Herkese keyifli forumlar.. Yol bisikletim şu an için yok.. Ancak pratikte veya teorik olarak konuya hakim arkadaşlara akıl danışmak istiyorum. Cyclocross bir bisiklette 2 farklı zırhlı tecrübem oldu. Yağışlı havalarda iç lastik ile dış lastik arasına su girmesi normal mi? Halbuki lastik basıncı, bisikletin üstünde iken bile yanlara açılma farkedilmeyecek kadar da fazla? Belki sibop kökünden alıyordur. Bu zırhlı lastiklerle daha da ağırlık yapıyor. Üstelik 1-2 yama olan iç lastiği sıfırlamak zorunda kaldım. Bir süre sonra (1 hafta 10 gün içinde) bisikletin ağırlığı ile ezilen bir seviyeye düşüyordu lastik.
İkinci sorum da 700x28 ya da 26 olabilir, performans lastiği düşünüyorum, ne önerirsiniz? Hali hazırda conti 4000 var ama kullanmadım. Full bozuk ya da orta kalite asfaltta ve kuru zeminlerde, daha çok yazın kullanacağım. Beklentim, hafif viraj alırken bile, asfalttan lastik ciyaklama sesiyle bisikleti altımdan kaydırmayacak ve haftada bir patlamayan bir lastik olsun.. Önerileriniz ne olur? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.