Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Migros'ta 9.90 TL'ye Kask

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Arkadaşlar bugün Migros'ta 9.90 TL'ye Moon marka bisiklet kaskı satıldığını gördüm. S, M ve L şeklinde üç farklı boyu mevcuttu. Kalite açısından nasıldır bilemiyorum ama bakmanızda fayda var.
İlgilenenlere duyurulur.

Scudo
Haber verdiğin için teşekkürler arkadaşım..

geotec kask kullanıyorum ona bile pek güvenmezken migrostakine ne kadar güvenilir bilmem sadece takmış olmak için değil yaşamak için takılmalı

Beyninizin degeri 9.9 TL mi?
Tamam butceniz kisitli vs. ne yapin edin para biriktirin ve dogru duzgun bir kask alin. Boyali ve sekilli stafor kopukden baska birsey degil onlar..

@nightdriver

Pardon yanlış anlamayın ama kaskı görerek mi bu yorumu yaptınız? Şayet görmediyseniz görmeden böyle bir yorum yapmak biraz yanlış değil mi? Kaliteli bir ürün illa pahalı mı olmalı? Yada misal bisiklete 100 kusur lira vermekte zorlanan birinin bu kaskı alıp takması yanlış mı olur? İmkanlar kısıtlıysa koruma az da olsa koruma değil midir?

Bu konu daha önce verilmişti.Hatta linki burda :
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=45275.Burada detaylı resimler var.Bu kaskın piyasa perakende fiyatı 50-60 lira.Adamlar bundan en az 50.000 tane toptan alıyolar sızce fıyatı ne kadara gelır?

BU kasklardan bende aldım ve gayet şık ve kalıtelı.CE sertifikalı.Resim görmeden,marka model bilmeden yorum yapmayalım.O yorum yapan arkadaşlar tam anlamıyla profesyonel arkadaşlar.Bizlerden kendileri gibi bisiklete yüksek bütçe ayırmamızı beklemeyın.Tabıkı sızın kaskınızla bu kaskı karşılaştırmak yanlıs olur fakat emın olun bır kaza yapmanız halınde o kafanızda kalıtelı kask parçalanır gıder.Burada önemlı olan önlem almaktır.

Saygılar...

@özcan topal

Arkadaşım demek içindeki çevre korkusunu yendin,tebrik ediyorum seni,çevrendekilerin canı değil senin canın önemli,başkalarının laf atışlarına cvp vermemeni öneriyorum..

@özcan topal

Alıp kullanan bir arakadaşın konuyla ilgili yorum yapması güzel oluyor; almayı düşünenler varsa aydınlatıcı olabilir. Teşekkürler.

@gaflet

Evet çocuklar için olan modelleri de var, büyükler için farklı renklerde olan modelleri de var.

Başta da belirttiğim gibi kalitesi nedir bilmiyorum ama açıp baktım gayet iş görür bir şeye benziyordu. Tabii beğenip beğenmemek, alıp almamak, 9.90 TL yerine 99.90 TL verip vermemek kişinin bileceği iş. Yalnız pahalı olan daima kalitelidir mantığı bence biraz yanlış gibi...

Herkese kazasız, belasız günler dilerim. Allah kasklarımızın kalitesini yaşayarak anlayacağımız ortamlara düşürmesin bizi.

arkadaşlar bu kaskdan geçen hafta bende aldım ve şuan bunu kullanıyorum kafayapıma tam oturuyor fakat biraz terleme olayı fazla oluyor..

kask güvenlik tir aldım ve takıyorum alsammı almasam mı diye düşünenler alsın lar...

@aydin

Aydın Bey,
Evet gördüm kaskı ama görmediğimi varsayalım. Kaskı bize estetik kazandırması için mi alıyoruz yoksa en önemli organımız beynimizi koruması için mi? Yani elime alıp "güzele benziyor" dememin bir faydası yok ki. Çin'de siz isteseniz Giro carbon Livestrong kaskı (260 dolar) 5 dolara aynı görünüşte kask yapmazlar mı (ki ben onu da gördüm)? Gidiniz pazara kilosu 2-3 TL'ye kaşar var. Alın elinize baya güzel kaşar. İyi de bir kilo kaşar için min 13 litre süt kullanmak gerekiyor. Nasıl bu kadar ucuza üretilebiliyor? Sağolsun Uğur Dündar nasıl üretildiğini gösterdi bize...

