Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Chain Reaction'dan 2 lastik 1 tanede spd pedal aldım.Ürünler yurtdışından geldi İstanbul içinde bir türlü elime ulaşamadı, kaç gün gümrükte bekledi.Çekmeköy postane'sine gelecekti Pendik postane'sine gitmiş.Orayı aradım cumartesi ,yanlış bir yere yollamayın ben Çekmeköydeyim dedim,yok yok Ümraniye'ye yollarız dediler.Bu kargo bana ulaşırsa helal olsun PTT'ye.

@Ozan Güneri

Chainreaction adresleri eksik basıyor. Yazdırma sistemlerinde sorun var. Benim adresim uzun ve adresimin bir kısmı çıkmıyor. Bir paketim bu yüzden gelmedi yenisini istedim adresi düzgün yazdılar ve elime ulaştı. Sana da aynısı olmuş olabilir. PTT personelinin yanlış adrese yönlendirme ihtimali çok düşük. Paket eline ulaştığında adresin tam yazılı olup olmadığını kontrol etmende fayda var.

Arkadaşlar merhaba,

7-8 ay gibi bir süre CUBE Peleton kullandıktan sonra, CUBE Acid MTB ye geçtim. Ancak aklım hala yol bisikletinde kaldı diyebilirim. Şimdi de MTB'nin yanına bir yol bisikleti almak istiyorum. 2000-3000 TL aralığında önerebileceğiniz bisikletler neler olabilir ve bunu online alabileceğim güvenilir bir internet sitesi var mıdır? Öncelikli markalarım CUBE, Scott, Giant...

(link) sitesini hiç kullanan var mı? Linkteki bisikletin indirime girdiğini görünce her an alabilme aşamasındayım. Aklımı çelmemesi için şeytanla savaşıyorum :)

Ben yurtdışından internet üzerinden pek güvenemiyorum açıkçası. Gümrükte takılırt falan uğraşmak olmasın. Ama daha önce alışveriş yapanlar deneyimlerini paylaşırsa öğrenmiş oluruz.

Bugün şöyle bir bisikletçileri tekrar gezdim ve çok uçuk fiyatlarla karşılaşınca bir kez daha arayışa girdim bu konuda. Kron Dynamic Ultralight modelini bile 850 dolara görünce kara kara düşünmeye başladım. O yüzden yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyeleri çok makbule geçecek :)

Chainreactioncycles, en büyük, en güvenilir sitelerden birisidir, fakat şunu gördünüz mü:

(link)

En iyi ihtimalle %18 de gümrük ödeyeceksiniz. Ardiye ücreti falan da ödemeniz gerekirse Türkiye'deki fiyatından farksız olur. İndirimsiz fiyatı (ya da Türkiye'deki fiyatı) 1500€'yu aştığı için gümrüğe takılma ve hiç gelmeme riski de var.

@Murat B.

İşin bu kısmına dikkat etmemiştim açıkcası. 119 euro kargo masrafı kabulümdü ancak gümrükten geçmeme ihtimali çok riskli :/

@Erdal YILMAZ

Teşekkürler. Gümrük konusunda daha ayrıntılı bilgisi olan aydınlatabilir mi bizleri acaba? Daha önceleri 200-300 dolara kadar malzeme getirtmiştim ve onlarda her hangi bir gümrük ödememiştim. 1000 Euro da ödeyecek miyim kesin olarak?

Kendiniz getirmediğiniz sürece pek uygun olacağını düşünmüyorum. Çünkü çok yüksek ihtimalle vereceğiniz kargo ve vergi ile aynı miktara gelecektir.

@Erdal YILMAZ

Teşekkürler. Gümrük konusunda daha ayrıntılı bilgisi olan aydınlatabilir mi bizleri acaba? Daha önceleri 200-300 dolara kadar malzeme getirtmiştim ve onlarda her hangi bir gümrük ödememiştim. 1000 Euro da ödeyecek miyim kesin olarak?

