Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir Üniversiteleri Şenliği

matrixod

Forum Bağımlısı
Tepki
1.069
İsim
Ouz
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Diğer
Şehrin tamamının sanat, kültür ve sportif etkinliklere sahne olmasını hedefleyen dev şölenin bu yılki teması, "Biz Dünyayı Çocuklarımızdan Ödünç Aldık" olacak.

Yerel yönetimlerin desteğiyle düzenlenmesi planlanan şenlikte bütün üniversitelerin öğrencileri ve akademik personeli, halkın da katılımıyla Konak Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapacak.

Denizden İzmir kayıkları ve yelkenlileri de korteje eşlik edecek. İzmir'in iki ucu olan Sasalı ve İnciraltı'ndan başlayıp Konak'ta sona erecek bisiklet turu da yapılacak. Fotoğraf yarışması, sergiler, söyleşiler, dans gösterileri ve akustik konserler düzenlenecek. Etkinlikler, akşam Gündoğdu Meydanı'nda sürpriz bir konserle sona erecek.
Bu konuda 6 Üniversitenin SKS Yetkilileri ve Öğrenci Konseyleri ortak bir Çalışma Grubu oluşturdular. Buradan çıkan ve Rektörlerce onaylanan projelerin ve diğer etkinliklerin hayata geçirilmesi için tüm Üniversite temsilcilerinin katilimlari ile 10 ayri Komite oluşturuldu.

Bu komiteler çalışmalarını hızla bitirip, Proje ve etkinliklerin amacı, kapsamı, kimler tarafından yürütüleceği ve kimlerin katılacağı gibi tüm detaylar Öğrenci Konseyleri başta olmak üzere, Öğrenci Toplulukları ve tüm Üniversite öğrencilerine duyurulacaktır.

Yer ve Zaman Tarih: 14 Mayıs 2009 Perşembe
Zaman: 08:00 - 23:00
Yer: İzmir

Ayrıca bir internet sayfası için çalışmalar başlamış olup, yine her tür bilgiye en kısa zamanda oradan da ulaşılabilecektir.

Scudo
Güncel....

çok güzel bir etkinlik olacak, çalışmalar çok verimli geçiyor..

umarım güzel bir etkinlik olur, katılırız. ama çok geç kalınmamış mı web sayfası için, tarihlerin desteklerin belirlenmesi için?

Konuyu Şubat'ta açmıştım.Fakat internet sayfası hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım ama organizasyonun güzel olacağını hissediyorum :D

(link) başvuruya ulaşabilisiniz

İzmİre Pedal BaŞliĞinda Ben De AÇmiŞtim Bu Konuyu ArkadaŞlar.
İstersenİz Yeterlİ Ve İÇerİklİ Bİlgİ Verebİlİrİm.

• Beğen
Tepkiler: funq
@yaminkutlu

ne güzel olur :)

İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU HAKKINDA

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer YILMAZ ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN’ün girişimleri sonucunda; İzmir’de eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden altı üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu “İzmir Üniversiteleri Platformu” Aralık 2008 tarihinde hayata geçirildi.

İzmir üniversitelerinin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir’i bir “Üniversite Kenti” olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla yola çıkan platform; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi’ni aynı çatı altında buluşturuyor.

İlk önemli projesi olan “İzmir Üniversiteleri Şenliği”nin yanı sıra, altı üniversitenin öğrencilerinin ortak bilimsel çalışmalar yapması, yine bu üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları uygulanması ve özellikle üniversiteleri ya da öğrencileri ilgilendiren konularda yerel yönetimler, merkezi yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde İzmir’e katkı sağlanması gibi projeleri de gündemine alan platform, kaynakların etkin kullanımı konusunda da somut çözümler üretmeyi planlıyor.

Dönüşümlü başkanlığın uygulanacağı platformda, ilk dönemin yönetsel başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer YILMAZ; sekreteryasını Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN; genel koordinatörlüğünü ise DEÜ Kurumsal İletişim ve Üniversitelerarası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz ÜZÜN yürütüyor.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ ŞENLİĞİ HAKKINDA

İzmir Üniversiteleri Platformu’nun ilk önemli projesi olan “İzmir Üniversiteleri Şenliği” kapsamında İzmir’deki altı üniversite, kendi şenliklerinin yanı sıra 14 Mayıs 2009, Perşembe günü ortak ve geniş katılımlı bir şenlik düzenleyecek. Bu yılki teması, “Biz Dünya’yı çocuklarımızdan ödünç aldık.” olarak belirlenen şenlik süresince İzmir’in tamamı, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere sahne olacak.

