Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

420 kuralı çok komikmiş :) 4 defa bisiklet , sayısız ürün getirdim.

430€ (420 değil) limiti bisiklet için geçerli değil. Bisiklet Ek-9 da belirtilen bireysel eşyalar listesindedir.

(link)

X-raye alınca ya da boyutsal olarak göze çarpan birşey olduğunda sorguluyorlar. Fatura isteniyor, beyan edememe ya da 430 € (15 yaş altı için 150) üzerinde olması durumunda hem yeşil hattan geçmeye çalışıp beyan etmediğinizden ceza, hem de gümrük vergisi ile karşılaşırsınız.

Tabi yakalanmadığınız sürece limit sizsiniz.
Bu sabah bilgisayarımı düşürdüm ve kasası yamuldu :agla: :agla: :agla:

Yedek parça anca aliexpress yada ebay gibi yerlerde bulabilirim. Vergi mi ödemem gerekecek şimdi?

Bu saatten sonra yapılacak birşey yok, yedek parçayı nereden bulursam alacağım.

Eskiden de vergi ödüyordunuz, şimdi pratikte ödeseniz de getiremeyeceksiniz. Beyanname vermeniz gerekecek, onu kendiniz yapamayacağınızdan Gümrük Müşavirinden destek almanız gerekecek , e o masraflar da boyu aşacak vs vs...

Scudo
Yaz aylarında Yunanistan ve Bulgaristan kapılarında kontroller minimum seviyede.

Arabayla gidip geldiğimde, çok fazla abartmamak şartı ile ben de yasal sınırın üzerinde alışveriş yapıyorum. Örneğin kahve %30 daha ucuza geliyor, 5kg Lavazza alıyorum. Decathlon her eşyada olmasa da birçok üründe %20-30 daha ucuza geliyor, vs. Kesinlikle kar etmiyorum, az da olsa masrafımı azaltmış oluyorum.

Yeni Adana ve Kayseri havaalanlarında gümrük çıkışlarına x-ray cihazları koymuşlar. Yurt dışı aktarmalı gelen herkes x-rayden geçiyor. Bende limitin üstü alkol vardı, gümrük memuru birşey demedi.

Konu bisiklet olunca... Yeni ve kutusunda olmadığı sürece çok büyük ihtimal €430 limitine kimse bakmaz, ama kıl birisi denk gelir... Piyango vurunca arabaları bile x-ray cihazına sokuyorlar.

Yaz aylarında Yunanistan ve Bulgaristan kapılarında kontroller minimum seviyede.

Arabayla gidip geldiğimde, çok fazla abartmamak şartı ile ben de yasal sınırın üzerinde alışveriş yapıyorum. Örneğin kahve %30 daha ucuza geliyor, 5kg Lavazza alıyorum. Decathlon her eşyada olmasa da birçok üründe %20-30 daha ucuza geliyor, vs. Kesinlikle kar etmiyorum, az da olsa masrafımı azaltmış oluyorum.

Yeni Adana ve Kayseri havaalanlarında gümrük çıkışlarına x-ray cihazları koymuşlar. Yurt dışı aktarmalı gelen herkes x-rayden geçiyor. Bende limitin üstü alkol vardı, gümrük memuru birşey demedi.

Konu bisiklet olunca... Yeni ve kutusunda olmadığı sürece çok büyük ihtimal €430 limitine kimse bakmaz, ama kıl birisi denk gelir... Piyango vurunca arabaları bile x-ray cihazına sokuyorlar.

Bisiklet için bir tane getirme hakkınız var zaten, fiyatından bağımsız. Kutusunda olsun olmasın, yeni olsun olmasın, parlasın paslı olsun farketmez :)

5.Soru: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap:
2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen Ek-9 sayılı listenin (A) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (B) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

2009/15481 sayılı BAKANLAR KURULU KARARI EKİ 9 SAYILI LİSTE
YOLCU BERABERİ KİŞİSEL EŞYA LİSTESİ
A) TÜKETİM MADDELERİ
a) TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
1- Sigaralar600 adet
2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar)100 adet
3- Puro50 adet
4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile)250 gr.
5- Pipo tütünü250 gr.
b) ALKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler1 lt.
2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler2 lt.
c) KOZMETİK ÜRÜNLER
600 ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi
ç) GIDA ÜRÜNLERİ
1- Çay1 kg.
2- Çözülebilir hazır kahve1 kg.
3- Kahve1 kg.
4- Çikolata1 kg.
5- Şekerden mamul yiyecek1 kg.
B) DİĞER EŞYA
a) GİYİM VE YOLCULUK EŞYASI
1- Yolcunun giyinip kuşanmasına mahsus eşya
2- Yolcunun yaşantısına mahsus eşya ile seyahat eşyası
b) ELEKTRONİK /DİJİTAL EŞYA
1-LCD veya plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 ekrana [55 ekran dahil] kadar)
2- Birer adet video kamera (10 adet boş kaseti ile birlikte) ve fotoğraf makinesi (hafıza kartı veya 5 adet filmi ile birlikte)
3- Bir adet GPS yön bulma cihazı
4- Bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)
5- Bir adet radyo veya radyo-teyp
6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir adet ile bu cihazlara ait toplam 10 adedi geçmemek üzere üzerine kayıt yapılabilen plak, teyp kaseti, CD, VCD, DVD
7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti
8- Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil olmak üzere GSM-Cep telefonu
(yabancı misyon mensupları hariç olmak üzere, yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla üç takvim yılında 1 adet)
c) MÜZİK ALETLERİ
Elde taşınabilir müzik aletlerinden birer adet olmak üzere en çok 3 adet
ç) SPOR VE OYUN ALETLERİ
1- Bir adet kamp çadırı
2- Bir adet dalgıç takımı
3- Bir adet motorsuz şişirme bot
4- Bir adet yelken tertibatlı sörf
5- Bir çift yüzme paleti
6- Golf malzemesi (golf aracı hariç)
7- Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri (paraşüt ve kayak takımı dahil, deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)
d) SAĞLIK CİHAZLARI
1- Hasta yolcuya ait yatak
2- Maluller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuk
3- Şahsi tedavide kullanılan ilaçlar
4- Kişinin kullanımına mahsus tıbbi cihazlar
5- Gaz maskesi, koruyucu elbise
e) MUTFAK EŞYASI
Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri
f) DİĞERLERİ
1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu
2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası
3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar
4- Bir adet ütü
5- Bir adet bisiklet
6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)
7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.)
8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın
9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla)

