Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1989 Reparto Corse / tube SBX

Doğukan Aksu

instagram/no85atelier
Tepki
4.123
Bisiklet
Diğer

1989 Reparto Corse / tube Columbus SBX

Herkese selam,
Uzun zamandır üzerinde çalışmakta olduğum ve her vidasına ayrı özen gösterdiğim Reparto Corse için artık kolları sıvamanın vaktinin geldiğini düşünüyorum. Kadro forumdan da tanıdığınız sevgili "Sertaç Ekici'den", ayrıca kendisine tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir özen ve titizlikle korunmuş durumda.
Komponentlere gelirsem, ağırlıklı olarak İtalyan ve Japon Njs sertifikalı ürünlerden NOS malzemeler şeklinde derlemeye özen gösterdim. Her süreç benim için ayrı bir zevk ve heyecanla son buldu diyebilirim. Geriye sadece bu güzel bisikletin ahşap tavan çerçevesi ve aydınlatma sistemi kaldı diyebilirim. Neticede boyu 1.75 civarı olan ben için 62cm'lik bu devi kullanmayı düşünmek biraz hayal olur. (Biraz gözüme hitap edecek, ruhumu okayacak nadide bir bisiklette duvarımda olmalıydı da...)

Yapım
1989 yılı İtalya.Costruita nel Reparto Corse Bianchi(Bianchi yarış birimi) tarafından el yapımı
Malzeme
Columbus Cyclex çelik.Columbus Superbutted SBX(SLX Bianchi Replica).Çift dipçiklenmiş borular,BB bölgesindeki oval alt boru bağlantısı,daha fazla rijitlik için birleşim ve BB bölgesinde beş spiral kamaya sahip. Bianchi özel değiştirilmiş özellikler.
Borular
Oturma borusu:0.6/0.9 mm
Alt boru:0.9/0.6/0.9 mm
Üst boru:0.9/0.6/0.9 mm
Çeki borusu:0.8 mm
Destek borusu:0.7 mm
Kumanda borusu:1 mm
Kadro Boyu:610 mm
Üst boru:590 mm
Çeki borusu:407 mm
Sele borusu çapı:27,2 mm
Dropout:Gipiemme
BB Bölgesi:Oval(Özel Bianchi Reparto Corse)
Rijitlik:210 Nm(BB Bölgesini 1derece burmak için gerekli tork)
*Sertaç EKİCİ'den alıntıdır. / Teşekkürler.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/P1010975.jpg

Daha çok konuşulacak, yazılacak şey var biliyorum ama biraz merak uyandırmak ve projenin aşamalarını belgesel tadında profesyonel fotograflarla siz dostlarıma sunmak istiyorum.
Şimdilik herkese sevgiler.

Doğukan Aksu

Scudo
Doğukan her seferin de kadro boyu olarak beni zorluyorsun, en sonunda bisikletimi sattıracaksın bana :) Fixed değil de yol olarak toplasaydın bu bisikleti bu konuyu daha çok düşünürdüm, senin bisikelti sürdükten sonra pek sevemedim bu türü :)) Bitsin de canlı kanlı görelim inşallah

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Yaşasınn reparto kardeşliği!! Biri buyuk abi digeri kucuk kardes:) insan heycanlaniyor yahu

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
@Sertaç EKİCİ

Sertaç Abi inanır mısın ben aylardır ölüp dirilmekteyim, az kaldı bu haftayı da atlatayim ayaklandırıp duvara asayim istiyorum.

@Tolga Günsezer

Tolga Bey (Abi) bitince anlaşılan hiç sevmeyeceksiniz beni. :)

@Eser Sevinç

Vitesli bana ters geliyor, hatta çok sevdiğim bir söz vardır; "Basit mükemmeldir." şeklinde. Vites ile enerjimi tekere tam anlamında kusursuz şekilde enerjimi aktaramadıktan sonra ve ne kadar az sorun çıkarır olsa da çıkarma ihtimali olmasını sevmiyorum. Sana da yakışırdı bu söyleyim. :)

@Hakim Arslan

Her gün onu duvarda toplanmamış görmek bile yetiyordu ama artık çok daha fazlasına ihtiyaç var. :)

@cparlakgul

Cengiz toparlayim, bembeyaz Vittoria lastiklerine kıyabilirsem iki Repartoyu biraraya getirmek pahasına İstanbul'a getireceğim.

Dört gözle beklemekteyim ve toplama aşamasında bulunmaktan dolayı gurur duyacağım.

aynı anda görme durumumuz yok mu sence?

Sanırım kömürlük kömürlük, depo depo geziyorsunuz... Bunun başka açıklaması yok :D

Fotograflarını bekliyoruz.Ayıp ama bu kadar da bekletilmez ki :)

@Sertaç EKİCİ

Sertaç Abi Nitto Jaguar siparişim adres benzerliğinden Ankara'ya gelmesi gerekirken bir aydır Polatlı da PTT depoda beklemekteymiş onu yeni alabildim bu haftasonu kolları sıvarım artık.

Depoyu bir kontrol etseydiniz :) Başka bekleyenler de vardır belki... Devletimin Posta İşlemesi ne güzel

Ufak ve anlaşılabilir olmayan bir fotografı ile daha ad heyecanlandırayim sizi.

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/IMG_20120705_003507.jpg

@Dogukanaksu

Odanın haline bak,

Tavanda Bianchi
Duvarlarda Fiat 500 ve Vespa

İtalya'mı orası... Roma'da Ceasar bulvarındaki kasaptan sağa dön, Neron ilköğretim okulunun karşısı...

Çok beğendim...

@cparlakgul

Aynakol Campy (Campagnolo) idi ama ani bir değişiklik ile Miche Monolithic, çemberler Gipiemme Techno 830 (32mm). Göbekler ise sürpriz olsun.
XB3'ü de merakla bekliyorum

@Tuğrul T.

Odanın bu kısmı İtalyanlara(Bianchi-Alan) ait olup diğer tarafında da Fransız ve Amerikan (Peugeotlar ve Schwinn) yapımı bisikletler yer almakta. Vespa ve 500'e gelirsek de her ikisine de hayran olduğum söylenebilir.

Geri