Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir koruyucu yapımı

BMdnciHkn

Üye
Tepki
125
İsim
Hakan Aras
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar sizlere kendi bisikletim de uyguladığım zincir koruyucuyu paylaşmak istiyorum...

Evde bulunan bir miktar deri parçası ve bir miktar iplik kullanarak yaptığım bir çalışma.

1. Öncelikle kadro üzerine kağıttan bir kalıp alınır. A4 kağıdın bir kenarına bant ile kadroya yapıştırın, kağıdı kadroya sararak birleşme yerinden kalem ile çizilip kesilir. Bu kalıptan deri parçası kesilir...

1Fotoğraf1260.jpg

2. Fotoğraf eksikliğinden ben kağıt üstünde gösterdim ama kesilen deri parçası üzerinde rahatlıkla dikebilmek için 5 mm aralıklarla deri üzerinde kalemle noktalar belirlenir...

Fotoğraf1259.jpg

3. Ben normal makara ipliğini birkaç kat yaparak yaptım ama siz daha kalın bir naylon iple de yapabilirsiniz. İpliğinizi uzun tutun ki iplik baştan sona kadar yetsin. Renkli ip kullanarak daha canlı bir görünüm verebilirsiniz...

2Fotoğraf1261a.jpg

4.Dikişi yaparken ayakkabı bağcığı gibi ipleri gerdirerek yaparsanız daha muntazam ve gergin olur...

3Fotoğraf1262.jpg
4Fotoğraf1263.jpg

5. Sonuçta kadronuzu koruyacak bir zincir koruyucunuz olur...

5Fotoğraf1264.jpg

Not: Zincir koruyucusunu dikmek yerine deri üzerine cırt cıt dikerek çıkarılabilir yapabilirsiniz...

Scudo
Elinize sağlık hocam görünümü çok hoş olmuş, işlevselliğininde öyle olacağı kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: BMdnciHkn
Aynen görüntü süper. Özellikle çelik bisikletlere çok yakışır.

Bravo, elle bu kadar muntazam dikmeniz ise gerçekten hayranlık uyandırıcı. Fikir çok hoş.
Her ne kadar ...TL ver git al diyenler çıkabilirse de kendi ellerinle bir şeyler üretmenin ve bunun gururunu yaşamanın değeri bence çok daha fazla.
Gönülden tebrik ediyorum

Eline sağlık üstad emek harcamışsın güzel olmuş görüntüsüde :)

Boyu ne kadar olmalı deri parçasının sizce ?

• Beğen
@M.Furkan Kurt

Zincirin kadroya değebileceği yer bellidir ona orantılı olacak şekilde belirleyebilirsiniz, eni de kadrodaki çap kadardır...

• Beğen
Tepkiler: M.Furkan Kurt
Çok başarılı el emeği ayrıdır tebrikler :)

• Beğen
guzel olmus :) fakat yamali eski ic lastiklerinizi ikiye kesip yol bisikleti gidona sarar gibi ayni yere sarip bedavaya zincir koruyucunuz olmus olur ve ileride cikarip temizleyip yeniden baska bir ic lastikle de sarabilrisiniz.

bunu anlamadım kadronun orasına bu materyel ile kaplaması nasıl zincir koruyucu oluyor. Kusura bakmayın cahilliğime verin

@Taxonera

Aslında korunan zincir değil kadro bisikletin sarsıntısından bazen zincir kadroya değer ve kadroda çizikler, ezikler oluşturur bunları engellemek için yapılmış bir aparatır...

Geri