adnan kahveci
Daimi Üye
- Tepki
- 118
- Bisiklet
- Salcano
1 hafta önce aldığım triban 3 ün akordu 200 km de çukur ve mangallara dikkat etmeme rağmen bozuldu..yol bisikletlerinde durum nedir bilemeyeceğim yalnız geçen yıl aldığım salcano city sport 4000-5000 km olmasına rağmen akortu hiç bozulmadı..bunun üzerine bütün tel başlarını söküp ruble tarafındaki telleri 1.5 tur ; diğer taraftaki telleri 0,5 tur çevirdim...sibobun olduğu kısımda fren balatasına kasma yaratıyordı bu yüzden buradaki 4 ruble telini 1 er tur daha sıktım...son durum minimal yalpalamakla birlikte teker merkezden uzak sağ fren balatasına 1-2 mm mesafede)
soruma gelince internette bütün tellerin aynı oranda sıkılması gerektiği belirtilmişti..ancak tekerin ortalanması için ruble tellerinin diğer tellere oranla daha fazla sıkılması gerekmiyormu?
sibob bölgesindeki 4 ruble telini 1 er tur daha fazla sıktım...hepsini eşit sıkınca bu bölge fren balatasına yapışıyor ve dönmüyor..acaba jantta bozukluğu mu var
yardımcı olacak herkese teşekkürler
soruma gelince internette bütün tellerin aynı oranda sıkılması gerektiği belirtilmişti..ancak tekerin ortalanması için ruble tellerinin diğer tellere oranla daha fazla sıkılması gerekmiyormu?
sibob bölgesindeki 4 ruble telini 1 er tur daha fazla sıktım...hepsini eşit sıkınca bu bölge fren balatasına yapışıyor ve dönmüyor..acaba jantta bozukluğu mu var
yardımcı olacak herkese teşekkürler