Scudo Sports

Zincirsiz bisiklet: Nubike

Burcuu

Forum Bağımlısı
Tepki
668
Bisiklet
b'Twin
Nubike adı verilen bu tasarımda bisikleti sürmek için zincir yok. Tekeri çevirmek için pedallar sadece yukarı aşağı hareket ediyor. Bacaklar tam tur dönmediği için ağrı ve sakatlıkların olabildiğince azalacağına inanılıyor. Tasarımın sahibi Rodger Parker şimdilik 10 kg olan bisikletin, piyasaya çıkınca 8 kg düşürüleceğini belirtmiş. Fiyatı 3600$ imiş.

Link: (link)

Scudo
Kendi sitelerinde arka göbekte 4 vites gömülü olduğunu ve kullanıcının istediği dişli oranlarını kendisinin seçebileceği söyleniyor.
4 hız seçeneği az da olsa, Türkiye'ye bir şekilde numune gelse, denemek isterdim. Zincirsiz bisiklet güzel fikir ;)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Acaba sadece basarken mi güç uygulanıyor. Yoksa kilitli pedal gibi yukarı çekme var mı? Sadece basarkense bana verimsiz gibi geldi.

Acaba sadece basarken mi güç uygulanıyor. Yoksa kilitli pedal gibi yukarı çekme var mı? Sadece basarkense bana verimsiz gibi geldi.
Videolarda spdsl kilitli pedallar takılı. Bu da çekme yapılabildiğini gösteriyor. Verimli bir icat olabilir.

Videolarda spdsl kilitli pedallar takılı. Bu da çekme yapılabildiğini gösteriyor. Verimli bir icat olabilir.
Ayağa kalkıp sürmek sıkıntılı olabilir bence.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Baya Başarılı Gözüküyo Esasında 8 Kg Ağırlık Başlangıç İçin Fena Deyil

Ben konuyu tam anlayamadım galiba
Zincir güç aktarımında güç kaybına neden oluyor bu çok daha iyi aktarıyor ve aynı birim güç ile daha çabuk ivme kazanıyor. Videoda anlatılan bu değil mi?

Eğer buysa neden bisiklet firmaları hemen üzerine atlamıyor? Otomotivdeki petrol lobisi gibi burada da bir Watt lobisi mi mevcut acaba.... :)
Birde otomotivdeki gibi belirli bir devir ve güç ayarı yapılarak otomatik vitesli modeli çıkarılabilir. Videoda görülen baz model gibim sanki :)

Bence fikir fena değil ama yinede alışmak biraz zaman ister.

Ayağa kalkıp sürmek sıkıntı olmaz mı

Beleş verseler belki binerim o da belki çok komik ve saçma duruyor

Ayna kol yok, ön aktarıcı yok, zincir yok ama fiyatı yüksek; malzemeden çalıp bir de zam yapıyorlar, bunlar bizi yemeye çalışıyorlar ha. ??

• Muhteşem
Tepkiler: AHT
Selamlar Arkadaşlar,

Dikey pedal cevrilebilen bir bisiklet formu geldi sosyal medyada karsima. Marka adı nubike, muhtemelen baska markalar da olabilir. En buyuk iddiasi dikey pedal basmanin dizlere ve kalcaya daha az baski ve hasar oluşturduğu ile ilgili. Bunu pazarlama argumani olarak da kullanmis olabilirler, aslı var mıdır bilemiyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan var mi?

• Beğen
Selamlar Arkadaşlar,

Dikey pedal cevrilebilen bir bisiklet formu geldi sosyal medyada karsima. Marka adı nubike, muhtemelen baska markalar da olabilir. En buyuk iddiasi dikey pedal basmanin dizlere ve kalcaya daha az baski ve hasar oluşturduğu ile ilgili. Bunu pazarlama argumani olarak da kullanmis olabilirler, aslı var mıdır bilemiyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan var mi?
Ben de başlığı bulamamistim, başlık acmistim, buraya tasimislar sağolsunlar. Yazimi görüp ne alaka demeyin diye ek aciklama yapayim istedim :)

Birileri araştırmış, kickstarter maceraları başarısız olduktan sonra mucidi projeden vazgeçmiş gibi görünüyor.

"Who knows, maybe the fabrication process or materials were too pricey, or he didn't have the right team supporting him. NuBike tried a 30-day funding round on Kickstarter in which they aimed to raise $347,000, quite an ambitious goal. Unfortunately, they only managed to raise $4,000, 1% of what they had planned. The project was a massive failure; I couldn't find any more news about it, not even on their official social media or website."

"Kim bilir, belki üretim süreci ya da malzemeler çok pahalıydı ya da onu destekleyen doğru ekip yoktu. NuBike, Kickstarter'da 347.000 $ toplamayı hedeflediği 30 günlük bir finansman turunu denedi, oldukça iddialı bir hedefti. Ne yazık ki, planladıklarının yalnızca %1'i olan 4.000 $ toplamayı başardılar. Proje büyük bir başarısızlıktı; resmi sosyal medya veya web sitelerinde bile bununla ilgili daha fazla haber bulamadım."

• Beğen
Benim gibi kalçası ve dizinde ortopedik problemleri olanlar için güzel bir seçenek olabilirdi aslında. Kalça ve dize bindirdiği yük bariz daha az. Ancak bisikletin ergonomisinin kişiye göre tasarlanması çok daha fazla önem kazanıyor burada.

Mantık basit Fizik kuralına dayanıyor, kuvvet kolunu uzatmış, dairesel hareketi kuvvet kolundan değil , kuvvetin iletim noktasindan olusturuyorsunuz, daha az güç harcatıyor, ancak kisinin oturuş pozisyonu ve bu pozisyon ile bacak uzunluğunun, uygun pedal açısı ve yüksekliği, klasik.bisikletlere nazaran çok daha önemli burada, min. kuvvet ile tam net bir basış sağlayabilmek adına.

Çocuklar için değil bence, Bacak uzunluğu ve oturuş pozisyonu degistirmeyen yetiskinler için kişiye özel tasarlanır ise, performans kullanimları harici ulaşım ve hobi kullanımlarında klasik sistemden kesinlikle daha verimli bu inkar edilemez.

Tutmamasinin nedenleri; Maliyet, kişiye özel tasarıma sahip olması gerektiği, Kullanılacak vites oranlarının nispeten sınırlı olması ve arka göbeğe bağlı kalması diye düşünmekteyim.

• Beğen
Tepkiler: AHT
Geri