Yerel yönetimlerin desteği ile düzenlenmesi planlanan şenlikte tüm üniversitelerin öğrencileri ve akademik personeli, halkın da katılımı ile Konak Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar uzanan alanda kortej yürüyüşü yapacak, İzmir Kayıkları ve yelkenliler de korteje denizden eşlik edecek. İzmir’in iki ucundan (Bostanlı ve İnciraltı) başlayıp Konak’ta sona erecek bir bisiklet turu gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında; sergiler, söyleşiler, dans gösterileri ve İzmir’in değişik noktalarında gerçekleştirilecek akustik müzik dinletilerinin yanı sıra bir de fotoğraf yarışması düzenlenecek. İzmir Üniversiteleri Şenliği, aynı akşam Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek sürpriz bir konser ile sona erecek.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ ŞENLİĞİ ETKİNLİKLERİ

Açılış Kokteyli (13 Mayıs 2009, Çarşamba / 20.00 / Tarihi Havagazı Fabrikası)
14 Mayıs 2009, Perşembe günü gerçekleştirilecek olan “İzmir Üniversiteleri Şenliği”nin resmi açılışının ve “İzmir Üniversiteleri Platformu”nun resmi tanıtımının yapılacağı; şenlik kapsamında düzenlenen “Yaşayan İzmir” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninin gerçekleştirileceği; İzmir ili A Protokolü ve İzmir’de eğitim - öğretim faaliyetlerine devam eden altı üniversitenin yöneticileri ve öğrencilerinin katılacağı bir “Açılış Kokteyli” düzenlenecektir.

“Doğruya Doğru” Müzakere (14 Mayıs 2009, Perşembe / 10.00 / Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi)
Üniversite öğrencilerine, güncel sorunlara bilimsel çözümler üretme becerisi kazandırmak ve onların toplumsal olaylara duyarlı bireyler haline gelmelerini sağlamak gibi amaçlarla, “İzmir Üniversiteleri Şenliği” kapsamında “Doğruya Doğru” isimli bir müzakere etkinliği gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikte; İzmir’de eğitim - öğretim faaliyetlerine devam eden altı üniversitenin öğrencilerinden oluşan grupların, güncel bir sorun ile ilgili tarafları canlandırarak bu soruna çözüm önerileri getirmeleri planlanmaktadır.

İzmir’e Pedal (14 Mayıs 2009, Perşembe / 10.00 / Bostanlı - Konak ve İnciraltı - Konak)
“İzmir Üniversiteleri Şenliği”nin ana teması olan çevreye saygı ve sağlıklı yaşama davet gibi amaçlarla, şenlik kapsamında, üniversitelerimizin bisiklet toplulukları ve İzmir Bisiklet Severleri ile İzmir’in en büyük sembolü olan İzmir Körfezi’nin iki yakasından (Bostanlı İskele ve İnciraltı Engelliler Merkezi) eş zamanlı olarak çıkılacak ve iki farklı güzergah izlenerek Konak Meydanı’nda tamamlanacak bir bisiklet turu gerçekleştirilecektir. Konak Meydanı’nda ayrıca “Bisiklet Akrobasi Gösterileri” gerçekleştirilecektir.

Deniz Temiz - İzmir Temiz (14 Mayıs 2009, Perşembe / 10.30 / İnciraltı)
Üniversite gençliğinin çevreye duyarlı bireylerden oluştuğunu vurgulamak amacıyla İzmir’de eğitim - öğretim faaliyetlerine devam eden altı üniversitenin sualtı toplulukları ve İzmir’in özel kulüp ve kuruluşlarının da desteği ve katılımı ile İnciraltı sahilinde sualtı temizliği gerçekleştirilecektir. Bu arada çevre toplulukları ve gönüllülerle sahil temizliği yapılacaktır. Etkinliğe renk katmak amacıyla İnciraltı, Karşıyaka, Konak, Pasaport, Alsancak bölgelerinde tekne, yelkenli, paramotor ve İzmir Kayıkları gösterileri gerçekleştirilecektir.

Dans Gösterileri (14 Mayıs 2009, Perşembe / 14.00 / Konak Meydanı)
İzmir’de eğitim - öğretim faaliyetlerine devam eden altı üniversitenin öğrencilerinin birbirleriyle bağ kurmaları, birlikte hareket etme gücü kazanmaları ve İzmir’in bir “Üniversite Kenti” olarak konumlandırılması gibi amaçlarla; altı üniversitenin öğrencilerinden oluşan dans ekiplerinin, kendi hazırladıkları gösterileri sergileyecekleri bir toplu etkinlik düzenlenecektir.

