Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Cesarisback

84 dolarda kargo ücreti var,toplam vericeğiniz paraya türkiyeden daha güvenilir bisikletlerde alınabilir,sonuçta çinden bi ürün alıyorsunuz ve kadrosunun sorunlu çıkma ihtimalide var,ayrıca ürünü direk gümrük memurları geri gönderebilir kutusu büyük olduğu için ve geri giderse kargo ücretini karşılamaz büyük bi ihtimalle satıcı,gidiş-geliş 900 tl kargo ücreti size kalabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
@OmrFrka Hocam kargo ücreti şuan paralı gözüküyorda değiştiriyorlar her saat bedava normalde. Türkiyede hep marka satıldığı için çok pahalı oluyor hocam 2.elleri birde kadrosu güzel olanin vites sistemi değişik bilmediğim sistemler oluyor yada hor kullanılmış olabilme riskini göze alamıyorum. Aklıma başka seçenek gelmedi pek.

• Beğen
Tepkiler: OmrFrka
@Cesarisback 7000 bin tl ye çok güzel bisikletler bulunabilir bence hocam sıfır olarakta hemde güven kuşkunuzda olmaz,(link)
siteye bi bakın derim almanyada eğer tanıdığınız var ise veya gitme imkanınız burdan düşünün derim

@Cesarisback 200 eurodan başlayan fiyatlar ile cube yol bisikleti karbon kadroları mevcut
(link)

@Taner James katılıyorum hocam

Kumar oynamayı seviyorsan bilemem tabi :)

Nasrettin hoca misali ya tutarsa... birde tutmaz ise :)

(link) şu kadroyu gördükce içim içimi yiyor :agla:

benim anladığım kadarıyla bi siteden vs den aldığınızda vergi ödeniyor ama benim bi tanıdığımı benim malımmış gibi gwetirdiğinde vergide alınmıyo uçakta 20 dolar karşılığı alıyo doğru anlamış mıyım birde italyadan alırsam ne marka almamı tavsiye edersiniz

@Cesarisback dolar kuru böyle 4.8'lerde değil de 1TL=1$ şeklinde olsa bence o risk alınabilir. SAVA gibi bir kaç marka daha var aliexpressteki kaliteli olarak nitelendirilen markalardan. Ama gel gör ki kabaca 1500x4,79=7185 Tl düz hesap 7000 deseniz. Türkiye'den de o fiyata 2. el temiz karbon iyi donanımlı bir bisiklet alabilirsiniz. Yabancı forumlarda aliexpressten kadro alıp toplayıp kullanan ve öneren kişiler kadar tersini söyleyenler de var. Anlaşılan sabit olarak bir kalitede ürün üretemiyorlar. Bence hiç riske atmayın eğer o kadar paranız varsa 2. el temiz bisiklet bakın derim. Bulunduğum şehirdeki grupla sürüşlere çıkıyorum. Geçen sefer tanıştığım bir arkadaşta 2. el 2016 model Giant Propel'i (yanılmıyorsam advanced pro 1 modeli) 7200 liraya almış. İlk sahibi neredeyse bisikleti kullanmamış. İlla ki yurt dışında diyorsanız aliexpress dışı sitelere bakmanızı öneririm.
Kişisel not: Piyango veya benzeri bir şeyden bir kaç milyon para çıksa sırf merakımdan dolayı Çin'den karbon kadro alırım.

Merhaba öncelikle, İstanbulda oturuyorum ve Balıkesirde güzel bir bisiklet buldum. Ancak gidip alabilmem çok zor. Kargo fiyatları da uçmuş durumda. Acaba pahalıya patlamadan bisikleti alabilir miyim? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. IMG-20180725-WA0006.jpg IMG-20180725-WA0005.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@denizyalin

yurtdışı seyahatlerde
45 dolar pegasus
30 euro thy
anadolu jet ise kg başına 4 euro almakta .yurt dışı seyahatlerde bisikletler spor malzemesi olarak sayılmakta .eger ki güzel,düzenli kück bi kutuya sıgdırabilir ve icindeki nin bisiklet degilde başka birşey diyerekten kandırırsanız bisiklete ücret ödemez sadece bagaj parası ödersiniz eger ki bagak kotanızı aşarsanız.

@Metharp şehirlerarası otobüs firmalarıyla 50 tlye halledebilirsin.

@sallehpaul
Çok teşekürler, hayırlısıyla şehir dışından bisiklet getirme konusunda anlaşmaya varabilirsem satıcı ile otobüs aracılığıyla getirtmek ilk tercihim olacak.

• Beğen
Tepkiler: sallehpaul
Selam arkadaşlar almanya'da çok beğendiğim bir bisikleti Bulgaristan şubesinden alabileceğimi söylediler.

Aklıma bişey geldi, bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirmi?
Bisikletin değeri 7000 eur, dolayısıyla KDV nakliye ve diğer masraflar üzerine binince bir bisiklete bukadar para vermek çok akılcı gelmiyor.(gerçi 7000 eur'da çok akıllıca değil ama sevdik bikere)

Ama şöyle yapabilirim;
Arabayla gidip (600 km) alıp arabanın bisikletligine takip getirebilirim (böylece kendi bisikletim olarak KDV ve diğer vergilerden kurtularak getirebilirmiyim???)

Yada;

Eşimle arabayla kapikule'ye kadar gidip başka bir bisikletle kapikuleden geçerim. Arkadan eşimde arabayla geçer ve devam ederiz, dönünce de kapikule yakınlarında yeni bisikletime biner kapikuleden geçerim?

Yada;
Kafam atar, Toptan bisikletle gider yenisini alıp bisikletle gelirim.?

Sizce karşılaşabileceğim problemler neler olur?

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@fuji1899 hahhha seksenler ve doksanlarda Türk Milli takımı teknik heyeti de aynı şeyi yapıyordu. Eski, külüstür bisiklet ile çıkıp yenisi ile dönüyorlardı. Şimdi yasalar nasıl bilmiyorum ama.

@fuji1899Hangi marka acaba ? ben de canyon almaya niyetlenmistim

@fuji1899

Buna ben de niyetlenmiştim, sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Hem çokta yorulmadan halledilebilir gözüküyor ancak kur kopunca işler değişti. Hala fiyat avantajı varsa neden olmasın.

• Beğen
Tepkiler: fuji1899
@fuji1899 Vergi iadesi almak istiyorsunuz galiba.
Olayın adı tax free. Konuyla ilgili internette bol miktarda bilgi mevcut.

Bisikleti alırken aldığınız yere durum bildirmeniz, gümrükten çıkarken de gerekli formları görevlilere onaylatmanız gerekir.
Aldığınız ürün kutusunda değil ise gümrükten çıkarken görevliler formları onaylamayabilirler.

Arabanızla gidip bisikleti alıp gelecekseniz yanınızda başka bir bisikletle gitmeye gerek yok gibi duruyor.

@salih67 Hocam bu konularda pek bilgim yok ama iade için gümrüğe başvurduğumuzda iade verip ülkemizin vergi sistemindeki fiyat mı yansıtılıyor arkadaşa?

Geri