Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinizde hangi lastiği kullanıyorsunuz?

Hangi lastik?

• Continental Grand Prix 4 Season

• Continental Grand Prix 4000S

• Continental Grand Prix 4000S II

• Continental Gatorskin

• Continental GatorHardshell

• Continental Ultra Sport II

• Continental SuperSport Plus

• Continental GP Force II and Attack II

• Michelin Pro4 Service Course

• Michelin Pro4 Endurance

• Michelin Pro 3-4 Race

• Michelin Dynamic

• Michelin Lithion 2

• Schwalbe Marathon Plus

• Schwalbe One

• Schwalbe Durano Plus

• Schwalbe Durano RaceGuard

• Schwalbe Marathon Supreme

• Schwalbe Ultremo

• Schwalbe Ironman

• Schwalbe Lugano

• Vittoria Rubino Pro

• Vittoria Zaffiro Pro

• Vittoria Open Corsa Evo CX & SC

• Veloflex Master

• Hutchinson Serisi

• Challenge Serisi

• Maxxis Serisi

• Rubena Serisi

• Diğer

• Toplam katılım
    939
28 inç janta 26 inç lastik takılabilir mi? deneyen oldu mu?
rc500 kullanıcısıyım sitesinde 650mm(27,5 inç) lastik takılabileceği yazıyor.
650b x 40 mm takılabiliyor diye okumuştum ama jant değiştirmekten bahsediyorlar.
Bisikletin üzerinde gelen jantlara 700 mm lastik takmanın bile işkence olduğunu iddia ediyorlar bu arada. Hiç kendim denemedim.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Scudo
Vittoria Zaffiro Pro 700x25c, şu ana kadar oldukça memnunum.

Şu anda bisikletlerimin ikisine de aluminyum jant takılı, lastikler Challenge Paris-Roubaix Pro Open ve Hutchinson Fusion 5 All Season. Yedekte duran karbon jantlarda da Vittoria Corsa Control 2.0 ve Pirelli P-Zero Velo var.
Murat, inişlerde ve viraj alırken güven verecek, yol tutuşu kuvvetli bir lastik önerir misin bana. Schwalbe One nasıl sence? Önereceğin başka bir marka var mı?

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Jantların üstünde gelen yksion pro ust ll lastikleri kullanıyorum. Yaklaşık 5bin km oldu halen taş gibiler. Hiç değişmek istemiyorum. Kapalı balkonda soğukta bi inceledim sanırım 1-2 küçük kesik var ama koruma sıvısı ile idare etmişim. Yeni sezonda conti gp5000 yada ona denk bi lastik almayı planlıyorum. Tam üzerine geldi başlık.

• Beğen
Murat, inişlerde ve viraj alırken güven verecek, yol tutuşu kuvvetli bir lastik önerir misin bana. Schwalbe One nasıl sence? Önereceğin başka bir marka var mı?
Benim tecrübeme göre yol tutuşu en iyi olan lastik Vittoria Corsa Control. Schwalbe One (sadece eskisini kullandım, 67TPI ve performance line olan yenisi nasıl bilmiyorum) muadillerine göre ortalarda. Genel olarak ona çok yakın olan P-Zero'nun yol tutuşu daha iyi bence. Genel olarak Michelin'lerin yol tutuşu iyi bildiğim kadarıyla, fakat o markadan sadece Power Competition kullandım ve o da Türkiye yolları için tavsiye edilmeyecek kadar narin bir lastik. Hem yol tutuşu iyiydi, hem çok hızlıydı fakat 2000km olmadan yanaktan yarılmıştı.

Continental Grand Prix 4000 s2 var 25 mm ama bunu 28 mm yapmak istiyorum. Maşa izin verirse.

• Beğen
Benim kuru ortam tercihim Vittoria Corsa. Şuan 3. seti kullanıyorum öncesinde Pirelli p-zero kullandım bir set corsalardan sonra pek içime sinmedi ama kötü değillerdi.Şu sıralar aklımda tubeless deneme fikri var sıradaki lastiği biraz araştırmam gerekecek.Tubeless önerilerizini paylaşabilirseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve ghostt
Michelin pro4 SC 25mm kullaniyorum, oldukca memnunum hatta 1 takim daha aldim stokladim :) hafif, donme direnci dusuk ve 4 mevsim olarak oldukca iyi. 10000km yu gecti 1 kere patladi oda ince bir cam parcasi girmisti. Hamuru yumusak, tam antreman lastigi. Kullanan kisi sayisi hayli az ona sasirdim. Daha once schwalbe durano, lugano, maxxis detonator ve vittoria zaffiro kullandim 4 mevsim. Aralarinda en iyisi pro4. Conti gpleri denemedim yanaktan patlamalariyla ünlu olduklari icin.

• Beğen
Michelin! Harikalar.

