Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Bu muhabbetleri okuyunca Uzunçayır fenerbahçe stadı yolunda (hafif de yokuş aşağıdır orası. ) Strava açıp bi baktım, Max hız 56,2 km/s çıktı. Biraz daha hızlı çevirebilirdim en hadi 60 olsun. Katlanır mu p8'in son hızı 60 civarı demek ki. Ama ilginç şekilde yüksek süratte hiç huzursuzlanmadı , bence bir yol bisikleti de 70'ten sonra bile pek tehlikeli olmaz. En azından dümdüz geniş ve görüşün iyi olduğu bir yolda tehlikeli olmaz.

Carraro flexi'de strava kullanmadım ama yol bilgisayarı en fazla 40 göstermişti(aynı yol)

Scudo
@çağlar aslan arkadaşım anladığım kadarıyla yeni başladın bu maceraya. ortalamaları şu anda çok sorun etme. ben başlangıçta %5-6 eğimde durup dinlendiğimi bilirim.
gerçek ya da abartma bir sürü rakam yazılabilir burada. mtb ya da şehir bisikleti ile 19-26 aralığında ortalamalar normaldir hatta iyidir. zamanla bu seviyeye gelirsin hiç sorun değil.

@Gökhan BİROL evet işte ben de pedallar boşa dönene kadar basmama ve rüzgar direncini minimize etmeme rağmen 73km/h' yi zor görüyorum. bu yarışçılar nasıl 90km/h' leri görebiliyorlar?

160 kadansla çeviriyorladır belki.

@mehmet c. uzak

aerodinamik duruşları çok önemli ve tabi akıcı yüksek profilli jant setleri kullanarak

• Beğen
Tepkiler: pilot
sürekli 30 km/sa hızla gidemezsiniz..Eğim, yolun durumu, hava şartları, kondüsyon etmenleri iyi olmalı.. Sorunuz çok yüzeysel..

@Angell

Bende daha kötüsü var; Dün Caddebostan'da arkadaşlarla buluştuk. Bir arkadaş motor almış. "Ver bi tur atıp geleyim" dedim. Yola çıktım, yanımdan bir şey geçti. Sonradan geçen şeyin yol bisikleti olduğuna kanaat getirdim. Motorun göstergesinde 30-35 gibi bir değer vardı. Sanırım ölüme meydan okuyan bisikletli arkadaş ile aramızda da en az 20-25km fark vardı. Yapan yapıyor.

Rüzgar desteğini hissettiğimi söyleyemem o şekilde 48,48i gördüm 20 30 sn felan sürmüştür belki.
Bir ara da arkamdan harbi harbi rüzgar eserken 51i felan görmüştüm. Arada 3 km fark var ama birinde yorgunluk var diğerinde hiç yok.
Normal havada pek zorlamadan 30 35 arası 8 9 km gidebiliyorum.
Şehir bisikletiyle tabi.

Misal şu performansı yol bisikleti olmadan göstermek baya bir zor (yolda tırmanışlar da var, Mesafe: 196km ort: 34.3km/h)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
@Atila Karasu mtb ıle ortalama 30 35 ile ne kadar süre gidebiliyorsunuz stravada 30 ustu ortalama yapanlar butun komları almış durumda ortalama ıle 25 yapan yol bisikletlılerı bıle çok azken...

valla ben 1 km falan 30 km ustune çıkabılıyorum 500 metrede anlık 45 50 arası gıttığım oluyor. https://i.hizliresim.com/7kvzvY.png ama oyle 100 km de falan en fazla 24 ortalama yapabıldım

https://i.hizliresim.com/l71lrX.png

@Gökhan BİROL aynakolu normalden daha buyukse (videoda 55/11 aynakol 80 km uzerınde pedal çeviriyor)

o hızlarda da pedal çevirebilir..

• Beğen
Tepkiler: pilot
Kisa süreli surusler çok birsey yansıtmaz diye düşünüyorum. Iddiali arkadaşlar 20 30 km üzerindeki ortalamalarini koysunlar daha güzel olur.
14.5 kilo carraro 225 im vardı, üzerinde heybe ile birlikte(herhalde 17 18 den aşağı değildir yuklerimle birlikte) karsiyaka Urla 42 km gittim . Ortalamasi 23 km. Daha önceden de konak mordogan yapmıştım aynı bisikletle, 86 km yanlış hatırlamıyorsam 19.9 km ortalama olmalı. Orda da son daki yokuslar oldurmustu resmen.

Geçen ay sattim kendisini, canyon geliyor bu ay sonunda endurace al 6.0 aldım. Aradaki farkı göreceğiz ama en az yüzde 15 üzerine koyarım gibime geliyor.

ImageUploadedByTapatalk1432983834.457479.jpg
Az önce yapmıştım... Rüzgar olmasa 3-5 daha iyi olabilirdi..

@halil ibrahim duran
performans anlamında; aynakol=34x50 arka dişli 12x27 9 speed ile karşılaştırdığınızda ne kadar fark eder hız?
evet yazılan özellikler benım bısıklete aıt. bu dişli sayısı vs konusunda pek bilgi sahibi değilim açıkcası..

bisikletin hızını şöyle belirleyebilir miyiz? ön 48-36-26, arka kaset 11-34. Ortalama kadans 70 desek, 700x38 teker çapı 2160 mm. en büyük aktarımda (48/11)*216=943cm/sn bu da dakikada 565.5 metre, yani 33.93 km/sa eder. Dış etkenler olmadan düz yolda ortalama 70 rpm ile. Bu hesaplamam doğru mu?

@Mustafa Yasin Yeter

buradan karşılaştırabilirsiniz
(link)

@Latif Ç. 5 saat 40 dakikada 196 km çok iyiymiş , bu stravada ortalamayı göremiyorum nasıl görebilirim ? yukarda yazmışsınız ama başka kişilerin de bakmak için

Bende de şöyle bir veri var kayıt Ortaköy-Sarıyer arasında biraz da trafikliydi.
Dağ bisikletiyle 30-35 ortalamalar falan hikayedir. :D

Adsız.png

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Duz yolda 27-36 arası. Eglimli yolda 25-26. Bayir asagi 75 i gördüm :))

Geri