Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde çocuk koltuğu...

Theo3232

Aktif Üye
Tepki
306
İsim
Berkan yildiz
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Şehir veya dağ bisikletinde kullananlar gördüm ancak yol bisikletinde deneyen görmedim. Alüminyum bir yol bisikleti sahibiyim. Bisiklete zararı olurmu acaba? Deneyimleyen oldu mu?

Scudo
Sele borusundan güç aldığı için bir zararı olmaz. Avrupada daha çok gidona takılan versiyonunu kullanıyolarmış.

• Beğen
Tepkiler: Theo3232
Ben hep öne takılan koltuk kullandım. Yol bisikletinde Gidon dar olduğu ve öne çok eğilerek sürüldüğü için o model olmaz ama arkaya takılan taşıyıcı koltuklar olabilir. Olabilir olması takılmasının güvenli olacağı anlamına gelmemeli. İnce lastikler, amortisör olmaması (diğer bisikletlerde de olmayabilir amortisör) ve yol bisikletinin mtb ye ya da şehir bisikletine göre çok daha hassas sürüş gerektirmesi o işi biraz zorlaştırır. Arka lastiğe çok fazla yük biner. +20kg gibi bir yük neredeyse. Bu 20kg bisikletçinin 20kg daha ağır olmasından daha farklı bir etki yaratır bana göre.

Ben kullanmak istemem açıkçası.

• Beğen
IMG_20220528_174816-01.jpeg
6 ayi askin suredir gravel bisikletimde sele borusuna takilan modelden kullaniyorum. Bisiklete herhangi zarari yok. Ancak ben 47c lastiklerle zaman zaman kontrolde zorlaniyorum ( oglan koltukta dans ederken😊 ) Yol bisikletinde ince lastiklerle kontrol daha zor olacaktir.

289651 dosyayı görüntüle
6 ayi askin suredir gravel bisikletimde sele borusuna takilan modelden kullaniyorum. Bisiklete herhangi zarari yok. Ancak ben 47c lastiklerle zaman zaman kontrolde zorlaniyorum ( oglan koltukta dans ederken😊 ) Yol bisikletinde ince lastiklerle kontrol daha zor olacaktir.
Teşekkür ederim cevaplar için. Benimki de dans edenlerden o yüzden çekiniyorum. Bide lastiğin 28c olması korkutuyor. Anladığım kadarıyla deneyip görmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Teşekkür ederim cevaplar için. Benimki de dans edenlerden o yüzden çekiniyorum. Bide lastiğin 28c olması korkutuyor. Anladığım kadarıyla deneyip görmek lazım.
Yol bisikletinde tavsiye etmem ama deneyecekseniz ağırlık merkezinin arkaya doğru kayacağını ve ani frenlemede bisikletin ön tarafının kontrolünün zorlaşacağını hatırlatırım. Çocuğa mutlaka kask taktırın ve ellerini içeride tutmasını öğretin. Ayak kayışlarını takmak da çok önemli. Bunlar çocuk koltuğu ile birkaç kez düşmüş bir babanın tavsiyeleridir şimdiden iyi eğlenceler.

Yol bisikletinde tavsiye etmem ama deneyecekseniz ağırlık merkezinin arkaya doğru kayacağını ve ani frenlemede bisikletin ön tarafının kontrolünün zorlaşacağını hatırlatırım. Çocuğa mutlaka kask taktırın ve ellerini içeride tutmasını öğretin. Ayak kayışlarını takmak da çok önemli. Bunlar çocuk koltuğu ile birkaç kez düşmüş bir babanın tavsiyeleridir şimdiden iyi eğlenceler.
Endişelerim vardı zaten. Gelen yorumlardan sonra hiç riske girmemeye karar verdim. Eşimin şehir bisikletine monte edeceğiz sanırım. Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Endişelerim vardı zaten. Gelen yorumlardan sonra hiç riske girmemeye karar verdim. Eşimin şehir bisikletine monte edeceğiz sanırım. Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Ben de öyle çelik bi bianchi’ye monte ettim eşimin. Banamısın demiyor

• Beğen
Alüminyumda hiç bir sorun olmaz.
Önde veya arkada güvenle kullanabilirsiniz. Karbonda kullanamazsınız sadece. Aslında kullanırsınızda yazık olur karbona :)

Geri