Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileriniz.

İlyas Demirtaş

Aktif Üye
Tepki
42
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar,

Bir bisiklet almak istiyorum fakat gördüğüm kadarıyla bisiklet seçimi hassas bir konuymuş...

Çocukluğumda bisan ihlas, castello, bianchi gibi bisikletlerin dışında bisiklet markası bilmediğim için son günlerde oluşan bisiklet hevesimden dolayı yaptığım araştırmalara göre bu markaların dışında bu markaları ezip geçecek bir sürü marka mevcutmuş. Kafam günden güne allak bullak oluyor.. Hergün yeni bir marka keşfediyorum.. Çıkamıyorum işin içinden :)

Bisikletle neler yapacaksın diye sorarsanız;

1 - ) Bisikleti istanbulda ulaşım aracı olarak kullanmak istiyorum. işe gidip gelmek için.. (Hergün saçma sapan trafik, otobüs kalkış saatleri beklemekten 13 km lik yolu yaklaşık bir saat'de gidiyorum 2 vesait yaparak.)

2 - ) Hafta sonu Fotoğraf makinamı yanıma alıp doğal güzellikler içerisinde gezmek istiyorum.

3 - ) Bütün bunları yaparken bisikletinde sürat'a elverişli olmasını istiyorum.

İş günlerinde işe gidiş geliş yaklaşık 26 km yol yaparken sıkıntı çekmeyeceğim. işe giderken bütün enerjimi yolda harcayı pert olmuş bir halde işe başlamak istemem :)
İşe giderken yaklaşık 1.3 km'lik sanırım %10 seviyesinde bayır çıkmam gerekecek.. Hacıosman Bayırını bilirmisiniz :) Büyükdere mahallesinden mecidiyeköy'e gidip gelmeyi düşünüyoum.

Bu sayede kilolarımdan, sigaradan, saçma sapan iett araçlarından ve trafikten kurtulurum diye düşünüyorum.

Yaklaşık 97 kiloyum.
Boy : 180 yada 182

Bisiklet ve aksesuarları için ayırabileceğim maksimum ücret 1000 TL dir.
Aksesuar derken temel malzemeler yanı kask, gözlük, eldiven, yedek parça (ne gerekiyor bilmiyorum)

Sanırım 700 TL bisiklet olsa 300 lirayada bu parçaları alabilirim ?

Hangi marka modeller hoşuna gitti diyecek olursanız, cevabım "hepsi" olur :)

Scudo
Sizin kullanımınıza en uygun seçenek şehir bisikleti 700 Tl'ye Salcano City sport 50 ve 60 modelleri ile Sedona nın 301 sport veya 301 modellerine bakmanızı öneririm..

herkese her zaman tavsiye ediyorum. Kullanan bilir.
Sedona 711 V.
Hem hafta sonları dağda bayırda deniz kenarında gezersin. Hemde işine gidip gelirsin.

herkez tavsiyesini sedonadan kullanmış ama 680 TL'ye yılın en ucuz hidroliği seçilen ve sizin işinizi görücek salcano ng650 hidrolik almanızı tavsiye ederim geriye kalanlarıylada su aparatı , kask ,eldiven , km saati , bide sele altı minik bir çanta sizin işinizi fazlasıyla görür . Ama ben sizin yerinezde olsam ekipmana para ayırmak yerine sadece eldiven kask alırım daha iyi donanımlı bir bisikletede göz atarım

@FATIHERDİNÇ

Teşekkürler, Sedonanın 301 modeli çok hoşuma gitti. 301 modelini alıp, çamurluk ve bagajı çıkartıp takabilirmiyim. portatif birşeymi. birde bunları çıkardığınıda sport ile aynımı oluyor :)

@Ahsen Okyay

Teşekkürler, sedona web sitesinde 711v diye bir model yok. 711 var buda çok pahalı 575$

@FurkanÖzer

Teşekkürler, Salcano neden yaptığı her bisiklete bisiklet boyu kadar Salcano etiketi yapıştırıyor ? lastiklere bile kocaman salcano yazmışlar. çok itici geliyor bana. Sedonadan biraz ibret almalılar :) ng650'in Hd ve md olmak üzere 2 seçeneği var hangisinden bahsetmiştiniz ?

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

21 vites bisiklet biraz eksik kalmıyormu ?
Sedona 301'in lastikleri sanırım düz asfalt yol için. çakış taşlı engebeli yollar için sıkıntı çıkarırmı ?
Fren sisteminde benim bildiğim papuçlu frenler vardı :) şimdi ise V-Fren, hidrolik, Hidrolik V Fren, Disk Fren diye bir sürü seçenek var. Bunlar nedir ? hangisini almalıyım ?

Gibi bir kaç güzel soru daha sorsam ? :)

Birde, Şehir bisikleti mi mtb mi karar veremedim. Dağ bisikleti daha konforlu ve daha kuvvetli gibi geliyor bana ?

