Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

zannın çoğu hatadır

mustafa akman

Forum Bağımlısı
Tepki
3.617
form yöneticilerini uyarmak istiyorum
bisiklet seçimi
kask kullanımı
ayna ne olsun
nasıl terleme

gibi konularda isteyen fikrini beyan etsin
ancak
sağlık konusunda beyan edilen fikirlerin filtrelenmeye ihtiyacı var
daha ömründe insan fizyolojisi konusunda bir satır okumamış
yaşı minik, hayat tecrübesi zayıf
kardeşlerimin fikirleri
gerçekten doğru bilgiye ihtiyacı olan kişilere zarar verebilir
örnek mi
Soda (maden suyu): insan serumuna göre zayıf bazik etkisi olup, dilüe elektrolitler içerir. aç karnı alınmasının zararı yoktur. faydası da vardır
powerade: terkip olup izotonik yani vücut ile uyumlu olup faydalıdır

bu amaçla ilanlara uygulanan filtreleme işi bu konularda yapılmalı
içinizde ehil kişi yok ise
hekim olarak bu işi üstlenebilirim

saygılar

Scudo
@mustafa akman

Katılıyorum ve bu talebinizi destekliyorum.

Özellikle sağlık söz konusu olduğunda bu filtreleme, çok daha titizlikle ve uzmanlar tarafından yapılmalı.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Ayrıca Mustafa bey, bu talebinizi yöneticilere bir de özel mesaj yoluyla iletseniz diye düşünüyorum.
Zira bu başlık da yok olup , arşivin en alt sıralarında yer alabilir.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Mustafa bey lütfen bölüm kurallarını okuyunuz: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=56158 bu tür kaygılar için bu kuralları hazırladım.

Bazı maddeleri de buraya ekleyelim.
1) Bölümde sevgi, saygı ve empati kuralları çerçevesinde sağlık, hastalık, antrenman, beslenme ile ilgili her türlü konular konuşabilinir.

2) Yazılar herhangi bir hastalığı veya rahatsızlığı tedavi etmeyi amaçlamaz, tedavi işi doktorlara aittir.

3) Buradaki yazılardan etkilenerek yapacağınız hareketlerden ve sonuçlarından forum veya üye ve yöneticiler sorumlu tutulamaz, bütün davranışlarınızdan kendiniz sorumlusunuzdur.

4) Buradaki yazılar gerçek, bilimsel, deneysel olarak kabul edilmemelidir, burası bir forum olduğu için hiç bir üye yazar veya yönetici bilimsel olma kaygısı taşımamaktadır, taşımamalıdır, bununla beraber alanlarında olan bilgi ve tecrübeleri nedeniyle bölüm görevine getirilen yöneticiler kendilerince inandıkları en yeni, en doğru ve güncel bilgileri sunmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

5) Antrenman tavsiyeleri, besin takviye tavsiyeleri gibi konular tamamiyle sağlıklı insanlar için yazılmıştır bununla birlikte hiç bir şekilde doktorunuzun ve sağlık uzmanınızın onayını almadan bir şey yapmayınız.
Burada yazılan hiçbir antrenman tavsiyesi, hiçbir besin takviye veya besin (baharat, ilaç vb) önerisi veya benzeri konu gerçek ve doğru olarak kabul edilmemelidir, kendi araştırmanızı yaparak kendi sorumluluğuzda hareket etmek zorundasınız.

6) Hiçbir besin takviyesini ve antrenman önerisini doktorunuz, antrenörünüz, sağlık uzmanınız diyetisyeniniz veya benzeri yetkili bir kişiden onay almadan uygulamamalısınız, aksi takdirde yarar yerine zarar görebilirsiniz.

@Hakan Yazman

ilaçların prospektüsleri gibi
yani
sorumluluğu karşıdakine vermek için hazırlanmış
ve
kesinlikle gerekli.
benim internet sitemde de aynıları var

sağlık konularını dikkatle takip ediyorum
yazılanlara gülüyorum
mesela bir kardeşimiz
CO2 içermiyor, zararlı diye bişey yazmış

cevap versen bitürlü vermesen bi türlü
vereceğin cevap arada kaynayıp gidiyor
üstelik inandırıcılığı da hep sorgulanıyor

her ne ise

eskiler şöyle der

"kifayet-i müzakere":)
:)

