Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yolun neresinden gitmeli?

YavuzAkbay

Aktif Üye
Tepki
43
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhabalar. Ben dahil bisiklete yeni başlamış kardeşlerimiz, ağabilerimizden bazıları yolun neresinden gideceğimizi bilmiyoruz. Hele ki ülkemizde bisiklet yolu olmadığından dolayı. Acaba şehir içinde ve ana yolda yolun neresinden gitmeli bisiklet sürücüsü.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Scudo
Kardeşim sorunu cevaplayalım ama soru sormadan önce şöyle güzelce bir araştır sonra konu aç ki forumda gereksiz kirlilik olmasın ;) forumdaki bütün bilgiler ve yolda sağ şeridin sağ kısmı senindir

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Hayrettin
Abim vallahi tam konuyu açtığım zaman gördüm bende çok mahçup oldum özür dilerim. Teşekkürler ayrıca. :) Konu bir şekilde kilitlenebilirse iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Yanlış. . Güvenliğiniz için sağ şeridin ortasından gidin. Sağdan giderseniz araçların sıkıştırmasina maruz kalabileceğiniz gibi parketmiş araçların sürücülerin kapıları da tehlike arzeder..

Eğer sağ şeridin sağ kısmında bana birşey olursa suçlu ben mi olurum ?

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@H. Sert
Mantık olarak doğru geliyor ama uygulama kısmına geldiğimizde bu mümkün olmuyor :D O yüzden sağ şeridin sağı uygundur.

@Yavuzos geçen gün yıldırımdan demirtaşa gittim. yolun en sağından gitme derim. sağ şeridi ortalarsan seni sollayıp geçeceklerdir. ben ilk başta en sağdan gittim neredeyse sürtecekti. bende daha sonra sağ şeridi ortaladım. hepsi soldan gelip geçti.

• Beğen
Tepkiler: Soz_K ve hogutmen
Sağ şeritten kastınız emniyet şeridi değilmi yanlış anlaşılma olmasın :)

Sag seridin ortasindan gittiginiz zaman araclar sizi sikistirip gecemiyor. Tek dezavantaji birkac korna sesi

• Beğen
Tepkiler: Enes Dökmen
sağ şeridin sağında araç sıkıştırılmasına maruz kaldıktan sonra 2 kez o sinirle yolu kapattım

• Beğen
Tepkiler: Enes Dökmen
emniyet şeridinde beni sıkıştırmaya çalışan reno broadwayin üstüne doğru gittim kaçtı gitti :)

@Yavuzos

Suçlu kim olursa olsun size birşey olmasın. Yani kollayacağız kendimizi, tedbirimizi alacağız, tevekkül edeceğiz. Bisikletçinin kaportası iskeletidir. Kaportayı çizdirmeyeceğiz.

@hogutmen
Tabii canım bakkala gidecek olsam bile kaskımı eldivenimi giyiyorum. Olabildiğince dikkatli oluyorum. Birde sağ şerit emniyet şeridi mi oluyor ?

Karayolu yönetmeliğine göre bisiklet yolun en sağından gider.Eğer yolun sağ tarafı araçlar tarafından işgal edilmişse(park etme vb) bisiklet sürücüsü kendi güvenliği için(ani kapı açılmalarından korunmak için) kapatılan şeridi ortalayarak gidebilir.

Emniyet şeridi varsa o kullanılmalı. Yoksa, bence en doğrusu sağ şeridi ortalamak. Sağ şeridin sağından gidersek aynı şeridi kullanarak araçlar yanımızdan çok yakın geçmeye devam ediyorlar, tehlike yaratıyorlar. Şerit ortalanınca mecburen yan şeride geçip öyle solluyorlar, daha güvenli oluyor düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Orhan Akarkut
Tek yönde çok şeritli yollarda şerit kapatmak pek sıkıntı değil fakat yolda tek başınıza sürüyosanız ve yol sadece gidiş geliş iki yönlü ise o dediğiniz pek işe yaramıyor. Ama en azından bi kamyonun tamponuyla selamlaşabiliriz 2. taktikle.

Motorsiklet ve bisiklet kullanan biri olarak en doğru kullanım araç arkasında gidiyorsanız öndeki aracın sağ yada sol lastiğini takip etmenizdir. Önünüzdeki araç bir çukuru ortalayarak geçerse kaza geçirebilirsiniz.Bu motorsiklet kullanırken büyüklerimin öğrettiği hayat kurtaran bir kuraldır. Bisiklette de ben bu kuralı uygularım her zaman.Can güvenliğiniz açısından sizlerde bu şekilde davranabilirsiniz.

Sağ şeridin ortasından giderseniz afedersiniz ama o bisikleti yedirirler bu ülkede.Ne böyle keklik gibi ortada durun ne de sağ tarafa tamamen girin.Yol bisikleti kullandığım için çoğu zaman araba gibi gidiyorum sağ şeritte.Bunu yapıyorum çünkü genelde aynı hız'da gidiyor oluyorum araçlarla.Onun dışında trafik akıyorsa, sağ şeridin en sağından gidiyorum.

Geri