez daha düşünmeleri için bunu yazdım, markayı kötülemek gibi bir amacım yok belki benim lastiklerimde bir üretim hatası olabilir.

Continental den şaşmayın derim. Ben hem tur hem yol bisikletimde continental kullanıyorum ve son 4 aydır, özellikle tur bisikletimle yol drumu ayrımı yapmaksızın taş toprak gezidiğim halde, patlamadılar.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Vittoria rubino pro kullanıyorum giriş seviyesi bir lastik olmasına rağmen memnunum dayanıklı bir lastik bir daha lastik alırsam üst seviye open corsa modelini alırım ve yurtdışı sitelerden almak daha mantıklı 1 haftada elinde olur.

Yol bisikletinde en onemli konum lastikler bu yüzden üçün beşin hesabını yapmayıp kaliteden ödün verme derim çünkü uzun süre kullanacağın birşey kendim Continental Grand Prix 4000S II kullanmaktayım yol tutuşu çok iyi Uludağ inişinde de test ettim bozuk ve düz yolda da bana hiçbir sıkıntı yaratmadı tabiki yine bir araştır bu benim nacizane önerim...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Efe Yamac Yarbasi Bu siteler hangılerı acaba lınk atabılırmısınız?Ebayda 42 dolara buldum ama alınabılrm guvenılır olurmu tarıhı falan:)

@İlker_Yılmaz Zaten bende kartepe ınısınde mıchelın dynamıc lastıklerle takla attıgım ıcın yol tutusuna artık daha cok onem verıyorum suan bende olusan fıkır contı almak:)

@Hamza Hakkı bey bu tip kullanıcı geri dönüşleri daha çok fikir veriyor. Sizin bu yorumunuz bence kıymetli. BMC takımı rubena phoneix kullanıyor onu biliyorum. Hafif olmasına da hafif onuda biliyorum. İngilizce bir kaç test makalesi okudum hakkında olumlu düşünceler yazılmıştı. Bende test için almayı düşünüyordum çifti 100 lira olması lazım. Elbette Continental olamaz. Ancak fiyat performans açısından alınabilir umuduyla değerlenmiştim. Birde Vittoria lastiklere bakayım ben en iyisi.

Schwalbe Lugano 700x23 kullanıyorum cifti 140 tl memnunum bugune kadar kayıp düşme yaşattırmadı bana

Merhaba @sapienza ;

chainreaction isimli siteyi önerebilirim ingiliz ve avrupanın en büyük bisiklet ekipman tedarikçilerinden biri kesinlike problem yaşamazsın ayrıca gönderi sonrasında mail adresine kargo takip numarası atıyorlar en geç 2 haftada sende olur

Link:
(link)

Birde evanscycles var fakat bu site takip numarası göndermiyor ancak onlarda oldukça iyi ben alışverişlerimi devamlı bu iki site üzerinden yapıyorum.

@Tolga Çelebi
herkes bu lastikten kullanıyor fazla popüler olan şeyler bende hep alerji yaratır bu lastik ortalama kaç km de ömrünü dolduruyor acaba

Geri