Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Ben "Strava" kullanmıyorum! Buyurun, bu da GPS ve harita bilgisi.

Gri yükselti, kırmızı ise hızı göstermektir. Dikkat edilirse yükselti ve yaptığım frenlemeler açıkça ortadadır. Başlangıç, havaalanı inişi noktasıdır.

237656 dosyayı görüntüle

Scudo
Arkadaşlar bu iş iyice hırsa bindi bireysel yarışlara katılında bari ortaya keyifli yarışlar çıksın bizde izleyelim 😃🤣

Ses kesildi..😁..
Ortaya at lafı, millet kayıtları çift çift paylaşınca hiçbirşey olmamış gibi tıss....Çamur at izi kalsın...Trend...

Kayıt savaşları yaşanmış yine.
GPS, sensör falan iyi güzel de hatalı hep. En güzeli video, herkes video çeksin üstüne powermetre, kadans, nabız bilgilerini koysun, hız denemesinden önce valilikten izin alsın.

Kayıt savaşları yaşanmış yine.
GPS, sensör falan iyi güzel de hatalı hep. En güzeli video, herkes video çeksin üstüne powermetre, kadans, nabız bilgilerini koysun, hız denemesinden önce valilikten izin alsın.
Teknoloji ve zaman özürlüleri ne yapsın? 😄
Birde oturduğum yerde uzun iniş yok yav. İniş olsa frenleri unutuyorum ben.🤣

@erdlylmz Peki hem aplikasyon hem gösterge aynı hızı gösteriyorsa onada mı şaibeli yaklaşacağız? Biri 77 diğeri 80 ..bu nasıl olabilir..Hem 20 yi 40 ı 60 ı gösterince doğru 80 i gösterince mi yanlış...? 5 ayrı ölçüm ve noter tasdiğiyle mi paylaşım yapalım? 🙂..Belki motosikletle yapıyoruz bu hızları, sırf burada hava atmak için? 🤔

İstediğiniz yerden onay alabilirsiniz Hakan Bey, bu durumun ispatı sizi bağlar, ortada sizinle alakalı beni ilgilendiren bir durum yok. 7/24 forumda durmadığım için geç cevap yazdım. Çok şükür herkese verecek bir cevabım var. :)

Genele hitaben bir şey daha paylaşmakta fayda var. Bir yanda Strava, diğer tarafta Garmin Connect. Acaba hangisi doğru!

Son olarak , kmin kaç km/s hız yaptığı beni ilgilendirmiyor. Anlatmak istediğimi belgeleri ile zaten sundum.
Adsız.jpg

• Beğen
Tepkiler: TafLan
@erdlylmz Tamam dostum tamam, selametle..Uhuletle ve suhuletle...👍
@Cemal Ç. Bir daha gazı o kadar açmayım, 75 i geçmeyim..Millet uyanıyor hilemize..😁..Napim yahu, burada en hızlı inişi yapan ben olmak istiyorum..Maksat şampiyonluk... @Voltaire de arabaya takıyor...🤑

Teknoloji ve zaman özürlüleri ne yapsın? 😄
Birde oturduğum yerde uzun iniş yok yav. İniş olsa frenleri unutuyorum ben.🤣
Bizim buradaki en yüksek dağ ( dağ diyorlar ama 350 metre falan ) bize 200 km'den uzak. Yakın olsa gidip salicam kendimi ama imkanlar musait değil.

Uydudan kaydedilen ölçülerin hiç bir zaman %100 doğru olduğunu savunmuyorum. Dağ bisikleti ile, tamamen arazi ortamında Strava 80 küsur değer vermişti birinde. 😅

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Yol bisikletleri namıssız beya gidiyor da gidiyor. Alet işliyi el övüniyi.

Şaka maka yol bisikletiyle eğimin fazla olduğu yeterince uzun inişlerde 80 - 85 hızı görmek bana çok inanılmaz gelmiyor.

