@Der-Vulkan
Sanırım ben söylemek istediğimi anlatamamış. Baştan başlayalım;
Amortisör ile yay arasında bir fark vardır. Amortisör, darbe emme özelliği olan, sürücüyü zıplatmayacak, zeminden gelen darbeleri absorbe edecek özellikte bir sistemdir. Yay ise spiral şekilde bükülmüş bir metal çubuktur. Yay tek başına asla bir amortisör görevi görmez, olsa olsa amortisörün onlarca parçasından birisi olur.
İşte bu nedenle bahsi geçen bisikletin sahip olduğu "yay" sistemi, kullanışlı olmaktan çok uzak, sadece ve sadece göz boyamaya yöneliktir. Hal böyle olunca da o bisiklete taklit demekten öte bir yorum yapamayız. O yaylı sistem, ancak ve ancak ağırlığa neden olur, bu da sürüşü olumsuz etkiler.
@Der-Vulkan
Burada haklısın, ben işini hakkıyla yapmayan herkese karşı olduğum gibi, Beldeyama'ya karşı da takıntılıyım.
Bu konuda da adım gibi eminim ki Yamaha'nın, Beldeyama tarafından üretilen bisikletlerle uzak veya yakın bir alakası yok. Olsa olsa motorlu taşıtları için, üretici lisansını kullanmaya izni vardır.
Sana tavsiyem, bol bol oku ve bisikletler hakkında araştırma yap. Çünkü yanlış bir bakış açısına sahipsin bana göre... Hani bize yıllarda Kuş serisi otomobilleri sattılar sattılar da yabancı markalar geldiğinde biz o otomobillerin gerçek yüzünü gördük ve hızla terkettik ya... İşte bisiklet sektöründe de şu anda aynı aşamadayız. Bunu ancak bisiklet dünyası ile daha yakından ilgilenerek görebilirsin.
Saygı bizden, sürç-i lisan ettiysek affola.