Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

Scudo
Bisiklet işi o kadar çok kişinin yaptığı bir şey değil herkes herkesin yaptığı işleri duyuyor bir şekilde Gittiği konuştuğu kişilerden einhander !!! ben söyleyim sen anla...

Fırat Y. Üstadı, senin Dediğin kadar kolay olsa internette sadece bu işi adamlar üstüne basa basa anlatmaz videolar olmaz dini , ama dediğim gibi yaptırıp yaptırmamak kişiye kalmış ben yaptırdım memnunum yol bisikletine bineceğim derseniz yaptırmanızda fayda var derim.
Bundan sonrası size kalır...

Baki hocam selamlar, campagnolo 11s gurupset kullanıyorum, malum campagnolo uyumlu jantlar cok yok. Duraace 11s ruble ile Cosmic jant taksam vites geçişlerinde uyumsuzluk olurmu?

@sceran83

Selam, kullanan var, ama çok memnun kalmıyorlar. Sorun yapmaz diyen görmedim, bazı viteslerde ciddi sorun çıkarabiliyor

hocam iyi günler. iki sorum olacaktı;
1. bisiklet ile 30 40 km yol gittikten sonra belimde bir ağrı oluyor ve durup durup dinlenmek zorunda kalıyorum. acaba çözümü nedir ?

2. ortalama hızımı arttırmak istiyorum, (şuan 30 km/h) her gün ortalama hızımı yükselterek 40 km civarı bir sürüş yapıyorum sizce bu yöntem işe yarar mı ? yaramaz ise tavsiye ettiğiniz bir yöntem var mı ?

@StratoMaster

Merhaba

Ağrının çeşitli sebepleri olabilir, kondisyon eksikliği, yol bisikleti duruşuna alışamama, kadro ve parça ölçü farklılıkları sonucu fitting ihtiyacı. Sürekli pozisyon değişikliği geçici bir çözüm olabilir (özellikle gidon ortasından tutmak gibi, bu sizin daha dik sürmenizi sağlayacak) Ama bunlar geçici çözümler, asıl yukarıda yazdığım gibi sorununuzu bulup çözüm aramalısınız

Bu mesafelerde 30 km/s düz yolda bile olsa iyi bir ortalama. Henüz bu ortalamayı yakalayamayan oldukça fazla yol bisikletli mevcut. İnterval çalışmanızı öneririm. Bununla ilgili youtube dan video desteği alabilirsiniz. Kondisyon kazandıkça ortalama hızınız da artacak

1. kullanış amacım işe gitmek olucak kalan zamanlarımda spor ve şehir içi ulaşımdada kullanıcam salcano city life serisi gibi bi model düşünüyorum ama yol bisikletleri çok cazip geliyor max bütce 1500 olur eğer almayı düşünürsem sizce ne yapmalıyım yol bisikleti almalımıyım işe giderken daha yorucu olurmu veya daha çok zorluk yaşarmıyım sizce ?

İlk etapta city life gibi şehir bisikleti yönünde araştırma yaparak hem bütçenize hem de amacınıza uygun bisikletleri araştırmanız daha faydalı olur diye düşünüyorum. Örneğin Sedona 410, Carraro 327 veya 227 gibi modeller. @Batu54

@Baki KAYAN
birkaç kez düzmeden bunu öğrenemem sanırım en çok çekindiğimde yokuş aşağı virajlı yolda hızlı iniş..

@Hiko
Tamam sedona 300s de güzel geliyo ama tamda bilmiyorum özellik olarak ne iyi ne kötü

@Hasan Tunalı düşmeye gerek yok.
@Gürsel A. arkadaş'ın bu tavsiyesini ilk okuduğumdan beri deniyorum. Acizane anlayabildiğim; gidona dışa doğru basınç uygula, iç pedalı yukarı al, virajda pedallamaya ara ver, dönülmeyecek bir hızla viraja girme.
İşin esprisi şu sanırım. Dönmek için her halükarda bisikleti yatırıyor muyuz? Yatıyoruz. Bilinçli yapmasak da bu iş böyle. Hız daha yüksekse daha çok yatma ve yere olan tutunmanın daha da azalması söz konusu. Yere olan baskı azalınca tekerin viraj dışına kayması kolaylaşıyor. Tekerin yere uyguladığı tutunma basıncını arttırmak için gidona dış yönde kuvvet uygulanıyor.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@herdagli Aynı zamanda dıştaki pedala uyguladığınız kuvvet de tekerleğin yere tutunmasına yardımcı oluyor.

@Samet Arslan
Teşekkürler. Belli ki dış pedala basınç uygulamayı atlamışım. Deneyelim bakalım.

@mustafa_sayar01 merhaba geçmiş olsun. Bence mutlaka doktora danışın. Malum, bel şakaya gelmez ve yol bisikleti için bel esnekliği ve gücü bir hayli önem taşır.

@Baki KAYAN

Baki abi affına sığınarak ben de bir kaç soru soracağım. Ben de yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Biraz birikim yapıp Ocak Şubat gibi almayı düşünüyorum. Hem kur hem de mevsim şartlarından dolayı fiyatların düşeceğini düşünüyorum.

Abi boyum 180 cm. Çıplak ayak iç bacak boyum (yerden testislere kadar) 83cm. Bacak boyum (yerden bele kadar) 103 cm. Yaşım 18.
Bana uygun kadro boyu nedir?
Doğru krank uzunluğu nedir?
Bana uygun Kadro boyu atıyorum 56 cm ise ben 57 ya da 55 cm alsam sorun teşkil eder mi?
Gidon ve sele ayarında belli bir kıstas var mıdır pozisyon olarak?
Yol bisikletini uzun süreli kullanmak duruş bozukluklarına sebebiyet verir mi?
Şimdiden teşekkür ediyorum abi.

Başlandı sedona 640D ve Salcano xrs 001 Hd modelleri mevcut bildiğim modeller bunlar.

Geri