Scudo Sports

Bianchi Speed hakkında sorular

ilker_ege

Üye
Tepki
18
Merhaba,

Bisiklet satın almadan önce bilgi edinmek için dolaşırken bu foruma rastladım ve epeyce faydalı oldu.

Ev - iş arasında 5 kmlik mesafe (1 km yokuş) için araba yerine bisiklet kullanma niyetindeyim. Haftasonları da bisiklet yolunda kullanabilirim, ileride doğa gezileri de olabilir ama öncelik şehir içi ulaşımımda.

Forumdaki incelemeler sonucu genellikle yeni başlayanlara tavsiye edilen Kron XC500, Sedona Borla, Whistle Miwok 1053 modelleri gerçekten güzel. Ancak benim bütçemin biraz üzerindeler. Ben 300 - 400 TL civarı bir bisiklet arıyorum. Bisiklete iyice alışıp daha uzun mesafeler vs için ileride yeni bir bisiklet alabilirim, ilk etapta bütçemi çok zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Sorularım:
1- Bianchi Speed modelini fiyat / performans olarak tavsiye eder misiniz? Forumda kullanıp memnun olan arkadaşlar var. Bu hem bütçeme uygun, hem de kask + eldiven + ayna vs. gibi aksesuarlarla beraber bütçe sınırlarım içerisinde.

2 - Bianchi speedin kadrosu alüminyum değil, bu yüzden sanırım biraz daha ağır. Bu ağırlık kısa mesafelerde beni çok etkiler mi ? Ağırlığın farkını hangi mesafelerde hissederiz? (Malum bazen bisiklet beni, bazen ben bisikleti taşıyacağım.)

3 - Boyum 1.65, kilom 65, yaş 26. Forumda kadro yüksekliği için şöyle yazıyor:
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "

Bu durumda ben hangi yüksekliği tercih etmeliyim ve bianchi speed için bu farklı boylar mevcut mudur? (Tabi ki deneyip kendime uyanı alacağım ancak ön bilgi olması açısından sordum)

İlgilenip cevap yazanlar için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Bacak içi boyunuza göre hesaplayın...
(link)
Bu sayfanın sağında ortalara doğru hesaplaması var...Size 16" uyar sanırım...

Not: Eğer biraz zorlayabilirseniz,Kron xc500 alın derim(Kron için; Efor bisikleti arayıp,konuşun)...Kolay gelsin...

Kron XC 500 veya Sedona Borla'yı sanırım ancak 2. el olursa alabilirim. Başlangıç aşamasında, bisikleti uzun süre kullanıp kullanmayacağım ortaya çıkana kadar çok fazla masraf yapmak istemiyorum.

2. el, İzmir'de nerelerden bisiklet alabilirim ?

Bir de sıfır bisiklet alma kararı verirsem, ki şimdilik öyle, Bianchi Speed fiyatına göre tercih edilebilir bir bisiklet midir ?

Merhaba,

Öncelikle tebrikler, sen de doğru yolu seçip 'bisikletdaş' lar grubuna katılacaksın.

Speed'in kadro boyları seçeneklerinin olduğunu biliyorum. Sanırım, İzmir'deki bayiilerde bunlara bakabilirsin. Net aracılığı ile almamak senin için daha iyi olacaktır; malum İzmir'de rahatlıkla bir Bianchi Yetkili Satıcısı bulabilirsin ( tabii ki Speed'de karar kılarsan). Çankaya, Alsancak, Bornova ve Karşıyaka'daki bayiiler bence bu işi daha iyi yapabilir, özellikle Çankaya'da olanlar.
"2. el almayayım da, içime sinsin; ilk kullanan ben olayım." diye düşünürsen, bu fiyat aralığında Speed iyi bir tercih gibi görünüyor.
Yüksek kadro, asfalt yolda daha iyi gidiyor, yalnız dar alanda ( trafikte ) kontrolü biraz zor; çünkü sık sık ayağını yere basmak zorunda kalıyorsun.
Speed hakkında deneyimlerimi yazıyorum, biliyorsun. Daha üst segment bir bisiklete sahip olabilecekken, Speed'de karar kıldım. Bakalım, Speed'in fiyat/performans getirisi nasıl olacak. Şimdilik iyi gitmekte.
5 km'lik yolun seni yormayacağı kanaatindeyim. Kadro ağırlığı yaklaşık olarak 17 kg olan bir bisiklet; fakat bu özellikle asfaltta etkilemiyor gibi; Hummer ile gittiğini düşün :) .
Ben her gün düzenli olarak, 17 km yol yapıyorum, bu bazen 20'leri de buluyor; hafta sonu tabii ki ayrı. Yolda, pedal çevirirken uygun bir devir/dakika oranını tutturursan, bu sorun olmuyor.
Anladığım kadarıyla, sadece asfalt yolda kullanacaksın. Bana kalırsa, off-road kullanımlarını da düşün, bisikletin keyfi öyle çıkıyor. Ama, sadece asfalt ve şehir içi kullanacaksan, yine Bianchi'nin 'Şehir Bisikletleri' de bulunuyor, onları da incelemekte fayda var gibi gözükmekte.
Tercihlerinde sana kolaylıklar dilerim. İzmir'e selamlar.

• Beğen
Tepkiler: ilker_ege
Whistle Miwok 1054V'nin, 1053V'ye göre ne farkı var acaba ?

(link) - 265 Euro

(link) - 300 Euro

(link) - 270 Euro

Bianchi Speed, aliminyum değil çelik gövde, dolayısı ile daha ağır. Onun dışında bu yukarıdaki modellerden eksiği nedir, çok mu fark ettirir benim kullanımım için? (%90 ev - iş arası, %10 haftasonu sahil yolu + doğa gezisi)

Sedona Borla 600 TL civarına geliyor. Bu üsttekilerden mesela Whistle veya Carraroyu 500 TL'ye almayı deneyebilirim belki ? Kararsızlığım var ama Bianchi Speed alıp ileride bisikletle haşır neşir olduğum kesinleşince de yenisi ile değiştirebilirim diyorum. Her yeni bisiklet almayı düşünen gibi kararsızım. Ama fiyatta çıkmaya başlayınca da sonu gelmiyor.

Arka arkaya mesak atıyorum ama Sedona 261 nasıldır ? Fiyatı 300$.
Mesela donanımlarını Sedona Borla ile karşılaştırırsak, çok fazla fark var mı? Ya da benim kullanımımda bu farkı çok hisseder miyim ?

Sedona 261:

Kadro: 6061 Alu
Maşa : Suntour SFM2025
Furş : Neco CC142
Gidon : Aluminyum
Boğaz : Aluminyum
Sele Borusu : Aluminyum
Sele : AS2781
Vites Kolu : Shimano RS35-7
Ön Vites : Shimano TX50
Arka Vites : Shimano TX30
Aynakol : SuntourXCC T202