Nasıl sokakta günlük hayatta herkes birşeyler önerebilirse, aklımıza yatanı yaparız, çocuğun birisi saçma veya zararlı birşey söyleyince güler geçeriz burda da aynı şeyler geçerli. Birisi burda kezzap için mikroplarınızı öldürür dese yaparmısınız, güler geçersiniz ama ha tutup yaparda zarar görürseniz bu sizin zeka seviyenizdir gidip başkalarını suçlamamalısınız.
Önemli olan yanlışlara takılmak değil, doğrulara odaklanmak.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Hakan Hocama katılıyorum , ayrıca gönüllü bir hekimin bu konuda yetkilendirilmesi gerekliliğini destekliyorum.
sonuçta Mustafa Hocamız da tamamen iyi niyetli ve yardımsever bir yaklaşımla böyle bir şeyi önerdi. İhtiyacımız olduğunu belirtmek isterim.
iyi forumlar

• Beğen
@mustafa akman

mustafa bey merhaba, paylaşımınız için teşekkür ederim.

sizin internet siteniz nedir acaba. sizin sitenizde bisiklet için gerekli olan ya da herhangi bir sporu yapan biri için gerekli olan olmazsa olmazlar,yapılması gerekenler gibi yayınlar bulunuyor mu?

bisiklet forumda sağlık antrenman beslenme konusunda yararlı yarasız pekçok yazı çıkıyor ve bazen bazı konular tekrar tekrar açılabiliyor. çok fazla konu açıldığı zaman yararlı bilgiler de kaybolup gidiyor.

bel ki bisiklet forum da sağlık antrenman kısmı altın da olmazsa olmazlar diye bir bölüm açılabilinir,ehil kişiler harici yazı yazılması engellenir.
ya da siz kendi siteniz de en azından asgari bilmemiz gerekenlere yer verebilirsiniz.

bizleri düşündüğünüz için teşekkür ederim. umarım meramımı anlatabilmişimdir.

• Beğen
@mustafa akman

Mustafa Bey sizin uzmanlık alanınız nedir? Ne doktorusunuz?

@Pasa Gultas

Buna gerek yok. Kendisi gerektiğinde isteğince insanlara yardımcı olur, bu da yeterli. Ancak mesajları bir insanın (doktor bile olsa) doğrularına göre filtrelemeye kalkarsak yanlış bir yola gireriz. Burda bilgi akışı bölüm kuralları dahilinde özgürce devam edecektir, bu da bizi herzaman ileriye götürecektir...
Burada görevimiz insanların yanlışlarını bulmak, onları düzeltmeye çalışmak değildir, onlara birşeyler vermek veya vermeye çalışmaktır elden geldiğince yardımcı olmaktır, elbette laubaliliğe saygısızlığa alaycılığa saykastikliğe göz yummayacağım, ama birisi iyi niyetle bir mesaj yazdıysa da tutup ona saldırmayız , herkes eleştirir yerer ama çok az insan verici olmaya çalışır, biz yermek yerine vermeyi seçiyoruz...

• Beğen
Tepkiler: -Paşa- ve victory
@MehmetArsLan

Kime veya neye tepkimiz olacak anlıyamadım, herkes efendice fikirlerini belirtiyor hiçbir sorunumuz yoktur bu şekilde...

• Beğen
ben sadece çikolata ve su alıyorum çikolata antremandan önce su yorulunca :D hiç bir etkisi olmuyor sadece karın doyuruyor.

:D öyle oldu çok proyum dur :Damotörler ne yerr peki :D
6 Clif Barlar (Nektar, Mojo, Z bar)
5 Clif Jeller
4 Clif Bloks
2 kutu Clif Quench elektrolit
0.5 Clif Recovery
2 Clif protein barları
2 poşet elma (sıcak çay)
1 poşet sıcak çikolata
7 ev yapımı basmati pirinci kek
4 meyve jöleleri
1 mussette çanta
200 gram yulaf
Ev yapımı kek pirinç için 300 gram pirinç
50g tahıl
150 ml soya sütü
8 litre su
10 gram fındık
5 yumurta
200 gram et / balık
3 su bardağı yoğurt
3 espresso kahve
10 ml zeytinyağı
meyve 4 adet
bal 1 çorba kaşığı
mı yoksa :D tam amatör işi.

• Beğen
@Hakan Yazman

ben de onun gibi işi daha ileri götürmekten yanayım
kimseye tepkim yok
yöntemimizin farklı olması ona kızdığım anlamını taşımıyor

sonuçta bu forum işi gönül işi
emek işi
getirisinin olduğunu da sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Mustafa Hocam saygılar. Sizin uzmanlık nedir acaba. Bir sakıncası yoksa öğrenmek isterim. Hocam ayrıca İstanbul' da hangi hastanede görev yapıyorsunuz.

Ayrıca açtığınız konu çok doğru bir teşhis. Eğer üstlenecek kimse yoksa size forum aadoktoru gibi bir ünvan verilebilir mesela. Tabi yöneticiler bu konuyu çok daha iyi analiz edeceklerdir.

• Beğen
Geri