• Beğen
Continental GP5000... bugüne kadar en beğendiğim lastik oldu, virajlarda sonuna kadar güvenebiliyorum bu da benim için yeterli oluyor.

• Beğen
Yıllardır Maxxis Re-Fuse kullanıyorum, uzun süredir bisiklete binemiyorum, şu an iki jant setimin üzerin de bu lastikler var, bir çift de üç sene önce alıp kenara koymuştum. Şu an hem yurt dışı hem de yurt içi maliyeti inanılmaz boyuta gelmiş. Koca araç lastiğine eş değer fiyatlarda. Yazık günah gerçekten, ne hale geldik böyle.

Sarı stok luganolardan vittoria pro 3 lastiklere geçiş yaptım.😉

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Herkese keyifli forumlar.. Yol bisikletim şu an için yok.. Ancak pratikte veya teorik olarak konuya hakim arkadaşlara akıl danışmak istiyorum. Cyclocross bir bisiklette 2 farklı zırhlı tecrübem oldu. Yağışlı havalarda iç lastik ile dış lastik arasına su girmesi normal mi? Halbuki lastik basıncı, bisikletin üstünde iken bile yanlara açılma farkedilmeyecek kadar da fazla? Belki sibop kökünden alıyordur. Bu zırhlı lastiklerle daha da ağırlık yapıyor. Üstelik 1-2 yama olan iç lastiği sıfırlamak zorunda kaldım. Bir süre sonra (1 hafta 10 gün içinde) bisikletin ağırlığı ile ezilen bir seviyeye düşüyordu lastik.

İkinci sorum da 700x28 ya da 26 olabilir, performans lastiği düşünüyorum, ne önerirsiniz? Hali hazırda conti 4000 var ama kullanmadım. Full bozuk ya da orta kalite asfaltta ve kuru zeminlerde, daha çok yazın kullanacağım. Beklentim, hafif viraj alırken bile, asfalttan lastik ciyaklama sesiyle bisikleti altımdan kaydırmayacak ve haftada bir patlamayan bir lastik olsun.. Önerileriniz ne olur? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Yurtdışında Schwalbe marathon plus greenguard 700*25 dış lastik aldım. Kullanan var mı? Ağırlığı gereksiz mi? Sizce hiç binmeden satmalımıyım. Lastik işini aceleye getirdim pişman oldum. Yardımcı olacak biri var mı?

Yurtdışında Schwalbe marathon plus greenguard 700*25 dış lastik aldım. Kullanan var mı? Ağırlığı gereksiz mi? Sizce hiç binmeden satmalımıyım. Lastik işini aceleye getirdim pişman oldum. Yardımcı olacak biri var mı?
700 32 ebatını kullandım çok zorlu şartlara girmiyorsaniz bence çok gereksiz kalıyor. Uzun bir turumda sık sık lastiğim patlayınca almıştım, dönüşte keşke lastik patlasa bu kadar zorlanmazdim dedim. Hızlanma ve hızı korumakta çok zorlandım. Düz asfaltta veya hafif mıcırda kullanılacaksa düşük zırhlı hafif bir modeli kesinlikle tercih ederim.

Son düzenleme:
38C lastik kullandıktan sonra 28C sanki sönük izlenimi vermişti. Benim ağırlığımı taşıyamıyordu, sanki fren yaptıkça zemine gömülüyordu. 120 psi 8 bar lastikte ben 5.5 bar 38C lastiğin konforunu bulamadım, Kenda Kwick 38C. Şimdi bile olsa kullanırım.

Şu an kullandığım lastikler continental grand prix 4 seasons 700x25, yedek olmadı için bir çift lastik almayı planlıyorum. Alternatif olarak continental ultra sport 3 yellow düşünüyorum. Ağırlık olarak 100gr gibi bir dezavantaj var 2 lastikte.

Her ikisini de kullanan var ise yorum yapabilir mi? Ultra serüvenine değer mi yoksa gp 4 seasons mı almalıyım. Bir de michelin pro4 service course 25mm var. Deli sorular...

Detaylı bir araştırma sonunda ultra sport 3 almaktan vaz geçtim. Lastik başına 100gr gibi bir dezavantajı var. Continental gp 5000 i de aşınma süresi sebebi ile eledim. 5000km de bitiren varmış. Değmez. Continental grand prix 4 season sipariş ettim 1 takım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Detaylı bir araştırma sonunda ultra sport 3 almaktan vaz geçtim. Lastik başına 100gr gibi bir dezavantajı var. Continental gp 5000 i de aşınma süresi sebebi ile eledim. 5000km de bitiren varmış. Değmez. Continental grand prix 4 season sipariş ettim 1 takım.
Bence çok iyi bir tercih. Çok kullandım geçmişte. Şimdi de 4 sezon takılı. Hem yol tutuş olarak hem de uzun ömürlülük açısından sınıfında iyi bir model.

Geri