@Hüseyin Kara

Ben birkaç defa indirimde olan giyim malzemesi getirttim (bazılarında indirim oranları sizin düşündüğünüz bisikletinkinden çok daha yüksekti), ve her seferinde faturada yazan indirimli bedelden hesaplandı gümrük vergisi, yani gümrüğe takılması çok düşük bir ihtimal. Ancak maalesef gözardı edilebilecek birşey değil çünkü mevzuatta "bedeli 1500€'ya kadar" değil, "değeri 1500€'ya kadar" diye yazıyor. Taktir gümrük memurununda, onun da "bu bisiklet Türkiyede 1600€'ya satılıyorsa değeri budur" deme yetkisi var.

@Hüseyin Kara

İlginçtir, ben de benzer bedellerle malzeme alıp her seferinde gümrük ödedim. Sizin ödemedikleriniz herhalde gözden kaçtığı için oldu, bisiklet gibi büyük ve ağır bir kolinin gözden kaçabileceğini pek düşünmüyorum.

@Hüseyin Kara

Kargo ücreti hariç 75 euro üstü vergiye tabidir. Sizden vergi alınmamış olması tamamen şans diyebiliriz. Bisiklet için ödediğiniz kargo ücreti ve vergiyi hesaplayıp ona göre hareket edin derim.

(link)

1500 euro üstü için ithalat vergisi ödersiniz.

Ödeyeceğiniz vergi ile birlikte yasayabileceginiz sıkıntıları da dusunmelisiniz. Gumrukte kalabilir veya ek masraflar çıkabilir... tabii ki hic bir sorun olmadan da gelebilir ama bu tarz sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi ve yipratma payını da düşünün.

Cube Agree GTC Pro (2014) Loading %99...

Merhaba, 1500€ yu gecmedigi surece istediginiz bisikleti alabilirsiniz. Bu arada ayrica, 30 kg limiti de var gozden kacmasin. 30 kg nasil hesaplaniyor (koli dahil mi degil mi) cok bilgim yok ama mevzuatta acikca yazmaktadir.

Eger urun 1500€ yu geciyor ise, bireysel ithalat sansiniz kalmaz. Bir gumruk musavirligi firmasi bulup, bir ithalat firmasi tarafindan islemlerin gerceklesmesi gerekir. Kullanim kilavuzundan tutun, TR standartlarina uygun ve gerekli diger tum belgelerin hazirlanmasi ve sunulmasi gerekir. Bu nedenle 1500 € uzeri bir siparis vermenizi tavsiye etmem.

1500€ alti bir bisikleti vergisini odeyerek rahatca alabilirsiniz. Avrupa %18, diger %20.

Aradım Pendik 'de Tuzla'ya yollamış.Tam komedi yani.Ptt'deki adamda üzerinde çekmeköy yazıyor niye bizde diye bana soruyor.

Lumia 520 cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

9 mayısta aliexpresten askılı tayt ve mini çanta vs. sipariş verdim.Ama paypal ödemesi yoktu aliexpreste bu kötü oldu inş. sorun çıkmaz , şimdi ne gibi bir süreç izlemem gerekiyor bilmiyorum, mailime bir mesaj gelmiş daha detaylı bakamadım ama galiba ödeme çekildikten sonra bir kez daha onaymı istiyor ne ?

@Ahmet F.ELBİR

Ali express'in kendi içinde Paypal'a benzer bir koruma sistemi mevcut. İsmi "Buyer Protection". Bu yapı gitti gidiyor'a oldukça benziyor. Satıcı ürünleri size kargoluyor ve gerekli bilgileri sisteme işliyor. Ürünler size ulaşınca hesabınıza girip, işlemi onaylıyorsunuz veya varsa herhangi bir yanlışlık-eksik, satıcı ile iletişime geçip sorunu çözmeye çalışıyorsunuz. Çözerseniz ne ala, çözemezseniz Ali express üzerinden "dispute" açıyorsunuz. Satıcı'nın 15 gün içinde cevap vermesi gerekiyor. Vermezse bu "dispute" otomatik olarak "claim" e dönüşüyor ve Aliexpress durumu çözmek için devreye giriyor. Büyük ölçüde paranız iade oluyor.

Benim tahminimce, size gelen e-postada ürün elinize ulaşınca kontrol edip işlemin tamamlanması için son onayı vermeniz isteniyor.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
@Onur Kuzik

hadi be ben onayladım bile , ama sadece 1 ürünüm için bu işlemi yaptım bari diğer ürünlere aynısını yapmıyım

Geri