Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Boyu uzun olanlar için bisiklet seçimi?(boyu en az 195 olan)

@Harun Salcı

ara ara kocaelide, ara arada ankarada oturuyorum, ama sanırsam dediğiniz gibi sadece kadro alıp başka şekilde toparlatıcam.

Scudo
@darkeyes

bisikletle çekilmiş bir fotoğrafınız varmı nasıl durduğunu merak ettim, altınızda kayboluyomuş gibi gözükmesinde :D

@Diyar Bingölbalı

Kusura bakmayın pek fırsat bualmyıroum foruma uğramaya.Sorununuzu çözmüşsünüzdür umarım :) Sorunuza gelince genelde arazi sürüşü yaparasanız bizim boyumuza 20" uygun bize göre küçük kalıyor çünkü.Arazı dağ bayır patikada 22-24"in kontrol olarak sıkıntı yaşatıcağını sanıyorum.Ne kadar büyük okadar çok savrulma çünkü.Ha yol bisikleti alıcak olsam şuan 64cm den başlardım herhalde bakmaya :D Ve malesef fotografım yok :(

@darkeyes
+1

Bisiklet asfaltta kullanılacak, uzun yol-hız yapılacaksa 1-2"büyük alınabilir. Dağda bayırda bol manevralı kullanılacaksa 1-2" küçük alınabilir. Kullanım amacına göre boyda değişikliğe gidebilirsiniz.

Boyu uzun olanlardan 2. el bisiklet düşünen varsa ilanıma bakabilir:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80243

evet sayın uzun arkadaşlar. benimde 1,93 olan arkadaşıma 2,5 aylık bir arama sürecinden sonra ankaradan erdoğanlardan XL boy scott acpect 55 aldık. tam geldi diyebilrilim.kadro yüksekliğide 22.4" diye hatırlıyorum.fiyatıda 800 tl idi. kendine göre ve o fiyata bulduğu için şimdi çok mutlu :).kadrosuda çok güzel sağlam duruyor. biraz da markaya güvendik diyebilirim.
hala ellerinde varmı bilmiyorum ama bi arayıp sorun derim.
bol pedallar.

Benim de boyum 187 cm ve cumartesi aldım 20'' xc 1000. Belki 1'' büyük gibiydi ama sorun olmadı.Aslında 18-19'' için gitmiştim fakat 20'' e binince oldukça rahat olduğunu fark ettim.

Boyu daha uzun olanlar için kadro büyük olmalı derim,yani 20'' den. Çünkü küçük kalıp bel,omuz ağrısına neden olacaksa büyük olması kabulümüzdür.

arkadaşlar benim boyum 1.78 ben kron xc1000 lık almak ıstıyorum fakat renklerıne gore 20" grı renkte oldugunu soyledırler bana 18" beyaz lı olan.sızde 20" grı olanı alırsam rahat edermıyım pek bı secenegım yok acıkcası bakıpta almak gıbı buralarda.

@koraycan

senin boy için 20" büyük gelecektir. sen 17,5" ya da 18" bakmalısın...
Yine tercih senin, burada olsan bir tur biner bakardın, olur mu olmaz mı...

merhaba,
ben de zamanında bu sıkıntıyı yaşamıştım. 1,89 boyum. delta dan corratec aldım 52 cm kadro boyu. şu an sele borum da yaklaşık 12-13 cm yukarıda. tam durumdayım. corratec e de bi bakın derim. hatta şu an 54 cm kadro boyu da satışta var.

Benimde boyum 1.60 biz ne yapalım :)

Demek ki çok uzun olmakta iyi birşey değilmiş, boy kompleksim için iyi birşey :)

@Ozan Akçay

Evet Trek 29er €1290. Parçaları desen Türkiye 'de Allah kerim. Avantajları olabilir ama dezavantajları şu aşamada daha çok. İleride belki herkes üretmeye başlarsa mutlaka bir tane edinirim....

@Hakan Yaş

İnanın herkes üretiyor, büyük firmalardan üretmeyenini ben bilmiyorum.Parçalar konusunda haklısınız, yurtdışından almak gerekiyor.Dezavantajları Türkiye'ye özel sorunlu koşullardan kaynaklı, bizim suçumuz yani 29er bisikletlerin değil.

