Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metroya bisikletle binmek

bülent samsunlu

Forum Demirbaşı
Tepki
695
İsim
Bülent SAMSUNLU
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
metroya bisikletle binerken görevlilerin herhangi bir engellemesi oluyor mu acaba..?

Scudo
Metroyu hiç kullanmadım ama banliyö trenlerinde herhangi bir engelleme olmuyor ancak bisikletiniz için 1 kişilik ücret ödemeniz gerekiyor. açıkçası bende merak ediyorum acaba metroya binen arkadaşlar var mı? kurallarda bu uygulama geçiyor mu nereden öğrenebiliriz acaba?

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
Ben Ankara'da rahatça binebiliyorum şu ana kadar görevlilerle bir problem yaşamadım, zaten Ankara metrosunda 30kg'a kadar yük taşınabiliyor ayrıca bisiklet taşınamaz diye bir kural yok. Ancak sabahki mesai başlangıcı ve akşam iş çıkışı saatlerinde bazen sıkıntı olabiliyor kalabalık arasında bisikletle vagona girip çıkmak.

beni zamanında 4.levent metrosuna almamışlardı ama rahat 6-7 sene önceydi.

İşte kanunen bilmemiz gerek hakkımızı ama nasıl olucak nerden okumamız lazım o belli değil. şimdi git adamlar bi de geri döndürsün zaten konuşmayı bilmiyorlar kaba saba adamlar geçen köpek için tartışıyorlardı adamla adam kafesinde diyor bunlar olmaz diyor sonra ne oldu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: akn
Merhaba banliyö trenlerini akşam 20:30 dan sonra kullanabiliyorsunuz.. Pendik - Kadıköy en azından öyle çünkü beni almamışlardı..

Raylı sistem araçlarına bisiklet ile binebilir miyim?

Büyük boy bisiklet ile yolculuk etmek isteyen tüm yolcularımız yoğun saatler dışında ( 07:30 – 09:30 ve 16:00 – 20:30) seyahat edebilirler ve bisiklet bedeli olarak 1 jeton ya da akbil/İstanbul Kart kullanmaları gerekmektedir. (Ulaşım A.Ş. olan her raylı sistemde geçerli)

(link)

@Edip Dinçer

Arkadaşlar, işte böyle, ya kanun yönetmelik maddeleri ya da ulaşım kurumlarının kendi sitelerinde beyan ettikleri kuralların çıktısı alınacak, ıslanmayacak, zarar görmeyecek ve net okunacak şekilde naylon-jelatin içine konulacak ve herhangi bir zorluk çıkarılması durumunda da bir yandan cep telefonu ile çekime başlanacak bir yandan eldeki belgeler görevlinin gözüne sokulacak. = Bilinçli vatandaş olunacak. HÖT demelere karşı kendini haklı çıkaracak sakin ve kararlı duruş sergilenecek. Sonuç alınamazsa videoya çekilen anlar gerekli kurumlara mail edilecek, forumlarda paylaşılacak, ilgili görevliler ifşa edilecek.

Bilgilendirme için teşekkürler, kışın denemek lazım.Metroya Taksim'den binip son durak Sarıyer Hacıosman'da inip Zekeriyaköy oradan Maden köyünü tırmanıp Sarıyer Merkez ve sonrasıdan Boğaz hattından Bakırköy güzel olur tadından yenmez.Ayrıca genelde bu tarz durumları yaratanlar bostan korkuluğu şeklinde gişelerde bekleyen güvenlikçiler oluyor arıza çıkarmakta üstlerine yok desek yeridir.Ama usülüne uygun şekilde savunmaya geçilirse adam olurlar, bihaber olma durumundan da uzaklaşırlar.

