Ricochet
Daimi Üye
- Tepki
- 1.353
- İsim
- A.SÜVARİOĞLU
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba;Herkese merhaba.Almanya'dan vsf t900 kayışlı bisiklet almak istiyorum.Kendim gidip alacağım.Almanya'da nerede bulabilirim bu bisikleti?Ülkeye dönüşte vergi iadesi alabilir miyim?
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler içinMerhaba;
Bike24 'den alabilirsiniz. Ben online sipariş verip, Berlin'deki self pick up noktalarından teslim aldım. Dresden'de de var, Berlin ulaşım açısından daha kolay geldi. Havalanından metroya binip sonra 10dk yürüyorsunuz. Onaylattığım faturayı geri gönderdiğimde vergi iadesini de tam olarak (19%) geri kredi kartıma yatırdılar.
Benim tecrübelerime göre tavsiyelerim;
1- Kullandığınız kredi kartınıza alt € ekstre açtırın. İade de buraya gelsin, bankalar dönüşümden çok kesiyor.
2- Sipariş verirken fatura adresi Türkiye adresiniz olmalı, sevk adresini mağaza olarak seçebiliyorsunuz.
3-Müşteri hizmetleri ile video konferans yapabilirsiniz. Ölçüler konusunda oldukça yardımcı oluyorlar.
4-Kutuları çok büyük, havaalanına gitmek için taksi çağırırlar talep ederseniz. 80-90€ tutar.
5-Mutlaka biletinizi alırken spor ekipmanını ekletin. Havaalanında son dakika fiyatları yüksek olabiliyor. 60-80€
6-Ben kutu üzerine kırılabilir etiketleri basıp yapıştırmıştım, faydası oldu mu bilmiyorum, ama ek önlem almaktan zarar gelmez
7-Vergi iadesi için fatura aslını istiyorlar, yanınızda Almanya'da bir arkadaşınız varsa havaalanında elden teslim edin Dresden merkeze postalasın, ya da buraya döndüğünüzde kendiniz göndermeniz gerekecektir ki maliyeti arttırıyor.
Şimdiden kolaylıklar.
(link)
cidden çok mantıklı bu öneriŞu da mümkün. Bildiğiniz gibi Yunan adalarına (10 ada) 7 gün seyahat hakkımız oluyor. Bu tip yerlerde "pick-up point" araştırılmalı, takip edip tam o tarihlerde adaya gidip alıp dönmeli. (link) Hellenic Post'un alt kuruluşu ELTA bu işleri yapıyor sanırım.
Şu da aklıma geldi. Atıyorum bike24'ten siparişinizi geçin, gideceğiniz adada kalabileceğiniz bir pansiyonun veya otelin adresini verin. Takip kodundan takip ederek 3-4 gün kala atlayın gidin adaya. Otele giriş yapın, resepsiyona derdinizi anlatın. Alın, dönün.
Bildiğiniz gibi Yunan adalarına (10 ada) 7 gün seyahat hakkımız oluyor. Bu tip yerlerde "pick-up point" araştırılmalı,
Ben normal bileti aldıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak bisiklet bagajı hakkı talebinde bulundum.Merhabalar.. bisiklet bagaji için öncelikli olarak normal bilet alıp daha sonrasında ekstra bagaj ekleme kismindan bilet numarası vs ile mi ekleme yapıyoruz?
Özelden de cevap vermiştim, bileti alırken menu çıkıyor, direkt bilet ile alabilirsiniz.Merhabalar.. bisiklet bagaji için öncelikli olarak normal bilet alıp daha sonrasında ekstra bagaj ekleme kismindan bilet numarası vs ile mi ekleme yapıyoruz?
Bence ekstra bagaj hakki bisiklet vs tarzi seyleri direk havalimaninda alin bi fiyat farki olmuyor bildiğim kadariylaBilet alırken ek hizmetlerde evcil hayvan ve yemek menüsü çıktı, neyse dedik bilet alalım sonrasında ekleriz. Bu seferde ek bagaj alamıyoruz. Müşteri hizmetleri Anadolu jet'e, Anadolu jet ise thy yönlendiriyor.. Varmi bu tarz durum ile karşılaşan acaba?
Yolculuk yapacağınız gün almak biraz kumar gibi, zira her uçuşta kısıtlı sayıda özel bagaja yer ayırıyorlar. En az 14 gün öncesinden biletinizi aldığınız firma ile görüşerek özel bagajı biletinize işletin. Ödemesini uçuş günü check in yaparken ödersiniz. 2 firma arasında derken, uçuşu gerçekleştirecek şirket hangisi ise onu arayın. Şayet biletiniz aktarmalı ve farklı firmalar ise her iki firmayla iletişime geçerek biletinze ekletin.@gmfaruk peki havaalanina gittiğimizde elimizde bisiklet asıl orada problem çıkarsa daha zor olur. İki firma arasında bile net bir cevap alamazken o şekilde riskli olmaz mı?
Dun Belcikadan pegasusla dedigim sekilde getirttim. Internette 60 euro yaziyodu biz 75 euro verdik. Acikcasi carpabiliyolarsa carpiyolar.@gmfaruk peki havaalanina gittiğimizde elimizde bisiklet asıl orada problem çıkarsa daha zor olur. İki firma arasında bile net bir cevap alamazken o şekilde riskli olmaz mı?
Bilet alırken ek hizmetlerde evcil hayvan ve yemek menüsü çıktı, neyse dedik bilet alalım sonrasında ekleriz. Bu seferde ek bagaj alamıyoruz. Müşteri hizmetleri Anadolu jet'e, Anadolu jet ise thy yönlendiriyor.. Varmi bu tarz durum ile karşılaşan acaba?
Bence ekstra bagaj hakki bisiklet vs tarzi seyleri direk havalimaninda alin bi fiyat farki olmuyor bildiğim kadariyla
Dun Belcikadan pegasusla dedigim sekilde getirttim. Internette 60 euro yaziyodu biz 75 euro verdik. Acikcasi carpabiliyolarsa carpiyolar.