Scudo Sports

Rulman bulmak

Önder Tarım

Forum Bağımlısı
Tepki
1.790
Bisiklet
Specialized
Bontrager Race Tubeless jant setim var fakat ön göbekteki rulmanda sorun oluştu.Şu anda kontra vidası gevşetilmiş şekilde duruyor fakat hala küçük bi sürtme var.Bir de bisikletle giderken ön göbek tıkır tıkır ediyor.Bisikleti sürerken gidondan çok kolay farkedebiliyorum bunu.Yarın bisikletçiye bırakcam bakıcaklar.Galiba yeni bir rulman bulmam gerekicek.Yarına daha detaylı bir bilgi öğrenirsem buraya yazıcam.Peki yeni rulmanı nasıl bulucam? Sanayiden bulacağım rulman nasıl olur? Bu göbektekiler kalitesindeki rulmanı nerden bulabilirim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirleri gerekli

Scudo
SKF ve FAG marka rulmanlar, piyasada bulunabilecek en yüksek kalitede rulmanlar. Istanbul'da olsaydiniz, Karaköy tarafinda her ebatta bu marka rulmanlardan bulmaniz mümkün, Izmir icin birsey diyemiyorum. Ancak cok sorunlu bir islem degil, eski rulmani söküp yaniniza alin ve ayni ebatlarda yeni bir set rulman alin. Degistirirken sagi ve solu beraber degistirmek daha iyi olacaktir.

Rulmanların üzerlerinde kodları yazar,bu kodu bir yere kaydedip veya direk rulmanı eline alıp rulman satan bir dükkana gitmen gerekiyor. Kaliteli kalitesiz diye ayırt etmek istersen ucuz çin malı olanlarından alma yeter. ORS(yerli),SKF,NSK,TIMKEN gibi markalar oldukça kaliteliler. Yeni aldığın rulmanları da takarken kesinlikle ama kesinlikle iç bileziğe vurarak yerine oturtmaya çalışma. Nedeni ise iç bileziğe vurulduğu zaman içerdeki bilyeler rulman iç ve dış bilezik yuvarlanma yollarında noktasal iz yaparlar ve bu da akışı ve ömürü olumsuz etkiler. Rulman satan yerin rulman ebadında dış bileziğe oturan bir çakma aparatı vermesi gerekir. İç bilezik nere dış bilezik nere rulmancı sana alırkn gösterir. Bu dediğimi yaparsan daha akışlı ve uzun ömürlü bir sete sahip olursun.

@mc pherson

Rulmanlar hakkında ödev yaparken böyle doğru bir yönlendirmeyi görmek çok hoşuma gitti açıkçası:)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Göker Derya
Bilgiler için çok sağolun.Arkadaşım da bana SAG,SKF ve NSK diye bi marka söledi.SAG alman,NSK japonmuş sanırım.Peki bu rulmanlardan gidip ön göbeğe taktırsam orjinali kadar verim alır mıyım?

Verim ve kalite konusunda endişe etmeyin, bazen içinde gelenden daha iyi oluyor sizin aldığın rulman, sözü edilen markaları veya markalı rulman alırsanız kalite olarak hiç bir sorun yaşamayacağınızı söyliyebilirim, rulman işi ciddi bir iş olduğu için belli bir seviyenin altına düşmesi fazla görülmez kanaatindeyim...

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
o zaman benim için sorun olmucak gibi bu rulman işi.Rahatladım şimdi :)
Peki bisiklet markaları rulman satmıyor mu? Mesela DT ? Çünkü etrafta duyuyorum,"Rulmanı değişceği zaman mesela seramik rulman alırız diolar eskisinden de iyi olur."

@ondert

Malesef büyük markalarda genelde büyük markaların ürettiği rulmanları kullanıyorlar...

Siz elinizdeki rulmanın ölçülerini (aslında bunları simgeleyen numarasını) biliyor iseniz ona uygun seramik rulman edinebilirsiniz rahatlıkla...

