Doğukan Aksu
instagram/no85atelier
- Tepki
- 4.123
- Bisiklet
- Diğer
1989 Reparto Corse / tube Columbus SBX
Herkese selam,
Uzun zamandır üzerinde çalışmakta olduğum ve her vidasına ayrı özen gösterdiğim Reparto Corse için artık kolları sıvamanın vaktinin geldiğini düşünüyorum. Kadro forumdan da tanıdığınız sevgili "Sertaç Ekici'den", ayrıca kendisine tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir özen ve titizlikle korunmuş durumda.
Komponentlere gelirsem, ağırlıklı olarak İtalyan ve Japon Njs sertifikalı ürünlerden NOS malzemeler şeklinde derlemeye özen gösterdim. Her süreç benim için ayrı bir zevk ve heyecanla son buldu diyebilirim. Geriye sadece bu güzel bisikletin ahşap tavan çerçevesi ve aydınlatma sistemi kaldı diyebilirim. Neticede boyu 1.75 civarı olan ben için 62cm'lik bu devi kullanmayı düşünmek biraz hayal olur. (Biraz gözüme hitap edecek, ruhumu okayacak nadide bir bisiklette duvarımda olmalıydı da...)
Yapım
1989 yılı İtalya.Costruita nel Reparto Corse Bianchi(Bianchi yarış birimi) tarafından el yapımı
Malzeme
Columbus Cyclex çelik.Columbus Superbutted SBX(SLX Bianchi Replica).Çift dipçiklenmiş borular,BB bölgesindeki oval alt boru bağlantısı,daha fazla rijitlik için birleşim ve BB bölgesinde beş spiral kamaya sahip. Bianchi özel değiştirilmiş özellikler.
Borular
Oturma borusu:0.6/0.9 mm
Alt boru:0.9/0.6/0.9 mm
Üst boru:0.9/0.6/0.9 mm
Çeki borusu:0.8 mm
Destek borusu:0.7 mm
Kumanda borusu:1 mm
Kadro Boyu:610 mm
Üst boru:590 mm
Çeki borusu:407 mm
Sele borusu çapı:27,2 mm
Dropout:Gipiemme
BB Bölgesi:Oval(Özel Bianchi Reparto Corse)
Rijitlik:210 Nm(BB Bölgesini 1derece burmak için gerekli tork)
*Sertaç EKİCİ'den alıntıdır. / Teşekkürler.
http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/P1010975.jpg
Daha çok konuşulacak, yazılacak şey var biliyorum ama biraz merak uyandırmak ve projenin aşamalarını belgesel tadında profesyonel fotograflarla siz dostlarıma sunmak istiyorum.
Şimdilik herkese sevgiler.
Doğukan Aksu