Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet olcusu

hakano

Bilim, Birlik, Barış
Tepki
513
İsim
Hakan
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Forumda dogru bisiklet olcusu nasil hesaplanir sorusu ile ilgili bir link var mi? Ic bacak boyu disinda kriterlerin ele alindigi bir kaynak ariyorum.

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
Scudo
Bisiklet olcusu

"Bisiklet ölçüsü" türkçeyi katletme !

@JuMPeR

"Türkçe" - İlk harf her zaman büyük yazılır. :cool:

• Beğen
Bu olcu konusunu bir suredir yogun bir sekilde arastiriyorum. Aslinda, isin kolayini bulmuslar: icbacak boyuna ve apis arasi mesafesine bakarak bu bisiklet size oldu veya olmadi diyorlar. Ama, konuyu arastirdikca bu kadar basit olmadigi ortaya cikiyor. Kol, bacak, govde uzunluklari gibi parametreler de var isin icinde (kadro boyu yerine daha genel "olcu" kavramini bunun icin kullanmistim). Mutevazi arastirmamdan cikan sonuc, ayni boydaki kisilere farkli kaynaklarin farkli kadro boylari onerdikleriydi. Serdar beyin verdigi link bu karisikligi cozuyor. Soyle ki, soz gelimi 1,75 lik bir bisikletci, bu sitede verilen hesap cetveline vucut olcusu ile ilgili bilgileri girdiginde, bisiklet surus tarzina gore 3 degisik boy onerisine ulasiyor: Competitive (rekabete/yarisa yonelik), Eddy (Merckx), ve French. Buna gore, surus tarzina bagli olarak, ayni kisi icin soz gelimi hem 54 boy bir kadro hem 56 boy bir kadro uygun olabiliyor. Konuyu bilenler icin bunlar siradan bilgiler ama belki ilk defa duyanlar olabilir diye ozetleyeyim dedim. Serdar beye tesekkurler bu arada.

• Beğen
Yaris bisikletlerinde:
Kadro boyu: Ic bacak uzunluguX 0.66 (merkezden merkeze)
MTB de yaklasik 10 cm kucuk
Sele yuksekligi: Ic bacak uzunlugu X 0.88
MTB de degismez

Bisikletin uzunlugu ise senin ust govde ve kollarinin uzunluguna ve de yaris mi yoksa rahat bir kullanim tarzi mi istedigine bagli.
Ayni boydaki iki kisinin bacak ve kol uzunluklari ayri olabilir.

Ancak bisiklet uzunlugunda ayrintiya girmeyip boyunla bu isi halletmen gerekiyor. Eger ille de olculerime gore olsun istiyorsan ozel kadro yaptirman lazim bunu da Turkiye'de yapan bulabilirmisin acaba?

Selamlar.
mumju.com

@Ahmet Mumcu

Tesekkurler Ahmet bey,

Olcu konusu mesaji yazdigim donemde bir hayli mesgul etmisti beni. Sozunu ettigim linkteki bilgilerden yol bisikletinde benim olcumun 54 olmasi gerektigi sonucunu cikardim. Scott CR1 Team'i de ona gore aldim. Yaklasik 25 sene evvel "olcusuz" bir sekilde aldigim Peugeot'mu Scott'la yan yana koydugumda, "Ben iyi binmisim bu dev gibi Peugeot'ya" diye aklimdan gecirdim. Bilmekle bilmemek arasinda buyuk fark var gercekten.

Geri