Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinizde hangi kalınlıkta dış lastik kullanıyorsunuz?

Yol bisikletinizde hangi kalınlıkta dış lastik kullanıyorsunuz?

• Toplam katılım
    84

Amanita

Forum Demirbaşı
Tepki
359
İsim
Hasan UĞUZ
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Yol bisikleti kullanan forum üyelelerinin ortalama hangi genişlikte dış lastik kullandığını görebilme adına anket.

Ben çoğunluğun 700x25 ve 700x28 arasında arasında olacağını düşünüyorum. Şu anda kullandığınızı değil normalde kullanmayı tercih ettiğinizi de seçebilirsiniz.

Scudo
Arkadaşımın Scott marka bisikletinde bulunan amber yanak lastikleri bana verdi. Ben de kontrol etmeden taktım bir baktım Scoot Foil modelinde önler 25 mm arkalar 28 mm. Kuvvetle muhtemel maşa aralığı ile alakalı böyle bir yöntem seçmişler bende bu şekilde kullanmaya devam ettim aslında bir bakıma mantıklıda popo konforu için arkaların 28 mm olması iyi oluyor aslında benim bisikletim 34 mm dış lastiğe kadar destekliyor kışın belki 32 mm lastiklere geçiş yapabilirim hem önde hem arkada.

700×23ten 25e geçtim, tek dezavantajı kartuşlu papuç kullandığım için 700×25te tam basınçta (100 psi) frenin mandalını gevşetsem de tekeri çıkarırmen lastik yanakları papuçların kartuşlarını oynatıyor, 60 70 psi düşürüp çıkarmak zorunda kaliyorum

• Beğen
Tepkiler: Amanita
700x32mm kullanıyorum

• Beğen
25'ten 28'e geçiş yaptım, rahatlık varmış.
Bisikletime uygun olsaydı 32'ye geçecektim.

• Beğen
Kadronun maksimum hangi dış lastiği takmamıza izin verdiğini nasıl anlarız?

• Beğen
32 kullanıyorum daha aşağısı kurtarmıyor çünkü yollar çok bozuk.

• Beğen
Kadronun maksimum hangi dış lastiği takmamıza izin verdiğini nasıl anlarız?
Oncelikle bisikletiniz disk mi pabuclu mu ona bakmaniz lazim. Pabuclu ise genellikle 25mm uzerini desteklemiyor. Diskse masa olculerinizi kontrol edin veya bisikletinizin internet sitesine goz gezdirin.

Oncelikle bisikletiniz disk mi pabuclu mu ona bakmaniz lazim. Pabuclu ise genellikle 25mm uzerini desteklemiyor. Diskse masa olculerinizi kontrol edin veya bisikletinizin internet sitesine goz gezdirin.
Bisikletim eski bir bisiklet, internette bu bilgiyi bulamadım. V fren genelde 28mmye kadar diye biliyorum ben. Benim aradığım bilgi maşanın belli bir yerini ölçüp maksimum hangi lastiği takabileceğimiz gibi bir şeydi. ama yine de teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Amanita ve can^
25cden 28c ye geçiş yaptım , büyük konuşmak gibi olmasın ama ; geri dönmem, zira arada ciddi konfor farkı var. Hatta 32c ye şans da verebilirim. Elbette lastiğin marka/modeli de önemli , GP5000 leri çok beğendim.

700x25 Corsa Control g2 ye geçtiğimden beri yollar tabiri caizse akıyor.

• Beğen
Zaten üzerinde 35mm GP 5000 vardı, konfor diye buna derim ben

• Beğen
Benim ve eşimin bisikletine maximum 25mm oluyor.Çokta sıkıntısını görnedik şu ana kadar.

Geri