Bir de dağ bisikleti kullandıktan sonra yol bisikletine geçenler, dağ inişlerini sadece yol bisikleti kullananlardan genelde daha iyi yapıyor.
@Cemal Ç. buna örnek. Ben Gölcükten 70, 75 ile indim adam herhalde 90 ı gördü. Adam koşumundan boşanmış at gibiydi.:ssrtcbya:

Edit büdüt:
@Voltaire, şimdi yine kızacak bana:hımm::D

İstediğiniz yerden onay alabilirsiniz Hakan Bey, bu durumun ispatı sizi bağlar, ortada sizinle alakalı beni ilgilendiren bir durum yok. 7/24 forumda durmadığım için geç cevap yazdım. Çok şükür herkese verecek bir cevabım var. :)

Genele hitaben bir şey daha paylaşmakta fayda var. Bir yanda Strava, diğer tarafta Garmin Connect. Acaba hangisi doğru!

Son olarak , kmin kaç km/s hız yaptığı beni ilgilendirmiyor. Anlatmak istediğimi belgeleri ile zaten sundum.
237676 dosyayı görüntüle
Ortalama hiz konusunda garmin genelde stravadan 0.1 - 0.2 km/s daha fazla, bunun sebebi de hesaplama farklılığı.
Strava sonuçta garminin yarattığı gpx verisi üzerinden hesaplıyor. Son hızın farklı olmasi da stravanin sensorlerden degil gps uzerinden hesaplamasindan kaynaklaniyor.
Bununla ilgili hem strava hem de garminin forumlarinda bolca konu ve teknik detay var.

Maximum eğimin %10 olduğu 1 km lik bir inişte 78 km/h hızı, teker çevresi düzgün girilmiş bir hız sensörü ile (igpsport igs618) ve strava ile teyit ettim. Ancak bu hiza ulaşırken yanımda az ilerde seyretmekte olan bir kamyonun rüzgar tünelinde kaldığımı düşünüyorum.
Ayni hiza geçenlerde ulasmak için 52 aynakol ve 11 ruble ile pedal kastım aynı inişte. 74. 5 km/h hızı görebildim kadroya oturup aero pozisyona geçtiğimde. Daha üstünü göremedim maalesef.
Ben 80 km/h ve üstü hızların %10 egimden büyük inişlerde görülebileceğini düşünüyorum. Ayrıca ağır olmanın inişlerde avantaj sağladığı bir gerçek. Burada kimseyi yalancılıkla, ya da hatalı ölçüm yapmakla suçlamaya gerek yok.

@umutcelik ben şuradan yaklaşıyorum..77 km hız benim km saatinde gördüğüm hız ve bunu tur bisikletimle boyabat kargı arasında yaptım. O inişi bilen varmıdır bilmem..15 km boyunca yol çok müsait vs..Kendi saatimi 2000 km dir aynı ayarla kullanıyorum (bisiklet değiştikten sonra yeni ayarla), sapması %0.5 ten az..Zaten burada her etabın paylaşımı var..km doğru...Ride with gps kullanıyorum cepte ve aplikasyon benim sayaçla örtüşüyor..Hal böyleyken eğer ben 130 kg lik 700x28 lastikle, dropbar olmadan 77 yapabiliyorsam yol bisikletli biri orada 90 bile yapabilir..Neden inanmayalım..Ahmet Mehmet olayı değil ama her yapılan yüksek hızı ille hataya bağlamakta ahmakça değil mi? Yani niye inişlerde yapılan bu hızlar 3-5 kişinin tekelinde olsunki? Salla %9-10 eğimden frenleme bal bakalım 5 km sonra kaça çıkıyorsun...

@Voltaire Gardaşım hız konusunda sivas da benim rekor 88 km / h anlık ölçümde. Ha gayret.
@Mustaac 110 kg mım :D Rüzgar tüneli, tır gamyon bana pek etki etmiyor. Düm dük gidiyorum. Kadroya oturdummu çivileme dalıyorum rüzgara :))

Bu arada profesyonel yarışçıların düz yolda 80 i çok rahat geçtiğini biliyoruz.

--- Peki Bu Gerçek mi? ---

@Murat B. Hocam bahsettiğim ortalama değil anlık hız. Yol bisikleti ile ben 52 km / h i düz yolda anlık olarak gördüysem Pro peletondaki sprinterler ın çok rahat 2 katını görmeleri lazım.