Yeni salcano 291 aldım 900 liraya 12 taksit.Ondan önceki bisikletim her parçasını özel seçtiğim şuydu:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=82547

Eski bisikletin uyan parçalarını Salcanoya aktardıktan sonra ilk sürüşte "işte bisiklet budur!" dedim.Bundan sonra 26 ya dönüş imkansız(29 un farkını anlayan çoğu bisikletçi gibi).

Diğer Türk firmalarını da (Sedona, Geotech, Kron vs) daha fazla geç kalmadan 29 bisiklet üretmeye davet ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: murat yakıcı
@Ozan Akçay

Büyük firma dediğiniz sadece Trek'te var. diğerlerinde rastlamadım. Bir de Salcano ama o markayı hiçbir zaman düşünmediğim için.

Bir Sedona da ya da Kron da yok. Bekliyoruz. Gelişsin pişsin, ucuzlasın bizler de alırız...:in:

benimde boyum 190,kilom 130 ,bencede uzun boylular için =29er bene salcanonun 292sini aldım ,gerçekden 29er kullanmak çok zevkli , yakında bir çok yerli firma üretmeye başlar ve daha da yaygınlaşır,arz talep meselesi sonuçda . uzun boylular 26 inç jant boyu , kadro boyu 22 inç kullansalar bile bmx e binmiş gibi duruyor , en azından benim için öyleydi ,29' kullanınca altınızda sırıtmıyor. herkese iyi forumlar

@Hakan Yaş

Şu an aklıma gelen firmalar; Trek, Cannondale, Specialized, Scott, Giant (bu Türkiye'de halihazırda mevcut), Corratec hepsi üretiyor.Siz Türkiye'de bulunmuyor demek istediniz galiba.

Değişime en çok direnen firmalar bile mecburen 29er ürünleri üretmeye başladılar.Scott geçen sene çok üst seviye 29er bisikletler üretmeye başladı.Değişimden korkma konusunda ün yapmış DT Swiss bile önümüzdeki aylarda 29er tricon jant seti çıkaracak.

Jant seti demişken, 29er bisikletlerin tek dişe dokunur dezavantajı burası.26" jantlarda bile sağlamlık ve hafifliği dengelemekte zorlanan firmalar (Tanıdığım biri önce Crossmax ST yi, sonra SLR ı çatlattı) 29" lerde tabi daha fazla zorlanıyorlar.Örneğin Shimanonun 29er XT jant seti bile vasatın altında bir kalitede 29 jantlar için.

Daha önce başka bir konuya yazmıştım, buraya da yazayım: Boyu belli bir seviyenin üzerinde olan(170 cm diyelim) ve yarışmayan biri için doğru dağ bisikleti bir 29er dır(Yarışanların iki türe de sahip olması ve parkura göre hızlı olan türü seçmesi gerekir).Tek dişe dokunur dezavantaj; jant setine bir 26 da harcayacağınızdan daha fazla para harcamanız gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yaş
Bir parça küçük kadro boyuna sahip bir bisiklet sürerken, sele borusunu uzatıp ağırlık merkezinden uzaklaşmak yerine, aynakol uzunluğunu arttırmak ya da bu iki unsuru dengeli şekilde arttırarak grift bir uyum elde etmek mantıklıca olacaktır. 180mm ya da daha uzun aynakollara bakmanızı öneririm.

@murat yakıcı

Benim 291 i almamda sizin (bilmeseniz bile) etkiniz oldu.Teşekkürler.

130 kiloyla o bisikletten memnun olduğunuzu yazmıştınız bir yerde(ya da bi arkadaşınız yazmıştı).Ben 291 i düşünürken en çok kadro esnemesinden çekiniyordum(no name bi kadro olduğu için).Zira 2008 model Sedona 761 im peynir gibi esniyordu altımda pedal bastıkça.64 kiloyum, siz memnunsanız bende de çok esnemez herhalde deyip gözü kararttım:) Şu andan itibaren ise sağlamlık testi yapıyorsunuz benim yerime.O kadroya sizde bişey olmaz ise bende olmasın bi zahmet:)

Bu arada el ile yaptığım kontrollerin sonucunu yazayım, Trek 4300 den sonra kadro tabi ki daha esnek.Yürürken birşey hissetmedim ama henüz.Gene de setback sele borumun gelmesini bekliyorum tam pedal basabilmek için.İzlenimlerimi yazacağım sonra.

Geri