Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletimdeki sorunlar

Barisbu

Üye
Tepki
9
Arkadaşlar merhaba, bisikletimin el koyma kısımlarındaki kauçuk erimiş o yüzden kullanamıyorum yapış yapış oluyor,gidona sarılan sünger de çok bozulmuş o yüzden gidon için sarılan o sünger veya deriden tavsiye eder misiniz çok maliyetli olmadan,bunun dışında zincirden düşük viteslerde sürekli ses ve hafif takılma oluyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(eriyen kısım dediğim yer resimde gösterdiğim yerler)

Dosyalar

• sssssss.jpg
    sssssss.jpg
    145,2 KB · Okunma: 114
Scudo
merhabalar, vites sorununa değineyim. Muhtemelen vites ayarın bozulmuştur. Yapması 2 dakikalık işlem. Burada anlatması zor o yüzden link bırakıyorum:

Son düzenleme:
@meren12
Cok tesekkur ederim resimde isaretledigim kaucuklari nereden bulabilirim ismi nedir acaba bilginiz var mi?

• Beğen
Tepkiler: meren12
@Barisbu
bildiğim kadarıyla vites/fren kolları ile beraber satılıyor fakat yol bisikleti kullanıcısı olmadığım için tam cevabını veremiyorum:(

Gidon sargısı önerebilirim, zaten üstteki arkadaşın da yazmış olduğu markalardan birini almanız yeterli olacaktır.

Bisikletinizde hangi grup set kullanılıyor yazabilir misiniz ? Shimano'nun grup seti ise onun kauçuğu bulunabilir, ama microshift falan ise biraz uğraştırabilir bulmak.

Sti kauçukları. Decathlon a sorun microshift yedek parçaları vardır belki. Üzerindeki Sora set ise daha rahat bulursunuz.

Kauçuk:
(link)

Türkiye'de de aradım ancak bulamadım. Satıcı da güvenilir, işinizi görür. Hayırlı olsun şimdiden hocam.

Elcik seti diye geçiyor tr de. Lever hood dite geçiyor ingilizcede. Sadece siyah değil farklı renklerde olanları da var bildiğim kadarıyla.

Gidon sargısı şart değil, sargısız kullananlarda var ama tavsiye etmem. Ucuza kaçmak isterseniz deriden, köpük banttan, ve ya farklı malzemelerden kendiniz de yapabilirsinz. Ya da tenis raketi vb.sargısı filan da iş görür, üstüne bisiklet için yazılınca kıymetleniyor böyle ufak ama önemli parçalar nedense.

Hocam bisikletimin gidonu bu önerdiginiz elcik uyar mı?

Dosyalar

• 20190623_120947.jpg
    20190623_120947.jpg
    1,2 MB · Okunma: 24
Geri