@Murat B. Hocam bahsettiğim ortalama değil anlık hız. Yol bisikleti ile ben 52 km / h i düz yolda anlık olarak gördüysem Pro peletondaki sprinterler ın çok rahat 2 katını görmeleri lazım.
Ortalama 80 km/s hız otobana cikilmadigi surece otomobil ile dahi mümkün değil.

Hızlı gitmek için gerekli güç miktarı lineer artmıyor. Atıyorum, siz 52 hiz için 500w güç ile gidiyorsanız 1000w güç üreten adam 100 km/s yapamıyor.

Ortalama hız icin de yol yarışları değil saatlik yaris daha doğru referans. Onda da 1 saatte neden 60 km gidilemeyecegine dair çok fazla tartışma var.
@umutcelik ben şuradan yaklaşıyorum..77 km hız benim km saatinde gördüğüm hız ve bunu tur bisikletimle boyabat kargı arasında yaptım. O inişi bilen varmıdır bilmem..15 km boyunca yol çok müsait vs..Kendi saatimi 2000 km dir aynı ayarla kullanıyorum (bisiklet değiştikten sonra yeni ayarla), sapması %0.5 ten az..Zaten burada her etabın paylaşımı var..km doğru...Ride with gps kullanıyorum cepte ve aplikasyon benim sayaçla örtüşüyor..Hal böyleyken eğer ben 130 kg lik 700x28 lastikle, dropbar olmadan 77 yapabiliyorsam yol bisikletli biri orada 90 bile yapabilir..Neden inanmayalım..Ahmet Mehmet olayı değil ama her yapılan yüksek hızı ille hataya bağlamakta ahmakça değil mi? Yani niye inişlerde yapılan bu hızlar 3-5 kişinin tekelinde olsunki? Salla %9-10 eğimden frenleme bal bakalım 5 km sonra kaça çıkıyorsun...
Merhaba,

Bu forumda bunun çok fazla makarası yapılıyor, hem kendim yazarken de hem de başkasına yorum yaparken çok da ciddiye almıyorum açıkçası, eğlendiğimizi düşünüyorum.

Diğer yandan çok iyi atlet arkadaşlar var forumda ve strava uzerinden takip ettiğim. Şaşırtıcı performanslar görüyorum çok takdir ediyorum ama bunu strava kaydı uzerinden yapıyorum.

Hem bu başlıkta hem de duz yolda yaptığınız en yüksek hiz başlığında ise garip bir fenomenle karşılaşıyoruz. Nedense sadece ekran görüntüleri oluyor, çıkarıp strava sürüş linkini koyan arkadaşlar oluyor o zaman belli oluyor anlık sapma mi var, başka araç ile mi yapılmış vs diye.
Ama çok ilginç strava hep hata veriyor o sürüşlerde, pil falan bitiyor vs vs.

@umutcelik aslında bu topik te düz yol performansı olarak başlamış ama 2011 yılında daha 5. mesajda yan çizmişler..😁..Aslında inanılmaması, tartışma konusu olması gereken doğal olarak düz yol hızı..İnişlerde, rüzgarıda arkadan alırsanız, asfalt kaliteliyse, jant takımınız iyiyse 80 üstü hızlar çok kolay..Buna inanmak inanmamak zaten çok anlamsız, çabalayıp yapılan bir hız değil zira..Oturup, kafayı eğip bekliyorsunuz, bahtınıza ne çıkarsa..🙂...

Hız iki katına çıkınca; aerodinamik direnç 4 katına, bu dirence karşı harcanması gereken güç 8 katına çıkıyor. Siz 600W'lık sprint atabiliyorsunuz diye, pro peletondakilerin 4000W çevirmesini beklemek ne kadar mantıklı sizce? Ayrıca, güz yolda anlık gördüğünüz 52km/h hızda arkadan rüzgar olmadığına emin misiniz?

