@aydin
Aydın Bey,
Evet gördüm kaskı ama görmediğimi varsayalım. Kaskı bize estetik kazandırması için mi alıyoruz yoksa en önemli organımız beynimizi koruması için mi? Yani elime alıp "güzele benziyor" dememin bir faydası yok ki. Çin'de siz isteseniz Giro carbon Livestrong kaskı (260 dolar) 5 dolara aynı görünüşte kask yapmazlar mı (ki ben onu da gördüm)? Gidiniz pazara kilosu 2-3 TL'ye kaşar var. Alın elinize baya güzel kaşar. İyi de bir kilo kaşar için min 13 litre süt kullanmak gerekiyor. Nasıl bu kadar ucuza üretilebiliyor? Sağolsun Uğur Dündar nasıl üretildiğini gösterdi bize...
Ben pahalı ürün kalitelidir teorisini savunmuyorum ki? Bir ürünün minimum üretim maliyeti vardır. Siz gerçekten 5 TL'ye (burada 9.90 TL'ye satıldığına göre) beyninizi koruyacak şekilde araştırma ve geliştirmesi yapılmış, dünya standartlarında test edilmiş bir kask üretilebileceğini düşünüyor musunuz?
Avatarınıza bakarak sizin de motorsiklet tutkunu olduğunuzu görüyorum. Ben de 9-10 yıldır kullanıyorum. Trafikteki saygısız insanlar yüzünden kaza da yaptım. Ve çok ağır olan kafamızın nasıl bir hareket izlediğini bizzat yaşadım. Bu melet zaten bir kere işe yarıyor hayatta...
Kask üzerine bir makale var aşağıda ancak ingilizce. Burada çok önemli bir nokta var. "Üreticiler, en ucuz kaskın en pahalı kaskın sağladığı faydanın büyük bir bölümünü verdiğini bilmenizi istemezler" diyor. En azından güvenlik anlamında. Extra verilen ücret daha hafif, daha aerodinamik, daha çeşitli ayar yapısı vs için. Ancak en düşük fiyatı 25 GBP yani yaklaşık olarak 60 TL olarak vermiş.
(link)
Bilinen bir markanın en düşük ve ucuz modeli bile en azından belli bir standartı yakalamıştır. Ağır ve orantısız 100 TL'lik bir bisiklet en fazla sizi yorar, ama kask? Evinize 3 TL'lik gaz dedektörü almaya benzer...
Kask nasıl üretiliyor bakmanızı tavsiye ederim.
(link)
İsteyen istediğini alabilir. Hayat sizin hayatınız. Ben doğrusunu yazayim de...