Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.101
Soru:lastik standartlarını görsel olarak anlayabileceğim bir internet sitesi varmı. 700cx23 ve 26x1.5 gibi. (inç hakkında bilgim var)

Yukarıdaki sorunun cevabını burada da yayınlıyorum:

700= 700 mm. (70 cm; tekerin lastik dahil çapıdır) Genelde yol (yarış bisikletleri için kullanılır..)Diğer kısa yazılışında Amerikan ölçüsü 28" olarak geçer..İngiliz/Amerikan ölçüleri oldukça karmaşıktır.Mesela 27 X 1/4 bir teker 28" tekerden daha büyük çaplıdır..
26"(24"-20"-16" vs..) bunlar da İngiliz-Amerikan ölçü sistemindeki inch değerleridir. Yine lastiğin çapıdır.İlk ölçüden sonra (Çarpıdan sonra) gelen değer lastiğin yere değen efektif yüzeyinin genişliğidir. 700 X 23 (yere değen yüzeyin eni 23 mm., 26 X 1,5 ölçüsünde de yere değen yüzeyin eni 1,5" (3,81 cm.)demektir.

(link)

Scudo
Çok yardımcı oldu Sağol

yeni bir konu acmadan burdan devam edıyım..
lastıgın uzerınde 700*23c yazıyor buradakı 'c' ıbaresı tam olarak ne oluyor :/

Fransız ölçü sisteminde lastiklerin çapları ve taban genişliklerine göre sınıflandırılmasıdır.Buna göre 700 mm cinsinden lastiğin çapını ifade ederken C'de sınıfını ifade eder.(link) French sizes,başlığı altındaki tabloyu inceleyip bilgi sahibi olabilirsiniz.

merhabalar
üzerinde 700c 622 yazan 700 x 38 c lastik ve jantım var. Yanal çarpışma sonucu jant yamuldu. Gözle görülecek kadar bir şey olmasa da dengeyi çok bozu değiştirmem gere ancak jant seçemiyorum Bisikletim schiwinn avenue model hibrid, yola çıktığımda da genelde asfalt yolda kullanıyorum her gün ise şehirde iş-ev arası...
Sorunum jant seçerken yanak yüksekliğini ne kadar önemsemek gerekir? benimki yaklaşık 22 mm civarında piramit, ancak arada kaldım. Üstelik çin ilke görüşüyorum orada aliminyum jant neredeyse yok herkes karbonfiber kullanıyor. Ne tavsiye edilir? üstelik fiyatlar çok yakın gibi

Geri