Scudo Sports

Zincirleri benzinle temizleme

Scudo
Ben powerlink ten söküp mazotla temizliyorum dostum. Cillop gibi oluyo :). Sonra kuruluyorum sonrada motrexle bir güzel yağlıyorum. Para artarsa erdoğanlardaki zincir temizleme kutusundan alıcam merak ettim bakalım nasıl.

Mazot veya benzin olabilir. Tiner de olabilir.
Eğer varsa zincir temizleme aleti, yoksa diş fırçası ile güzelce temizleyin.
Daha sonra bir bez ile kurulayın. Yağlayın, fazla yağı temizleyin.

Bir Kaç Bisikletcide Rast Geldim Adamlar Zinciri Gaz Yağıyla Yağlıodu, Bu Yöntem Sizce Zararlımıdır ?

yağa yapışan toz kum zerrecikleri vs bunları arındırmanın en iyi yolları benzin, tiner veya mazotla zincir ruble aynakol ve arka aktarıcıyı temizlemektir. Bu maddeler yağı çözücü özelliktedir en dikkat edilmesi gereken bu işlemi yaptıktan sonra aşırıya kaçmadan bisikletinizi en uygun sprey yağlar ile yağlamaktır bu işi rutin yaparsanız bisikletinizi zincir ömrü dahil bir çok parçasının ömrünü uzatmış olursunuz

mazotla temizleniyor daha önce bende temizlemiştim problem çıkarmaz hidrolik frenli ise bisikletin balatalara kaçırma

• Beğen
Tepkiler: alifurkan
Aktarma sistemlerini temizlemenin en ucuz, en kolay yolu ve bisiklete en zararsız yolu balata temizleyicisi sprey(arabalar için satılan) alıp açık havada sıkmaktır.Ben sanayiden kutusunu 5 liraya aldım çok sık kullanmama rağmen en az 3 ay gidiyor. Würth ün temizleyicisini de kullanabilirsiniz biraz daha pahalı ama yerli malı ucuz temizleyicilerden farkını göremedim deneyimle sabittir.

@baranozhan

herhangi bir zararını gördünüzmü acaba ?

Zincirlerinizi sökerek mi temizliyorsunuz acaba ?
Bende sökme aleti yok malefsef. Sökme aleti olmadanda sökebilirmiyiz zinciri ?

ben mazotla temizliyorum kurulayıp bir gece beklememe ragmen sanki mazot kalıyor gibi ve yağladığımda yağımı inceltiyor gibi hissediyorum. sizin de başınıza gelen bir durum mu ?

@furkan32

Zincirinizi sökmenize gerek yok , sökmeyinde , zincir sökmek ve takmak biraz uzmanlık ister , tıkır tıkır çalışan zincirinizin tadını kaçırmayın.

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım
@furkan32
Hayır öncelikle ben balata temizleyicisini karbon dağ bisikletimde ve aluminyum tur bisikletimde kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir zarar vermedi, ayrıca hiçbir parçayı sökmeden tertemiz oluyor, malum bu bölgede çöl tozları çok yoğun neredeyse her turdan sonra zincir ,ruble ve aynakol yapraklarını temizlemek gerekiyor. Yani sadece temizlemek istediğiniz parçaya sıkıyorsunuz sonra su tutup tamamen temizliyorsunuz kuruduktan sonra yağlıyorsunuz.

• Beğen
Alper dostum ben mazotla temizliyorum kuruluyorum bir gün asılı bekletiyorum mazotlu kalmıyor. sonra yağlıyorum ama incelme gibi bi durum olmadı. Yağdan fark eder belki ben motorex kuru ortam kullanıyorum.

• Beğen
@baranozhan

sizin balata spreyinden edineyim bi tane :)
dediğiniz gibi bende sürekli topraklı ortamda sürüyorum ve toz toprağı sürekli üzerine çekiyor.

@Ayhan Cihangir

aynı şekilde bende motorex dry lube kullanıyorum kurulayıp bir gece bekletiyorum ama yağın akışganlığı değişiyor zincirle temasında bu yüzden mazot kaldığını düşünüyorum fakat uzun uzun kurulamama rağmen bu sorunu yaşıyorum. bu yüzden sormak istedim.

acaba mazottan sonra su ile yıkayıp (sabunlu suda olabilir) kurulamak işe yarar mı ki?

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Ha evet onlar mazotu cikartiyor, sonra da bi fon makinasiyla kurutursun aralardaki sularda kurumus olur :) Simdi havalar sicak ya belki yagin vizikositesi yukselmistir ondan ince gibi geliyo olabilir. Bugun tur yaptim, simdi gittim baktim yag yerinde duruyo elimle kontrol ettim akiskanligi iyi.

• Beğen
Geri