Bu olcu konusunu bir suredir yogun bir sekilde arastiriyorum. Aslinda, isin kolayini bulmuslar: icbacak boyuna ve apis arasi mesafesine bakarak bu bisiklet size oldu veya olmadi diyorlar. Ama, konuyu arastirdikca bu kadar basit olmadigi ortaya cikiyor. Kol, bacak, govde uzunluklari gibi parametreler de var isin icinde (kadro boyu yerine daha genel "olcu" kavramini bunun icin kullanmistim). Mutevazi arastirmamdan cikan sonuc, ayni boydaki kisilere farkli kaynaklarin farkli kadro boylari onerdikleriydi. Serdar beyin verdigi link bu karisikligi cozuyor. Soyle ki, soz gelimi 1,75 lik bir bisikletci, bu sitede verilen hesap cetveline vucut olcusu ile ilgili bilgileri girdiginde, bisiklet surus tarzina gore 3 degisik boy onerisine ulasiyor: Competitive (rekabete/yarisa yonelik), Eddy (Merckx), ve French. Buna gore, surus tarzina bagli olarak, ayni kisi icin soz gelimi hem 54 boy bir kadro hem 56 boy bir kadro uygun olabiliyor. Konuyu bilenler icin bunlar siradan bilgiler ama belki ilk defa duyanlar olabilir diye ozetleyeyim dedim. Serdar beye tesekkurler bu arada.