Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lütfen Bisiklet Yollarına Park Etmeyin

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.219
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Kanada'da faaliyet gösteren bir kentsel planlama blogunda ((link)) yayınlanan bir görseli çok beğendim ve Türkçe'ye çevirdim.
Paylaşmak istedim.
Sanırım aynı sorunları yaşıyor oradakiler de.. =)

http://i.imgur.com/OcNi8.jpg

Scudo
bence bu konu çok iyi olmuş iyi düşünmüşsünüz bisiklet yoluna park edenler, yaya yolu dururken bisiklet yolundan yürüyenler ... bu konunun konuşulup herkesin bilinçlendirilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Afiş yaptırılıp bisiklet yolu kenarlarında reklam panolarına asılmalı bence :)

İzmir'de bisiklet yolu sahilde ve kaldırımda olduğu için oraya park edemiyorlar ama giriş çıkışlarına park ediliyor.Trafik polisinin umurunda değil.Bir de bisiklet yolundan motosikletle gidip, hız yapıp, utanmadan bir de korna çalan genç maganda tayfası var. Bunlara da bir şey diyen yok. Her akşam aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.

Engelliler için kaldırım iniş çıkışı sağlayan rampa önüne park edenler var bir de. Bunlar da huzur içinde arabasını bırakıp gidebiliyor.

Kurallara uymamanın cezası olmayınca insanlardan bireysel duyarlılık göstermesi isteniyor.Devlet, denetleme ve cezalandırma görevlerini vatandaşın vicdanına bırakıyor Bunu yapacak personeli, bilgisi ve bu konulara ayıracak parası yok demek anlamı çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Akdağ Serdar
bisikletliler malesef kimsenin umrunda değil ama biz sahil yolunda bisikletle ilerlerken bir yayaya çarpsak direk hatayı bize bize bulurlar nasıl olduysa birgün göztepe - üçkuyular arası dönüşteyim baktım bir apaçi tayfası geliyor motorla o esnada yoldan geçen bir ekip onlara telsizle bağırıp hey motorlu ne işin var senin orda çabuk dışarı çık diye anons yapmıştı hergün bir devriye gezse belki o kısım biraz daha düzene girer geçen yıl bisikletli polisler vardı bu yılda olsa hiç değilse onlara bilgi verirdik şimdilerde trafik ekiplerine birşey söylesek sadece tamam deyip devam ediyorlar hiçbir ilerleme söz konusu değil

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Bisikletli polisler ne oldu bende merak ediyorum? Bizi anlasa anlasa bir tek onlar anlar.

Bu konuda basit bir çözümüm var. Biraz masraflı, biraz riskli birazcık da hantal bir çözüm olsa da çözüm şu;

Gerekli mâlzemeler :

50 ml 'lik şırınga ( katater şırınga - uç yapısı uzun ve konik olduğu'ndan iğne gereksinimi olmaz ) ( eczacılarda bulunabilir.her eczacıda da olmayabilir. medikâl malzeme satan yerlerden temin edilebilir ) ( kapasitesi 50 ml olan başka bir şırınga da kullanılabilir. )

Dot 3 Fren hidrolik yağı ( benzinliklerde rahatlıkla bulunabilir. 8-10 lira bir şey. )

Kullanılışı : Fren hidrolik yağı şırıngaya çekilir. Park yapılmaması gerekn yerlere park yapmış araç bulunur.( çok kolaydır bulmak )

şırınga ele alınır aracın tavan bölgesine Yuvarlak içinde P yazılıp üzerine ( P harfini bölecek şekilde ) yatay çizgi çekilir. ) ( tavan a yapılması sebebi park eden aracın yeniden boya masrafını arttırır. )

İyi bir sonuç elde etmek için ; Güneş altına park edilmiş araçları tercih ediniz. Anında etki göstermez, etkisini bir kaç saat sonra çıplak gözle görebilirsiniz. Aracın boyası kusmuk haline gelecektir. ( bulamaç )

Denenmiştir. Sonuç araç artık oraya hiç park etmiyor. :)

• Beğen
Tepkiler: Ali YILDIRICI
@volkert

Hocam kilit nokta budur.Teşekkürler.Bugün az daha bir Palio'ya çarpıyordum.Bisiklet yolu'nun girişine park etmiş.Kurtardık:)

@Koray06

Bende deneyeceğim gerçekten merak ettim i..ne g..t park etmesene vs vs de yazsak olurmu yoksa ille yuvarlak içine p yazık çapraz çizgi mi çekmeli :)

İsterseniz nutuk yazın araç üzerine. Öyle yapmamın sebebi 3-5 harekette hızlıca alandan ayrılıp dikkat çekmemek. O simgenin anlamını bilmese da hi o şekilde boyası kabarınca gider araştırır öğrenir.

iyi fikir ama yakalanma riski yuksek benim çözümüm daha kolay tekerleğin altına çivi (arabanın çıkış yönüne göre) sonra bum genelde parkeden arabalar son model olmadığından hr turlu patlıyor.

Ülkelere göre araç sayısı:

(x1000 adet)

1 - ABD - 229,500
2 - Çin - 176,000
3 - Japonya - 68,900
4 - Almanya - 54,520
5 - İtalya - 43,141
6 - Rusya - 39,050
7 - Fransa - 37,168
8 - Brezilya - 33,962
9 - İngiltere - 29,030
10 - İspanya - 27,657
11 - Polonya - 16,815
12 - Türkiye - 15,892

Kaynak 1:(link)

Kaynak 2:(link)

Tokyo'lu fakirin bisikletle işe gitme dramı:
(link)

Berlin'deki bisiklet kabusu:
(link)

Mahallede "Modifiye Muhittin" olarak tanınan Muhittin abi ile röportajımız:

"Bildiğiniz gibi bisiklet bir fakir aracıdır.Parası olan motora arabaya falan biner.Ben sahibinden.com ilanlarında da hep bunu görüyorum."Paran yoksa bisiklete bin" yazılır.Ayrıca bisiklete çocuklar biner.Yetişkin biri bisiklete biniyorsa bir numaralı görevimiz alay etmek dalga geçmektir.

Uzatmayayım, bisikletçiler için ne yol yapılır, ne de yolda görülürse insan yerine konulur. Ayrıca şehirlerde zaten motorlu araçlar için yeterli park yeri ve gidecek yol yokken neden şehrin kıymetli arazisine bisiklet yolu yapılsın ki? Siz kimsiniz lan pis fakirler! Kim takar sizi? Kenardan köşeden gidin, canımızı sıkmayın bizim. Koskoca arabalar size yol mu verecek? Kaç para o arabalar haberiniz var mı? Her dur kalkta kaç paralık benzin yakıyor biliyonuz mu? Bilmiyonuz tabi fakirler sizi, nereden bileceniz. Koybolun ortalıktan, gözüm görmesin sizi!"

Kendisinin beyaz renkli mor ışıklandırmalı siyah film camlı modifiye şahin'inin arka camında şu yazı var:

"arabada sopa var!"

Geri