Scudo Sports

Zoom 386

Tepki
1
Bisiklet
Mosso
merhabalar mosso wildfire bisikletimde zoom 386 maşa var şu ana kadar hiç bakım yapmadım bisikleti alalı 8 ay oldu bu maşa nasıl yağlanır ? sertlik ayarı nasıl yapılır ? acil cevaplarınızı bekliyorum bisiklet çıplak kaldı...

Scudo
Hocam zoom maşa 5 para etmez. Kron da da zoom maşa kullanıyorum. Lanet olsun diye diye bi hal oldum. Tozdan dolayı bi süre sonra iş görmez olursa(maşa yukarı gelmez, takılır vs) söküp temizlemek gerekir. Ama kron da, maalesef sadece yayı açabiliyosunuz. Maşayı ayırmak mümkün değil. İçine su tutup, bi kaç damla yağ ile kayganlaştırabilirsiniz. Yayın etrafındaki kendi yağınıda temizleyip, yeniden gress yağı ile bakım yaparsanız, 1 nebze çalışır hale gelir. Kaliteli bir maşa kullanırsanız, ne anlatmak istedğim idaha iyi anlarsınız.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Selamlar..
Caner'in de anlattıgı üzere ßir masanız Var...Sınıflandırıcak olursak alıcagınız haz-performans olarak kötü-idare eder-orta seviye-iyi olarak Sizin masanız idare eder seviyede kardesım..Forumda zoom masa temizligini görmüstüm bakabılırsın..Kendimde ßizzat kullandım idare eder sahsi görüsüm ama butcen var ise 150-180 Suntour ki özellikle XCR(260TL) XCM ve sonrasında XCT tercihi seni rahatlatıcaktır.Kolay gelsin

dün intersport'ta bi bisiklete baktım amortisörü mükemmeldi suntour yazıyodu amortisörde üstünde ayarlamak için düğme tarzı bişeyde vardı yani yeni bi maşa mı diyosunuz ? marka olarak neler var benim için yazarmısınız ? max.400tl

Kardeşim :) merhaba öncelikle...Bende 3 gündür Maşa disk fren icin ugrasıyorum disk fren yormadı M445 dedık ama bu Maşa mahfetti...sebebide cok ayrıntısı var..tam lafın ustune geldın..bende bısıkletcıye gıdıp bılgı alıcaktım sımdı kafam sisti cünkü..Daha kendi işimi cözüme ulastıramadım ama sanada bıldıgım nokta uzerınden yardımcı olayım..benım butcede 400 TL :) bisikletin 19inc mi? istedigin bi maşa markası var mı? ben yaylıda Suntour XCR-RL istıyordum misal ama herkes havalı taraftarı bunları bir dusun..cıkıyorum evden bısıkletcıye gelınce konusuruz.

Ve Sezer unutmusum Benimde Maşa Zoom belki orda baktıgın Maşa Zoom un iyi bir maşa sı olabılır fakat altını cizerek söylüyorum ZooM dan uzak dur..ilk günlerde cok guzel oluyor..az zaman gecsin NE bakım ne ne baska bisey ilk gün tadını iyi bir Maşa hazını vermiyor..bizzat muzdaribim ve konularıma bakabılırsın maşa alma ugrasındayım..

Bende de zoom maşa var salcano ng 650 de ama öyle bir problemim olmadı 700 km dir sürüyorum dag taş halen eskisi gibi ha digerleri belki çok daha iyidir ama o kadarda kötü değil

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Bora Doruk

valla bende memnun değilim maşadan değiştirsem ne alıcam onu düşünüyorum bu arada dün o bindiğim bisiklette suntour yazıyordu eminim suntour olabilir yeni alıcağım maşa yinede herkesin fikrini almak lazım hani sertliğini falan ayarlayabileceğim rahat bi maşa istiyorum

Kardesım Konu acıcam herkes faylansın bunalmıstım gercekten..gıttım ogrendım inceledim konu acalım senden bak.

Zoom maşalar gerçekten de beş para etmez. Benim eski bisikletim de vardı. Lastik keçelerin yanında ince düz tornavida sokuyordum az biraz esneterek asasından sıkıyordum yağı. Kısa bir süreliğine toparlanıyor sonra da sanki yalama olmuş gibi dibine kadar çöküyordu maşa. Esnemesi baya güzel oluyordu ama sert bir zemine girersem dibine kadar çöküyor tak diye vuruyordu :)

Geri