Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@Sefa coskun

105 pedalı Oem olarak değil kutu olarak aldıysanız içinde kal çıkacaktır. Kal ayakkabıya monte edilen ve pedala kilitlenen sert plastik kısım olup genelde pedalla beraber verilmekte. Böylece pedal tarafında eksiğiniz kalmıyor

Ebay a bakmanızı tavsiye ederim. ABD satıcılarının elinde güzel ve uygun fiyatlı ürünler olabiliyor. Veya Türkiye'de bilinen merlin, evanscycles, wiggle, crc gibi sitelerden de alışveriş yapabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: bua
Scudo
@İhsnn_zyvl

1500 civarına hemen hemen her markada başlangıç seviyesi yol bisikletleri mevcut. Çukurlar sizi korkutmasın. Yol bisikleti bilinenin aksine oldukça sağlamdır. Izgaralara dikkat edilmeli tabi ki. Bahsettiğiniz modeller dropbar içermekte, uygun kadro boyu alırsanız sorun olmayacaktır. Size uygun olan kadro (bacak boyunuza da bağlı tabi ki) kadro tipine göre değişecek şekilde 53-54 olacaktır

@Baki KAYAN
su linkteki bisiklet baslangıc seviyesi için nasıldır, bu bisikleti 1450 tl edermi? yardımcı olursanız sevinirim.
link: (link)

Screenshot_2015-08-27-03-57-22-1.png

Bu turlerin başlıca farklarını yazabilirseniz hem konuya biraz daha netlik gelebilir bende bilmedigim bir iki türü öğrenmiş olurum :)

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
@İhsnn_zyvl
dostum benim boy 1.74 54 kadro aldım carraro 052 gayet memnunum tabii doğrusu bumudur bilmiyorum sadece kullandım ve memnunum ayrıca gidonun altından yanlıza 35km+ süratlere ulaştığımda asılıyorum. onun haricinde genelde viteslerin üzerinden tuttuğum için mtb'deki rahatlığa yine ulaşıyorsun. yoldan şaşma :) rüzgarın arkanda olsun. :)
ayrıca mazgallar vs gerçekten tehlikeli şayet sen yola değilde sağa sola bakarsan. çoğu zaman mazgallar dikine değil enine çıkıyor, dikine çıkan mazgallarında ya yanından geçiyorsun yada çapraz giriyorsun. ancak dikkatsiz sürersen ciddi anlamda sakatlanabilirsin. sana kalmış

@kasapogluu Bisiklet seçim kılavuzu ve bisiklet türleri - BisikletForum bu linkte ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.
ben birşey rica etmek istiyorum. gerçi konu sahibi hocam ne der bilemem ama nacizane fikrim. araştırarak bulabileceğimiz bilgileri bu tarz tavsiye konularında sormayıp araştırırsak, hem iyi niyetle açılan bir konunun rayında gitmesine yardımcı oluruz, hem de bu konular hakkında cidden bilgi sahibi arkadaşlar da güzel sorulara bıkmadan yanıt vermeye devam eder. :)

Peki bu bacak boyu çıplak ayakla mı ölçülüyor yoksa bisiklet kullanırken giydiğimiz ayakkabıyla mı? Arada 2. Cm gark ediyor da

@GKMDGN
İyi makina. Başlangıç seviyesi için işinizi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: GKMDGN
@Aspirin

Merhaba, ayakkabı ile ölçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

@kasapogluu

En özet şekilde;
İlk resimdeki daha aerodinamiğe sahip, daha hafif ve daha az konforlu olan yol bisikleti
İkinci resim daha az aerodinamik, daha ağır ve çok daha fazla konforlu olan endurance tarzı
Üçüncü resim tamamen hız ve rüzgar direnci amaçlanmış, nispeten daha ağır olan zamana karşı
Dördüncü resim şehir bisikleti tarzı, daha dik ve konforlu sürüş amaçlanan düz gidonlu şehir/tur bisikleti
Son resim ise günümüzün populer türü, hafif araziye girilmesine imkan veren, çok daha sağlam, daha dik kullanıma izin veren cyclocross bisikleti.

@kasapogluu
Scultura ve Reacto modelleri doğrudan yarış için tasarlanan modellerdir oturuş pozisyonları biraz daha agresiftir.
Ride, endurance yani uzun yol için tasarlanan bir model. Scultura ve Reacto modellerine göre biraz daha konforlu ve rahat sürüş sağlar.
Warp zamana karşı yarışlar için oldukça pahalı ve şehirde kullanmaya müsait değil sadece yarış için.
Speeder serisi yine şehir içi asfaltta, sahil kenarlarında sürmek için ideal yol bisikletlerine göre daha rahat bir oturuş sağlar.
CX serisi, cylocross yani kalın lastikli yol bisikleti diyebiliriz. Çok ağır olmayan arazi şartlarında sürüş yapılabiliyor o bisikletlerle.

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Yol bisikleti kullanan arkadaslara soruyorum 2013 yilinda bel fitigindan ameliyat oldum.Yol bisikleti kullanabilirmiyim kullanimi diger bisikletlere gore daha farkli ve daha zor gibi geldi mesala one dogru devamli egilmek durumdasin gidonuda farkli.Su an icin sehir bisikleti kullaniyorum pek sikinti yasamiyorum ne dersiniz yol bisikleti sikinti yaratirmi…

@mustafa_sayar01

Merhaba, yol bisikletinde diğer bisikletlere nazaran bele biraz daha baskı olduğu doğrudur. Bu kondisyon yüklemesi ile aşılabilen bir durum, gidon boğazı ve spacer ayarlamaları ile bir nebze daha rahatlatabilir. Ama yine de bu konuda hassas iseniz biraz daha dik sürüş sağlayan cyclocross ve endurance tarzı kadrolara yönlendirebilirim. Kişisel görüşüm kullandıkça ağrılarınızın azalacağı şeklinde.

@Baki KAYAN
Tesekkur ederim.Cahilligimi hosgorun bu bahsettiginiz bisiklet turleri bana biraz yabanci.Resim rica etsem cokmu sey istemis olurum…

geçenlerde bir spor mağazasında yol bisikleti denedim kullandığım bisikletten daha rahattı. aceba anlık mıydı rahatlığı yoksa gerçekten rahat mıydı bilmiyorum. bir kaç şüphem var kendi açımdan yol bisikletine geçmekte, bunun için bir iki günlüğüne yol bisikleti denesem anlarmıyım aceba rahatlığını?

@mustafa_sayar01
Est. Biraz yukarıda yazdığım cevapta detaylı bilgi yazmıştım, oradan bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Ben de bir konuda mümkünse bilgi almak istiyorum. Bir kaç gün önce forumda sele ayarı konusunu okuduktan sonra sele ayarımı yaptım. Performansta hissedilir derecede iyileşme oldu ancak kollarıma daha çok yük bindiğini ve omuzlarımın ağrıdığını hissettim. Acaba gidon boğazını mı kısaltmalıyım?

Benim de yol bisikleti jantlariyla ilgili bi kac sorum olucakti
Bu abi videoda hangi jant setini kullaniyodur?(bu tarz bi kullanima dayanacak jant setleri var mi bi kac model yazarsaniz) cekimlerden sonra o jantlara nolmustur? (kullanilabilirlik acisindan)
Tesekkurler

@Abdllh
Bisikletin ayarlarını kendinize göre yaptığınız zaman bir süre alışana kadar ağrı olması normaldir. İlerleyen zamanda vücut alışacak ve çok daha rahat olacaksınız

• Beğen
Tepkiler: Abdullah07
Geri