Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

Şu ana kadar bisikletime bakım yapmadım sayılır.İşten eve/evden işe gidip geldiğim için gidiş 2.5 km ve dönüş 2.5 km olarak günlük 5 km' lik bir ortalama ile kullanıyorum bisikletimi.Zincir yeni yeni kararmaya başladı.Aynakol ve ruble halen krom rengini ve metalik görünümünü korumakta.
Ama önümüzdeki hafta sonu zincir/ruble/aynakol temziliği yapmayı düşünüyorum ve benim bakım prosesim şu şekilde ve şu sırayla olacak:

1-Zincirin, aynakol ve rubledeki en küçük dişililere alınarak komple çıkartılması.
2-Zincirin, sabunla köpürtülmüş sıcak su dolu bir leğene alınarak, diş fırçasıyla iyice fırçalanarak kaba pisliğinin alınması.
3-Zincirin bezle kurutulması.
3-Zincirin, 1 lt lik tombul su şişesi içerisindeki mazot içerisine atılarak, sallayarak çalkalanması ve bir süre bekletilmesi.
4.Zincirin bezle kurutulması.

Zincirin kuruması beklenilirken o sırada aynakol ve ruble temizliğine geçmeyi düşünüyorum.

1-Rubleye Wurth Genel Temizleme Spreyi sıkılarak rublenin üzerindeki ve çarkların arasındaki pisliklerin akıtılarak temizlenmesi.
2-Aynakolun temziliği nispeten daha kolay olacak çünkü 2 yaprak aynakol var bende.Bunu da Wurth ile yapacağım.
3-Ruble ve aynakolun temiz bir bez ile silinmesi.

Zincir kuruduktan sonra.

1-Zincirin, aynakol ve rubledeki en küçük dişlilere alınarak montajının yapılması.
2-Zincirin, Zefal Dry Lube ve Zefal Wet Lube ile, pedal geriye doğru çevrilerek yağlanması.
3-Zincirin üzerindeki yağın, diğer dişlilere de geçmesini sağlamak amacıyla, sırasıyla vitesin düşürülerek, aynakolun en büyük dişlisi ve rublenin kalan büyük dişlilerinin de yağlanması.
4-Bisikletin, jantlarına,gövdesine (özellikle jantlarına/fren performansını kötü etkilememek adına) bulaşan yağın temizlenmesi.
5-Bisikletin en az 1 saat kurumaya alınması.
6-Bisikletin 1 saatlik beklemeden sonra, eğer tekrar akan yağ vs varsa temizlenmesi.

Bu işlem ve işlem sırasının faydali olacagini dusunuyorum

Scudo
Zincir temizleme aparati aldim, zincir sokmeye son.Cok pratik:harika:

koçtaş-bauhouse-metro gibi marketlerde bulabileceğim bisiklet yağı önerir misiniz?
bir de motosiklet için kullanilan yaği kullansam uygun olur mu?

@kmert forumda @Anonim 'nun tanıtımını yaptığı zincir yağı daha mantıklı görünüyor on güne kadar alıp deneyeceğim o zamana kadar yağlamamışsanız görüşlerimi yazabilirim

@Soner U. bahsettiginiz yagin markasi nedir ve nerede satiliyor acaba

@Soner U. Valla açık söyleyeyim ben çok memnun kalmadım 200 km sonra falan rublede kir tutmaya başladı...Bu konuda chain l daha başarılı

@Anonim iş gereği Erzurum'dayım malesef hala sezonu açamadık o yüzden alıp daha deneyemedim havalar ısınmaya başlayınca alıp deneyeceğim bisikletçilerde hap kadar zincir yağlarına 10 lira veriyoruz (ki anca iki kere yağlıyor) en azından uzun süre gider gibi geliyor bakıp göreceğiz

@Anonim

@Anonim abicim ben kendimce turbodizel aracımda kullandığım 20-50w castrol motor yağını kullanıyorum. Mafsallar arasına girecek kadar ince, ama sıçramam yapmayacak kadar da viskozitesi fazla. Açıkçası kullandığım yağdan memmunum, ama yağışlı havalarda daha sık yağlama yapmam gerekiyor çünkü ortamdan kolay uzaklaşıyor. Bana yağmurlu havalarda da koruma sağlayacak fiyat-performans oranı başarılı, fiyatı da çok yüksek olmayan yağlayıcı tavsiye edebilir misin? Hazır seni burada yakalamışken sorayım dedim...

• Beğen
Tepkiler: kmert
@uguryilmaz144 Zaten zincir yağlarının en büyük özelliği yapışıp kalması :) Yoksa kullandığın yağın hiçbir problemi yok ama tavsiye dersen direkt chain l

@Anonim bahsettiginiz chain l istanbulda gross marketlerde bulabilir miyim?

bu arada motorsiklet için motosiklet zinciri yağı alacağım parçacıdan, alacagim yagi bisiklette zincirinde kullansam olur mu toz toprak toplar mi?

@kmert Maalesef amerikadan geliyor kendi sitesi var toplamda 20 usd falan tutuyor kargoyla ama heralde bi on sene gider :)

Berner motosiklet yağı ?

(link)

su bağlantıdaki ürün mü acaba, off road ve road iki çesit var

Würth sıvı gres aldım. Hss2000 olmaz mı

Bende CRC Chain Lube var. Bauhaus tan almistim. Guzel yagliyor, ancak yapis yapis oluyor ve cok kir topluyor.
Ruble ve attiricilari iyice temizledikten sonra ince makina yagina gecicem. Prolar da onu kullaniyor, bakalim fark ne olacak.

Makina yagi... hani nalburlarda satiliyor kucuk dikdortgen seklinde ve kirmizi kapakli. o mu bahsettiginiz.

404 koruyucu yaglayici sprey kullaniyorum pek iyi sayilmaz sizce bunu kullanmalimiyim zariri varmidir

Ben yıllardır finish line kullanıyorum. oldukça başarılı, fiyatı da çok yüksek değil. Şu şekilde kuru ve nemli havalar için ayrı ürünler kullanıyorum. Kuru havalar için olan teflon içerikli ve toz toprak toplamıyor. Öneririm.

$T2eC16d,!)sE9swm,vw)BRteePQHTg--60_35.JPG

• Beğen
Tepkiler: kmert
Gezidiğim yer genelde bir park burada yaz kış su birikintileri olur. Yazın sulama kaynaklı kışın malum.
Ben aldığımdan bu yana 700km den sonra temizlik ve yağlama yaptım.

Würth fren balata temizleyici ve Würth sıvı gres ile.
Ama gres sıvı da olsa zincirde iyi bir şey değil sanırım.

Yukarıdaki sebepten zefal pro lube daha mantıklı geliyor.
Toprak yola gitmesek de önümüz yaz. Ortam tozu illaki olacak.

Bu yağ alsak uygun olur sanırım.

Temizlik konusunda ise bazı arkadaşlar arka tekeri sökme v.s. bahsetmiş herkes yapamaz bence. Kolay falan demeyin. Kolayı ve pratik olanı ki arka tekeri kaldıran bir ayak yoksa o bile zor. Sprey ve fırça iledir. Ben duvara dayayarak yapmaya çalışıyorum.

Geri