Yani Dt göbeğiniz var ise kullanma klavuzundan rulman özelliklerini bulabilirsiniz kendi sitesinden bakıp ama DT 'nin kendi rulmanı yok malesef... Çünkü rulman üretme tecrübe ve iyi çalışan bir tesis ister... Bunun en iyilerini yapan firmalar varken kimse kendi üretmeye uğraşmaz...

Selam.10 mm akslı göbeklerin rulman kodu 6200.2RSR.(2RSR) kodu rulmanın her iki tarafında da plastik kapak olduğunu belirtiyor.İzmirde 1.sanayide rahatlıkla bulabilirsin rulmanı.FAG,NSK,Timken veya SKF den birini tercih edersen iyi olur.Çiftinin fiyatı 10 ytl civarında.

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
İsveçli SKF Dünyadaki 1 numaralı rulman üreticisidir. 100 yıldan daha uzun bir üretim tecrübesi var.(1907 yılında kurulmuş) Aklınıza gelebilecek en uç noktadaki üreticiler çok uzun yıllardır bu firmanın rulmanlarını kullanır. (Örn. Ferrari) Alman FAG da yine SKF gibi mükemmel ve köklü bir üreticidir.

arkadaşlar rulman konusunda tabiki marka önemli onunla beraber malzemenin tipi(her üründe olduğu gibi ör.dış lastiklerdeki H-T-V-Z-ZR )gibi rulmandaki son teknoloji içindeki saç kasnak yerine polyemit kasnaktır.yani sanayi dili plastik kapaktır.bu ürünler saç kapaklılardan(ZZ) daha uzun ömürlü ve akıcıdır.(RS)

Merhaba,

Rulmaları taktırdığında bana ne kadara mal olduğu bilgisini bir hesap numarası ile özelden verirsen ücretini ben karşılamak istiyorum. Her ne kadar göndermeden önce bakım yapıp göndermiş olsam da hiç kullanamadan böyle bir sorunla karşılaştığın için kendimi sorumlu hissediyorum.
Kolay gelsin

@Turkishflier

bilgiler için çok saolun. Bizim bi tane 1. sanayide dükkanımız var amcamla ortak.Babamla da konuştum bizim dükkanda 3. sanayi de :D tamam dedi sen getir rulmanı buluruz dedi.
Cem abi o kadar önemli bişey değil.Zaten rulmanlar pahalı bişey değilmiş 5-10 lira + işçilikle hallolcak gibi. Senin kadar sattığı malın arkasında duran biri de az bulunur heralde :)

• Beğen
Tepkiler: G.Cem
arkadaşlar bugün rulmanı elime aldım.
Rulman kodu: 6903RU
Üstünde ayriyetten Ezo Japan yazıyor.
Aşağıya yazdığım siteden markasının KOYO olduğunu öğrendim.
Boyutları: 17×30×7
Diğer markalardaki kodları ise şöyleymiş:
NTN -----> 6903LB
SKF -----> 61903-RZ
NSK -----> 6903V
NACHI -----> 6903NKE
http://img220.imageshack.us/img220/6881/s5002508hr6.jpg
(link)

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
ayrıca çok önemli bilgiler de buldum şimdi :D
Hangi rulman kodu diğer marka da hangi rulman koduna eş onu yazıyor.Bendeki rulmanın markası KOYO'ymuş.Diğer arkadaşların da mutlaka işine yarıcaktır.
Aşağıdan sayfaları değiştirip diğer kodlara bakabilirsiniz.Fakat site bazen açılmıyor!!
(link)

Ayrıca SKF'nin Türkiye bayilerini de buldum.
(link)
Buradaki siteden İstanbul (merkez),İzmir ve Adana bayilerine ulaşabilirsiniz.

• Beğen
saol Okan abi,yarın babam bakcakmış rulmanlara.Senin toplucağın bisikleti de merak etmeye başladım.Sat Aprilia'yı topla bisiklet :)

Seramik bende dün demiştim babama ama hiç sorduğunu sanmıom.Bugün gitmiş almış 2 tane. NSK japon malı gayet güzel.Heryerde bulunuyo dedi.İçim çok rahat şimdi.Çiftini 18 liraya almış o da.

• Beğen
Geri