Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@Emre-12 165 boya 53 kadromu. Ben 1.68 im ve 52 kadro kullanıyorum buna rağmen acaba 50 yada 51 mi alsaydım diye tereddütlerim varken bence 1.65 e 53 kadro çok fazla. Nasıl rahat ederseniz sizin bileceğiniz iş tabii ki ama bence bisiklet size biraz büyük.

Scudo
1.75 boyum kadrom sanırım 56 olması lazım. ama 54 gibi boyut olarak. ama kontrol etmesi vs. btwinime göre çok ama çok daha rahat.

@adilnumanç. öncelikle yeteri kadar bacak gücünüz yoksa yol bisikletinde aynakol 2'lidir 34 yada 39 oluyor aynakol yaprağı en büyük dişlide 52-53 genellikle ve yazdığın gibi 24 yaprakta bile zorlanıyorsan o eğimlerde gerisini sen düşün artık :)

@serkant yakıt havaların yağışlı olmadı nedeniyle uzun tur yapma fırsatım olmadı ama yihede 30 küsür km tek seferde bir gezi yaptım geçen hafta her hangi bir yorgunluk yada zorlanma hissetmedim. Fakat merak ettiğim konu boyumla orantılı bir kadro bana nasıl bir etki sağlar. Sonuçta amatörüm 2 yada 3 cm ne kadar zorlar beni bilmiyorum. Sedona 640 D 53 cm. Bundan önceki bisikletim kron xc 1000 2011 modeldi ve 15 kg civarı ağırlığı vardı. 3 yıl ara verdikten sonra mtb ile devam etmek yerine yol bisikleti istedim. Mtb ile 70 ile 100 kmlik turlarda neredeyse hiç yorulmazdım desem yeridir. Cevaplarınızı bekliyorum. Esen kalın.
20161225_180618.jpg

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@Emre-12 sizde ben gibisiniz. bende aynı şekilde yaptım.yol bisikletinde boy olayı mtb ye göre daha önemli. eminim çok fark olucaktır öncekine göre.

@Emre-12 Bu Sedonaların kadro ölçü tabloları yok sanırım. Şaka gibi göremedim sitede.

@Hasan Ç. Bakalım artık havalar biraz düzelirse İstanbuldan Adapazarına günü birlik tur planım var eğer yolda elzem bir şey olmazsa zaten problem yok. Şu ana kadar 107 km oldu hiç bir şey hissetmedim. Uzun turda belli eder diye düşünüyorum.

@Emre-12 Aynen bir tek seferde 100+ km deneyin. Hayırlı olsun bu arada :)

Arkadaşlar birkaç sorum olacak üst mesajlarda yazdım bisikletim Giant defy 4 claris... Şehir bisikletinden 1 ay önce gectim. Konya da uzun süredir devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle sadece 10 km sürebildim ve hala yağan kar nedeniyle suremiyorum (varsın yagsin ben 1 ay geç surerim)
Şimdi soruma gelecek olursak 50-34 fsa tempo aynakol, 11-32 sram ruble var attırıcılar kollar claris 2400, frenler tektro. Şimdi bu değerler ile orta bir kondisyonla bu dışlı oranları ile kaç km ortalama hız yakalayabiliriz veya düz yol max kaç civarlarina çıkabiliriz? Ve jant olarak Giant s-r2 var 32 tel on arka bu nasıldır merak ediyorum?
Not:yeni geçmissin ne bu hız merakı az dur demeyin bende sakinim fakat kağıt üstünde altındaki aletin neler yapabileceğini merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
@ömerözeren
Kardeşim bu sorunun bir karşılığı yok malesef ki
Örnek Ben bu bisiklet ile ortalama 27/28 yakalayabilirim ama sen belki 33/35 yakalarsın düz yol sorusu da aynı şekilde (ortalama kondisyon çok görece bir kavram)
Birde ortalama hızı kaç km yol boyunca yapmayı planlıyorsun.
Bu işte asıl olan yenin fiziki yeterliliğin
Kağıt üzerinde çözebileceğin bir denklem değil malesef
Jantlar başlangıç seviyesi olarak işini görecektir zaten

• Beğen
Tepkiler: ömerözeren
@Deniz A
Peki claris 16 vites 11-32 ruble 34-50 aynakol nasıldır kombinasyon ?

@ömerözeren

50/34 - 11-32 kombinasyon iyidir, her yokuşa girersin.... Aynı kombinasyonla ben 28 ortalama ile sürebiliyorum, hafif aşağı bir rampada 60km/h rahat görüyorum... Daha hızlı da giderim ama hiç denemedim, canıma susamadım zira... Araba yolunda gidiyoruz...

Ama bunlar hiç önemli değil, önemli olan senin bacak gücün, kondisyonun, bisikletinin kadrosu ve en önemlisi jantlar....

Aktarma organlarına fazla takılmayın bence, 50/34 kompakt ayna ortalama bir yol bisikleti kullanıcısı için en uygun ölçüdür diye düşünüyorum...

@yyokes
Eyvallah hocam teşekkür ederim bende zaten uçacak halim yok yol bisikletine yeni gectim karbon maşa Giant şehir bisikleti vardı 13.5 kg onunla 22 ortalama falan giderdim şimdi Giant defy4 aldım bakalım yerdeki kar kalksın ısınma turlarına başlayacağım :) bu bisikletim komple alüminyum 9 kg jantları giantın s-r2...

• Beğen
Tepkiler: yyokes
Merhaba, şehir bisikletimi bırakıp yol bisikletine geçtim. Gerek trafik gerekse bisiklet hakimiyeti gibi konularda çok cekincelerim var. Tur bisikletimi rahatlığını, hakimiyetteki üstünlüğümu atıyorum ama maalesef yok. 1.69 boy ve 52 kadro aldım. Fren vites geçiş vs yapabiliyorum ama topuzları tutarken avuç içlerim çok aciyor. Benzer sıkıntılar yaşayan var mı? Bisiklet çok çabuk hızlanıyor ve daha alışamadıgim için tedirgin oluyorum. Trafiğe çıksam hemen kaza yapacakmışim gibi... benzer priskolojik cekinceleri yaşayan oldu mu acaba? Nasıl aştınız? Yol bisikleti bir yerden sonra rahat ve konforlu bir bisiklete dönüşecek mi? :) iyi sürüşler.

Geri