Ben pahalı ürün kalitelidir teorisini savunmuyorum ki? Bir ürünün minimum üretim maliyeti vardır. Siz gerçekten 5 TL'ye (burada 9.90 TL'ye satıldığına göre) beyninizi koruyacak şekilde araştırma ve geliştirmesi yapılmış, dünya standartlarında test edilmiş bir kask üretilebileceğini düşünüyor musunuz?

Avatarınıza bakarak sizin de motorsiklet tutkunu olduğunuzu görüyorum. Ben de 9-10 yıldır kullanıyorum. Trafikteki saygısız insanlar yüzünden kaza da yaptım. Ve çok ağır olan kafamızın nasıl bir hareket izlediğini bizzat yaşadım. Bu melet zaten bir kere işe yarıyor hayatta...

Kask üzerine bir makale var aşağıda ancak ingilizce. Burada çok önemli bir nokta var. "Üreticiler, en ucuz kaskın en pahalı kaskın sağladığı faydanın büyük bir bölümünü verdiğini bilmenizi istemezler" diyor. En azından güvenlik anlamında. Extra verilen ücret daha hafif, daha aerodinamik, daha çeşitli ayar yapısı vs için. Ancak en düşük fiyatı 25 GBP yani yaklaşık olarak 60 TL olarak vermiş.

(link)

Bilinen bir markanın en düşük ve ucuz modeli bile en azından belli bir standartı yakalamıştır. Ağır ve orantısız 100 TL'lik bir bisiklet en fazla sizi yorar, ama kask? Evinize 3 TL'lik gaz dedektörü almaya benzer...

Kask nasıl üretiliyor bakmanızı tavsiye ederim.
(link)

İsteyen istediğini alabilir. Hayat sizin hayatınız. Ben doğrusunu yazayim de...

Sevgili Nightdriver, (isim yazmadığından böyle hitap ediyorum, kusura bakma)

Öncelikle açıklayıcı yazın için sağol. Evet, doğrudur. Herşeyin minimum bir maliyeti vardır. Ama benim de demek istediğim şu. Bisiklet kasklarının tümü Eva köpükten yapılıyor. Ve Çin bugün süper ucuz işçilik ve hammadde ile bir çok ürünü kask ta dahil süper ucuza üretebiliyor. Ha bu demek değildir ki kaliteli ürünler bunlar. Ancak fiyatlarına göre artık belirli bir kalite çizgisinin üzerinde üretim yaptıkları da aşikar.

Bu kasklar da imkanı olmayan ama idareten de olsa bir kask alıp bir süre kullanmaları gereken gruba hitap ediyor. Yoksa ben de isterim herkes çok kaliteli kasklar alsın, taksın. Ama sosyoekonomik durum buna müsaade etmeyebiliyor.

Aslında ikimizde aynı şeylerden bahsediyoruz bu arada. Sadece biraz bakış açısı farkı var.

Motosiklet olayı ise apayrı, fakat onda da benzer bir durum var. Misal aynı fiyat aralığında eşime aldığımız kask elimizden düşürdüğümüzde çene parçası dağıldı, benim ki ise halen ilk günkü gibi. Kasklara sırf marka nedeniyle çok paralar istenebiliyor. Ki bunun örneği yurtdışında yapılan Crash testlerde var. Misal 900 eurolar! gibi paralar istenen kask bir kaç yüzlük kaskla aynı değerleri verebiliyor.

Bu arada gidip şu kaskı alayım ben bir ya, şayet bulabilirsem :)

@aydin

Niye ya senin 13 senelik kask tam bir klasik olmuş. :D

Geri