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
Pazar günü saat 21'de Beşiktaş vapurundan inip metroya bindik; öndeki bisikletliyi tanımıyorum ancak akbili basıp içeri girdi ve güvenlik görevlisi ile bir şeyler konuşmaya başladı. Sanırım binemezsiniz gibisinden. Bende destek olmak için akbili basıp gişeden geçtim tartışmaya dahil oldum: yoğunluk var alamayız filan dedi görevli, ama öyle hoduk değil uysalca. Bende binebileceğimizi, saatin uygun olduğunu ve almazlarsa da bilet paramızın iadesini belirttim. Bir yeri aradı, sanırım istasyon amiri, geçiş verdiler ama birer akbil daha basmamız gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine metro açıldığından beri tek akbil ile geçtiğimizi, eğer hatalı uygulama varsa eksik bastığımız akbilleri de istemeleri gerektiğini belirttim.

Neticede bindik.

Arkadaşlar hiç bir toplu ulaşım aracı sizi almamazlık yapamaz. Bisiklet içinde extra bedel ödemenize gerek yok.

Bu konuda inatla direnen memurlara eğer bisiklet yerine bebek arabasıyla gelseydiniz ne almamazlık yapabilecek nede extra para isteyebileceklerini belirtin. Bisiklet için para ödenmesi gerekiyorsa, bununla alakalı ikaz edici bir tabela veya duyuru asmak zorunda olmalarını , bu olmadıkça para ödemeyeceğinizi belirtin. Yinede israrcı olurlarsa isim ve sicil numaralarını belediyenin ilgili bölümüne şikayet etmek için isteyin. Bu durumda hiç bir memur höt zöt edemiyor.

• Beğen
Tepkiler: Niyazi DEMİR
Bugün sirkeciden öğlen vakti tramvaya bindik (metro değil ama fikir olması açısından yazıyorum) extra bir kez daha basıp binebileceğimizi söyledi rahatca bindik.

metroya %50 zam yapmıslar. boylece jeton 3 tl oldu. bundan sonra degıl bısıkletle , yanlız da bınmem !

ınsanları metroya yoneltmek yerıne, toplu tasımadan sogutuyor bir hışımla metroyu acan devlet buyuklerımız. zaten istanbullu icin yeni bir sey ( anadolu yakası ıcın konusuyorum ) , alışması zaman alacaktır.
avrupada "rushhour" denılen ıs baslangıc ve bıtıs saatlerınde metro merdıvenlerınden asagı ınemezsınız o kadar kalabalık . buna karsılık sıze bu sabah 8.30 da ki tecrubeme dayanarak soluyorum nerdeyse bombostu, ayakta 3-5 kısı oldu bı ara o kadar.

• Beğen
Tepkiler: HikmetYılmaz
istanbul ulasim sitesinden alıntı

"Büyük boy bisiklet ile yolculuk etmek isteyen tüm yolcularımız yoğun saatler dışında ( 07:30 – 09:30 ve 16:00 – 20:30) seyahat edebilirler ve bisiklet bedeli olarak 1 jeton ya da akbil/İstanbul Kart kullanmaları gerekmektedir.
"
(link)

Geçmişte bisikletle otobüse ve baliyo trenine artı ücret ödemeden bindiştim ama metroyu hiç denemedim.
Bence metroya binmek değilde onlarca hatta yüzlerce merdiveni inmek daha büyük problem.

"Büyük boy bisiklet ile yolculuk etmek isteyen tüm yolcularımız yoğun saatler dışında ( 07:30 – 09:30 ve 16:00 – 20:30) seyahat edebilirler ve bisiklet bedeli olarak 1 jeton ya da akbil/İstanbul Kart kullanmaları gerekmektedir.

Bunu öğrendiğimiz iyi oldu. Demek bu zamana kadar çamur yapıp tek bilet-jeton ile geziyormuşum.

Bunu öğrendiğimiz iyi oldu. Demek bu zamana kadar çamur yapıp tek bilet-jeton ile geziyormuşum.

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
arkadaşlar tüm tramvay ve metro duraklarının içinde kocaman bir harita gibi bir tabela varya orda belirtiyor yoğun saatlerin dışında kullanabilirsiniz ve bir bilet parası ödersiniz

Geri