Prolardan birinin strava kaydını bırakayım şuraya:
(link)
Greipel'in; Sagan, Cavendish, Kristoff, Boasson Hagen ve Degenlkolb gibi sprinterlerin önünde kazandığı bir Tour de France etabı bu. Greipel'in saydığım isimleri geçerek sprintte anlık ulaştığı en yüksek hız saatte 70,2 km.

Bazı pist sprinterleri 80km/h'i geçebiliyor bildiğim kadarıyla, ama hiç yokuş çıkmaları gerekmediği için onlar çok daha kaslı oluyorlar ve bu performansı 4-5 saatlik etabın sonunda göstermiyorlar.

@umutcelik aslında bu topik te düz yol performansı olarak başlamış ama 2011 yılında daha 5. mesajda yan çizmişler..😁..Aslında inanılmaması, tartışma konusu olması gereken doğal olarak düz yol hızı..İnişlerde, rüzgarıda arkadan alırsanız, asfalt kaliteliyse, jant takımınız iyiyse 80 üstü hızlar çok kolay..Buna inanmak inanmamak zaten çok anlamsız, çabalayıp yapılan bir hız değil zira..Oturup, kafayı eğip bekliyorsunuz, bahtınıza ne çıkarsa..🙂...

Hakan abi konu başlığının ucu açık olunca, benim gibi arkadaşlar doğrudan bisiklet üzerinde yapılan hızı dikkate almışlar ve bence bu durum çok normal. "Kasla Yapılan En Yüksek Hız" gibi adrese teslim bir başlık olsaydı, eminim konu o yönde ilerlerdi.

Aslında konuda birkaç farklı nokta var. Birincisi gövde gösterisi, sporcu, atletik performansa dayalı kimselerin bakış açısı. Bu açı nabız ve kadans gibi detaylarla ilgilenen kimseleri kapsadığından, sadece kas gücüyle bizim gibi standart kullanıcıların 80 ve üzeri yapamayacağını savunan kişilerdir. İkincisi, benim gibi kas gücüyle ilgilenmeyen, spor değil zevk amaçlı bisiklet kullanan ama "acaba kaç yapabilirim" diye düşünüp, uygun yol ve eğimde "saldım çayıra, mevlam kayıra" mantığıyla tamamen cesaretini test eden kimselerdir ki ben bu ikinci gruptayım (çokta cesaretli olmadığımı fark ettiğimi belirtmiştim).

Düz yolda kas gücüyle bugüne kadar en fazla 50 yapmışımdır (aslında en fazla 48'i gördüm ama hani belki bakmadığım sırada... 🙈). Yani evet sönük, cılız, performansı olmayan, hele iddiası hiç olmayan amatör bir kullanıcıyım kabul ediyorum ama hız verilerim birçok açıdan doğru ve bu hızlar aşağı resimde görülebileceği gibi bu şartlarda yapılabilecek olağan hızlardır. Yani birçok arkadaşın dediği gibi aslında "anormal" bir durum yok ortada.

Gelelim esas meseleye... 80'i görmek benim hayalimdi; şartlar! umurumda değil yeter ki o an (herhangi bir şeyden yardım almadan) bisikletin üzerinde olayım ve o hızda tabiat anayı hücrelerime kadar hissedeyim. Bahsettiğim yokuş ise GPS ölçümüne göre 7.1 KM (kabaca işaretle Google Earth'a göre biraz daha düşük olması normal) bal dök yala otoban benzeri bir yol. Eğim ise oldukça güzel.

237720 dosyayı görüntüle
Üstteki grafikte başlangıç ve bitiş noktam görülmekte. İki nokta arası eğim yüzdesine ve yola dikkat!

237721 dosyayı görüntüle

@hamlet2006 Biz aslında iyi anlaşacağız ama bir türlü yıldızımız barışmıyor.
@erdlylmz Dün beni yalancı, sahtekar veya teker kalibrasyonunu dahi yapamayacak kadar saf birisi olarak göstermeye çalıştığınız için kızgınlıkla kırıcı bir mesaj yazmış olabilirim; kendi adıma özür dilerim. Bazen bu tür gereksiz suçlamalara tahammül edemiyorum.

Geri