Kortej Yürüyüşü (14 Mayıs 2009, Perşembe / 18.00 / Konak Meydanı - Gündoğdu Meydanı)
“İzmir Üniversiteleri Platformu”nun İzmir halkı ile buluşmasını sağlamak ve “İzmir Üniversiteleri Şenliği”ne görsellik katmak amacıyla İzmir’de eğitim - öğretim faaliyetlerine devam eden altı üniversitenin öğrencilerinin, öğretim üyeleri ve yardımcılarının, idari personelinin, üniversitelerin gösteri gruplarının, misafir grupların ve İzmir halkının katılacağı; Konak Meydanı’ndan başlayacak, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeli’ne çelenk konduktan sonra Gündoğdu Meydanı Konser Alanı’nda son bulacak bir “Kortej Yürüyüşü” gerçekleştirilecektir.

Havagazı Söyleşileri (14 Mayıs 2009, Perşembe / 11.00 / Tarihi Havagazı Fabrikası)
“İzmir Üniversiteleri Şenliği”ne öğrencilerin ve İzmir halkının ilgisini artırabilmek ve şenliğe ulusal bir boyut kazandırabilmek gibi amaçlarla, popüler sanatçıların öğrencilerle buluşacağı bir veya birkaç söyleşi, etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanan mekanın isminden hareketle “Havagazı Söyleşileri” adıyla gerçekleştirilecektir. Bu etkinliğe konuk olarak, Okan Bayülgen ve/veya Yaşamdan Dakikalar Ekibi davet edilecektir.

Akustik Müzik Dinletileri (14 Mayıs 2009, Perşembe / 11.00-16.00 / İzmir’in Çeşitli Merkezleri)
DOKUZ EYLÜL BİSİKLET TOPLULUĞU BOSTANLI - KONAK GÜZERGAHINDA PEDALLAYACAK VE YOL TRAFİĞE KAPATILACAK.ÖNDE VE ARKADA POLİS ESKORTLARIN YANINDA AMBULANS VE YOLDA KALAN BİSİKLETLER İÇİN BİR DE MİNİBÜS OLACAK.BOSTANLI VAPUR İSKELESİNDEN SAAT 10.00DA ÇIKILIP KSK İNSANHAKLARI PARKINA VARIŞIMIZLA İLK ETKİNLİK BAŞLAYACAK(10.30) VE SONRAKİ 3 AYRI BULUŞMA NOKTASINA DOĞRU DEVAM EDİLECEK(KARŞIYAKA ANIT - BAYRAKLI VAPUR İSKELESİ - ALSANCAK VAPUR İSKELESİ)DEVAMINDA GÜNDOĞDU MEYDANI VE CUMHURİYET MEYDANINDA ETKİNLİKLERLE KARŞILAŞACAĞIZ.SON BULUŞMA NOKTASI OLARAK PASAPORT VAPUR İSKELESİ GEÇİLİP 13.30DA KONAK MEYDANINA VARACAĞIZ.(DOKUZ EYLÜL ÖĞRENCİLERİNE KUMANYA VE TİŞÖRT VERİLMESİ PLANLANMAKTADIR.)

• Beğen
Tepkiler: funq
DOKUZ EYLÜL ÖĞRENCİSİ İSENİZ (link) BAŞVURU YAPABİLİRSİNZ!

bizim okulun konuyla ilgili bir duyurusu yok henüz. teşekkürler bilgiler için.

arkadaslar bu turla ilgili birkaç değişiklik yapılmıştır. bostanlı iskeleden yapılacak olan tur iptal edilmiştir. bunun nedenide geçen haftalarda yapılan rotary klübünün düzenlediği körfez turundan sonra izmir emniyeti altın yolu kapatmama kararı aldı. diğer rotada da inciraltı meydanında yapılcak olan etkinlikler için gerekli izinlerin alınamaması(bu izinler bu tura paralel olan deniz temiz etkinliğiyle ilgilidir) yüzünden güzel bahçe pina(doğru yazmışımdır umarım)
durağına alına alınmıştır. yeni rota:
pina durağı - inciraltı sağlıklı yaşam parkuru üzerinden engelliler merkezi - feribot iskelesi- konak meydanı şeklinde değişmiştir.

• Beğen
Tepkiler: matrixod
gerçekten altınyol'un sol şeridinde gitmek çok zevkli olsa da trafiği uzun süre felç ettik :D hayırlısı, resmi duyurular bekliyorum

Yarın toplantı var.Toplantıdan sonra resmi duyuruyu buradan bildiririz :D

Geri