Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zoom maşa bakımı hakkında

Halil A.

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Selamlar

Bisikletimde Zoom marka maşa var, 29".
Son zamanlarda çalışmadığını hissediyorum çünkü el bileklerimde aşırı ağrı oluyor.
Bu maşaya nasıl bakarım yaparım? Bilgisi olan veya daha önce bakım yapmış biri yardımcı olabilir ise sevinirim.

Scudo
Merhaba. Zoom maşaların bakımı olmuyor çünkü sökülemiyor. Keçelerini çıkartmadan keçe ile maşa borusu arasına ince bir tornavida sokun ve sprey gres yağı püskürtün. Her iki bacağa uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 1 ay sorunsuz kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Halil A.

WD-40 Yağ değildir! İnce yağ katmanlı temizlik maddesidir. Würt marka sprey gres yağı alabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@alperK

Merhaba. Yorumunuza saygı duyuyorum. Ben Rock Shox Tora SL kullanıyorum ve saygı duymaya devam edeceğim. Teşekkür ederim..

@Halil A.

Motosiklet tamircilerinde vardır. Eğer tanıdığınız birileri varsa rica ederseniz kullandırır sanırım. Ancak benim bahsettiğim yağın fiyatı 10 - 12 TL civarında. Sahip olsanız daha çok işinize yarar..

Bendeki Zoom marka masayi Salcano'ya geri gonderdim. Boyle rezil bir masa olamaz. Hic calismiyor. Simdi bekliyorum bakalim tamir mi ederler yoksa degistirirler mi bilemeyecegim.

Bendeki maşada zor galiba, üzerindeki kapağı açtım, biraz yağ sıktım içine, bi faydası olurmu bilmiyorum

merhaba arkadaslar. Ön amortisör fazla yaylanmıyor ve biraz da sert. Üstteki siyah tıpaları çıkarttığımda amortisörün iç kısmında alyan somun görüyorum. Fakat yaklaşık 30 cm içerde oldugu icin oraya yetişecek uzunlukta bi anahtar bulamadım. Baska yerde vida da yok.. Nasıl halledebilirizhalledebiliriz
Yardımcı olursanız çok sevinirim

oraya özel alyan yaptırıp/alıp içindeki gresi molbidenli gres ile değiştirmeniz gerekiyor. ben yaptırmadım biyerden okumuştum daha kolay bir çözüm daha geniş lastik alıp düşük basınçlı kullanabilir yada ikinci el bölümünde kadronuza uygun ikinci el maşalar bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Biraz saçma gelebilir ama maşanın keçelerine şırınga batırarak delin ve içine 5w amortisör yağı sıkın.Ondan sonra bisikletinizi kullandığınız da maşanın içerisindeki kirli yağlar maşanın bacaklarına doğru çıkacak.O yağlar çıktıkça siz silmeye devam edin ve 2,3 hafta sonra tekrar yağ ekleyin maşanızın %60,70 yumuşadığını hissedeceksiniz.

Dosyalar

• IMG_20150330_222734~01~01.jpg
    IMG_20150330_222734~01~01.jpg
    25,8 KB · Okunma: 95
Merhaba 1 sene sonra konuyu hortlatacağım ama olsun.bende de zoom maşa var . 2 cm anca çalışıyordu .maşa borularını peçeteyi motor yağına bandırarak yağladım ve sertlik ayarı yapılan yeri söktüm. içerdeki yayın etrafındaki plastiği söktüm ve geri yerine koydum artık çok iyi çalışıyo

@dodurgalı_06 hocam maşanın o tırtıklı kısmı nasıl söktün?

24 mm lokma anahtarı bilirmisin somon vida açmak için kullanılır onun çok tırtıklı olanlarıyla açmayı denedim ama küçük geldi elimde 25 mm olan da yoktu bende 24 mm yi kapağın üzerine koydum çekiç ile oturana kadar vurdum (dilerseniz internette o kapakların anahtarı var ama ben para harcamak istemedim) tabi biraz hasar gördü ,ezildi . Eğer 25 mm varsa onla olacağını düşünüyorum . Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: emrehan.
Zoom maşaya yapilacak en iyi bakim ; Ona son bir defa bakip ihtiyac sahibi bir gence hediye etmektir

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Hakan38 ve SerkanH
Geri