Scudo Sports

Yol bisikletinde jant ayarı

adnan kahveci

Daimi Üye
Tepki
118
Bisiklet
Salcano
1 hafta önce aldığım triban 3 ün akordu 200 km de çukur ve mangallara dikkat etmeme rağmen bozuldu..yol bisikletlerinde durum nedir bilemeyeceğim yalnız geçen yıl aldığım salcano city sport 4000-5000 km olmasına rağmen akortu hiç bozulmadı..bunun üzerine bütün tel başlarını söküp ruble tarafındaki telleri 1.5 tur ; diğer taraftaki telleri 0,5 tur çevirdim...sibobun olduğu kısımda fren balatasına kasma yaratıyordı bu yüzden buradaki 4 ruble telini 1 er tur daha sıktım...son durum minimal yalpalamakla birlikte teker merkezden uzak sağ fren balatasına 1-2 mm mesafede)
soruma gelince internette bütün tellerin aynı oranda sıkılması gerektiği belirtilmişti..ancak tekerin ortalanması için ruble tellerinin diğer tellere oranla daha fazla sıkılması gerekmiyormu?
sibob bölgesindeki 4 ruble telini 1 er tur daha fazla sıktım...hepsini eşit sıkınca bu bölge fren balatasına yapışıyor ve dönmüyor..acaba jantta bozukluğu mu var

yardımcı olacak herkese teşekkürler

Scudo
Jantta mı sorun var göbekte mi?

ruble tarafındaki teller kısa olmalı, aynıysa bile, eğer tek kat jantın ruble tarafı daha fazla sıkılırsa jant telleri iç lastiği deler. jant çift kat ise pek sorun olmaz, önce ortalanmalı eksene
hepsinin gerginliği aşağı yukarı aynı olmalı, elinizle kontrol edin

Merhabalar Van Rysel EDR AF 105 bisikletim de fulcrum racing 6 jant seti var bir süredir ön ve arka janları çember kısmından elimle tuttuğum da bir boşluk olduğunu fark ettim, kendi tekerleri sökerek boşluğu aldım sorun düzeldi, bir süre sürüş yaptıktan sonra aynı sorunla karşılaştım bu sefer bisikletçime gittim eski mekanisyen kendisi benim yaptığım gibi boşluğu aldı fakat sorun tekrar ediyor ve düzelmiyor. Ön jantta çok az arka da daha fazla bir boşluk oluyor ustam tornacıya götürüp hallederim dedi ama sorun nedir söylemedi. Çözüm ne olabilir ? bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu ?

Dosyalar

• IMG_6007.JPEG
    IMG_6007.JPEG
    68,6 KB · Okunma: 34
Merhabalar Van Rysel EDR AF 105 bisikletim de fulcrum racing 6 jant seti var bir süredir ön ve arka janları çember kısmından elimle tuttuğum da bir boşluk olduğunu fark ettim, kendi tekerleri sökerek boşluğu aldım sorun düzeldi, bir süre sürüş yaptıktan sonra aynı sorunla karşılaştım bu sefer bisikletçime gittim eski mekanisyen kendisi benim yaptığım gibi boşluğu aldı fakat sorun tekrar ediyor ve düzelmiyor. Ön jantta çok az arka da daha fazla bir boşluk oluyor ustam tornacıya götürüp hallederim dedi ama sorun nedir söylemedi. Çözüm ne olabilir ? bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu ?
Bende de aynı bisiklet var. Tam da bugün arka tekerde bir sürtme sesi duydum. Kontrol ettiğimde arka tekerde bir boşluk var. Bu boşluğu almak için rubleyi sökmek mi gerekir. Tekrar tekrar gevsememesi için kontra somunlar olmuyor mu. Torna ile ilişkisini çözemedim.

Benim bisikletteki sorun enteresan bir yere geldi. Pedal kesince rublenin içinde periyodik aralıklarla bir sürtme sesi geliyor. Sanki tirnaklardan birinde sorun oluyor gibi. Milden tutup çevirince olmadığı kanaatindeyim. Rubleden tutup çevirince ses geliyor. Ve her defasında da gelmiyor. Bir durum denk gelince oluyor.

İlgilenenlere bilgi vermiş olayım. Freehub ruble temas noktaları çentikler şeklinde ezilmisti. Garantiden yeni freehub takılacak.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
İçime sinmiyor pedal kestiğim yere ya da zamana bağlı olarak çok enteresan bir surtme ve ses var. Freehub değişecek ama şu videoya bakıp yorum yapabilecek olur mu

(link)

Geri