Cevap: 2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen Ek-9 sayılı listenin (A) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (B) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

B bölümünde yer alan eşyaları 1 ay önce ve 3 ay sonra getirebilir diyor ya, teorik olarak bunları kargo ile bu 4 aylık periyotta yurda sokabiliriz???

Yani kargo yolu ile bisiklet (ve bilgisayar) gettitirmenin yasal yolu var.... Yazın benim pasport numaram ile bisiklet getirmeyi denemek isteyen olursa buyursun.

B bölümünde yer alan eşyaları 1 ay önce ve 3 ay sonra getirebilir diyor ya, teorik olarak bunları kargo ile bu 4 aylık periyotta yurda sokabiliriz???

Yani kargo yolu ile bisiklet (ve bilgisayar) gettitirmenin yasal yolu var.... Yazın benim pasport numaram ile bisiklet getirmeyi denemek isteyen olursa buyursun.
Sadece pasaport numarasına baksa iyi, bisiklet getirecek kişinin getirdiği ülkeye belirtilen aralıklarda giriş/çıkış yapmadı isen nasıl senin adına bisikleti getirecekler? Ha benim gideceğim yer var, ordan getirsinler diyorsanız ayrı konu.

Bir başka başlıkta bahsettiğim Garmin Edge 840 siparişini daha uygun fiyatı nedeniyle İngiltere'deki Start Fitness firmasından ((link)) vermiştim. Ertesi gün teslimat diye kocaman harflerle yazıyorlar sitelerine.

Aradan geçen 3-4 günlük süre içerisinde en ufak bir hareket yok. Müşteri hizmetlerine attığım maillerde ise kapı duvar.

Daha önce ismini forumda duyduğum eski bir firma olduğu için çekinmeden sipariş vermiştim ama şimdi acaba diyorum.

Başına bu tür bir durum gelen var mı? Bankadan chargeback talebi mi yapsam?
Ben o mağazadan alışveriş yaptım. Mağazaya da gittim. Düzgün bir yer. Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama hayatta her şey mümkün. İsterseniz doğrudan mağazaya telefon edin.

Son alışverişim de ulaştı, bundan sonraki güzel günlere ulaşınca, aynı kupa şu an amazon trde 2700tl, amerika fiyatı 15usd vergi kargo bile dahil yarı fiyatı, bu fiyatlar nasıl oluşuyor, bu nasıl fahiş kar, hükümetin korumaya çalıştığı şey bu aslında.
IMG_5831.jpeg

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
artık glocalzone uzerınden tanıstıgım birine getirtiyorum ben.ayda 1 kere almanya gıdıp gelıyor 20-30 euro gibi getirme ücreti alıyor
Ne kadar güvenilir, bu sistem nasıl işliyor ?

Dün sinirden pasaport başvurusu yaptım. Sayelerinde yurtdışı göreceğiz. 😅

Ne kadar güvenilir, bu sistem nasıl işliyor ?
sisteme ıstedıgnız urunu yukleyıp getırıcek bırısını buluyorsunuz siteye odeme yapılıyor ürün elınıze gecınce onay verıyorsunuz getirene komisyonu veriliyor

amerikadaniste de var ben hiç kullanmadım ama uzun süredir olan bir şey

@Korti Bisiklet Foruma hoş geldin. Sofia dan bize neler getireceksin ? :D 😎

Görevli: Neden yurt dışına çıkmak istiyorsun?
Ben: Bisiklet malzemesi almak için.

Almanya'ya günübirlik 2 gidişimde de, bu diyalog aynı bu şekilde gerçekleşti. Spor yapıyorum, bisiklet satınalmaya geldim akşam döneceğim diyerek giriş yaptım. Vize olması ülkeye girişi garantilemiyor, bir de gittiğiniz yerde gümrükteki polis memurunu ikna etmeniz lazım :)

Hiç yoktan iyidir

(link)

1732879273501.png

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri