Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir Yağlanması İçin Bu Ürün Kullanılır mı?

Umut Akcan

Üye
Tepki
2
Zincirimi yağlamak için yağ arıyordum.Adam bana bu ürünü gösterdi.Üstünde zincirler için diyor fakat bana yağdan çok kimyasal bir madde gibi geldi.Rengide beyaz.Sizce nedir bu?Zincirde kullanılır mı?

http://img80.imageshack.us/img80/6043/dscf0597t.jpg

Scudo
Piyasada bulabileceğiniz en iyi zincir yağlarından biri. Nereden, ne kadara aldınız yazarsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: S26
@Aybars Öge Sürücü

Ciddimisin?:eek: Aslında hiç hoşuma gitmemişti beyaz beyaz:D Kullanıyim o zaman

Ben ilçede oturuyorum(Biga).Ordaki sanayi bölgesinden bir dükkandan 12tl ye aldım.

• Beğen
Tepkiler: S26
Hemşeriyiz bende bigalıyım :D

Malzeme çok kaliteli.

Bu arada önce güzelce temizle öyle yağla.

üstündeki yazının türkçesi;beyaz sentetik zincir yağlayıcı.Kutunun arka kısmındaki yazıları da gösterebilirsen,tam ne olduğunu anlayabiliriz.
Ben bisikletim için 20W/50 motor yağı kullanıyorum.Sorunumda yok.
Fakat bu üründeki madde acaba hemen zincirin üzerinden kayboluyormu?

Ben bisikletim için dişli yağı kullanıyorum.Ama yağ sürekli kuruyor.Sizce bisikletimin zincirini ne kadar sıklıkla yağlamalıyım?

Sürekli zinciri yağlamanıza gerek yok.Aksi halde yağ üzerine de bulaşabilir.Bunun periyodiği ayda bir diyelim.Fakat bisikleti kullandığınız ortamda çok su mevcutsa,bu süreyi daha da sıklaştırın.Zaten bisiklete deniz suyu değmesi,çamura girmeniz...gibi durumlar olduğunda da mecburen zinciri ve bisikletin bazı kısımlarını temizleyip,yağlamalımısınız.

çok kaliteli bi yağ.. bende aynısından kullanıyorum.. motor yagıda iyi bir seçenek

gosterdiginiz urunu piyasada baska markalarda uretmekte genellikle motorsiklet zinciri yaglanmasında kullanılıyo yag zincirden kolay kolay cıkmıyo yapıskan bi kıvamı var ama dezavantajı arazide kumlu camurlu yerlerde uzerine pislik cekiyo ve yapısıyo buda vites gecislerinde sorun yaratıyo bu yuzden zinciri daha uzun sure yaglamayım derdinden kacarken zincirin ve rublenin yapısını bozuyosunuz tavsiyem daha ince bu urunler gibi yapıskan kıvamda olmayan yaglar kullanmanız ve daha sık yaglamanız zaten gosterdiginiz urun bisiklet zinciri icin degil motosiklet zincirleri icin uretilmis bi urun....

@Aytuğ Berke Arıcan

bisiklet zinciri için kullanılan özel yağlar kullanmalısınız. ıslak zemin ,kuru zemin yağ çeşitleri var. yağlama sıklığınız ise kullanım sıklığınıza bağlı olarak değişir. zincir üzerinde fazla yağ olursa zamanla toz toplar ve katılaşır bu nedenle sadece zincire çok az miktarda yağ sürülmesi gerekir

Geri