Yeni modellerinden uzak kalmışım sedonanın :S v fren modeli 2013te yok galiba. ama yolunuz sirkeciye düşerse 2012 modellerinde v fren mevcut ellerinde vardır diye düşünüyorum. 700 tl ye rahat bisiklet. ama ciddi v freni yokmuş. garip.

fren sistemleri bence o kadar diakkate alınacak bişey değil. en iyisi güzel bir pabuçla v fren. diğerlerinin daha fazla fiyatıydı bakımıydı arızasıydı vs ihtimallerine karşı v fren kafa rahat:)

sevemedim bi türlü disk frenleri

V fren, disk fren, hidrolik fren bunlar nedir ? biri açıklayabilirmi ? :)

@İlyas Demirtaş

burdan buyrun

(link)

İlyas Bey,

Delta Bisikletin web sitesinde GT TRAFFIC şu anda %50 indirimde ve bu fiyat gayet iyi. Eğer ben araziye girmeyeceğim derseniz bu bisiklet işinizi gayet iyi görür. Dağ bisikletini asfalt yolda kullanmak hamallık işidir. Bir de 700-800 liraya alacağınız dağ bisikletinde çok dandik amortisör olur, bu da hem sürüş randımanını bozar hem de ileride arıza çıkarır.

Bundan başka bisiklet derseniz KRON Tourer düz maşa olabilir yaklaşık 750 TL civarında. Daha da çıkabilirseniz Sedona 321 gayet iyi bir bisiklettir, 950 TL civarı.

Eldiven ve kask almanızı tavsiye ederim. Bir de suluk ve yanınızda birşeyler taşıyabilmek için basit de olsa bir bagaj tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@Ahsen Okyay

Teşekkür ederim.. bu yazı sayesinde bilgi sahibi oldum.

@Bilal Demir

Önerdiklerinizin hepsini beğendim. çok teşekkür ederim. kron hoşuma gitti mesela, çakıllı yollarda, orman yolunda, uzun yollarda sorun çıkarmaz değilmi ?

Başka bisiklet önerileri olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Strese girdim :)

[QUOTE=Önerdiklerinizin hepsini beğendim. çok teşekkür ederim. kron hoşuma gitti mesela, çakıllı yollarda, orman yolunda, uzun yollarda sorun çıkarmaz değilmi ?

Başka bisiklet önerileri olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Strese girdim :)

Benim bahsettiğim bisikletler asfalt yol için. Orman yolu için bunlar iyi olmaz. Çakıllı yol için de pek randımanlı olmaz. Çakıllı veya orman arazisinde en iyisi dağ bisikleti ve dişli, 2,25 inç gibi kalın lastiktir.

@İlyas Demirtaş
Benim bahsettiğim bisikletler asfalt yol için. Orman yolu için bunlar iyi olmaz. Çakıllı yol için de pek randımanlı olmaz. Çakıllı veya orman arazisinde en iyisi dağ bisikleti ve dişli, 2,25 inç gibi kalın lastiktir.

(link)

Bu çok hoşuma gitti. Yazın görüntü güzelleşsin diye çamurlukları ve bagajı kolaylıkla sökebilirmiyim ???

Düşündümde.. istanbul yolları ara sokakları... mesela dün akşamki yağmurda uzunca yol yürüdüm maşallah balta girmemiş ormandan farkı yok yollarımızın her taraf çukur, yarık dolu.

bu koşullarda düz maşa bisikletlerin çatalları felan zarar görmezmi ?

v fren papuçlu normal duruş saglar eridigi zaman degişir eskiye döner , mekanik fren v fren gibidir ama daha kontrollü duruşlar gerçekleştirir ve rotoru aşındıgı zaman degişir yanı sıra kalipleri iyi bişey takarsan performansı artar ve gelelim hidroliğe hidrolik azıcık dokunmayla bile yüksek performans verir çok az bas veya asıl frene fark yok aynı performans buda seni zor duruma sokmaz hidrolikliklerin fiyatları setleri 185 TLDen başlıyo bence hidrolikli al kafan rahat olsun .

@FurkanÖzer

Bilgileindirme için çok sağol üstad.
Peki... işe gidip gelmeye, farklı yerleri gezmeye, istanbul trafiğine, yollarına MTB mi düz maşalı düz lastikli şehir bisikletimi ?

@Yiğitalp Dikmen

Nedense salcano bana sadece görüntüden ibaretmiş gibi geliyor. Bunu önerme sebebiniz nedir ? V Fren var 24 vites var continantel lastik var zaten gerisinden pek anlamam :D

Sizin beğendiğiniz bisikleti spor : 380 $ (çamurluk,bagaj olmadan ) ve full : 400 $ olarak satıyorlar. Sizin çıkarmanıza gerek yok sanırım .

Geri