Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İtalya'dan Bisiklet Alışverişi ?

baha inan

Üye
Tepki
11
Uzun zamandır bisikletten uzak kaldım fakat yakında gideceğim İtalya seyahatinden inşallah bu güzelle dönerek tekrar yollara dönmeyi ümid ediyorum.

(link)

Bu sebeple aşağıdaki konularda bilgi ve tecrübesi arkadaşlar...

- İtalya da bisiklet alışverişi yapılacak hesaplı adresler
- Vergi iadesi (Tax Refund )
- Uçakta taşıma ve gümrük işlemleri

Konularında yardımcı olabilirse çok sevinirim.

İyi forumlar

Scudo
2. ve 3. soruya cevap verebilirim.
yaklaşık 20 gün önce ingiltereden bisiklet getirdim.
tax free için öncelikle ne kadar geri alacağınızı kesin sorun. daha sonra hava alanında nakit almanın yollarına bakın. ben kredi kartıma ödemelerini istedim ama hala gelen bir şey yok. şimdi ne yapacağımı düşünüyorum. rakam yüksek olunca bu tip sorun yaşamak çok olası. çünkü aynı anda başka bir şey içinde form yapmıştım onu iade ettiler.
uçakla getirmek için öncelikle gittiğiniz hava yoluna mutlaka sorun. bazıları bisiklet almıyorlar. ben thy yi aradığımda rezervasyon yapmalısınız dediler. yapalım dedik. boyutları söyledik daha sonra onay olmadığını söylediler. daha sonra ben telefon açmamış olsaydım yanımda getirseydim hava alanında bırakacakmıydım gibi sorular sordum. tatminkar cevaplar aramadım. daha sonra tekrardan onay için aradıığımızda sorun olmadığını söylediler. bisiklet kutusu içinde hava alanına gittim. rezervasyon hakkında herhangi bir şey sormadılar sadece 30 euro ödeme yapmanız lazım dediler. bunu zaten telefonda da söylemişlerdi. bunu fazla bagaj için değilde zannedersem kırılabilir olduğu için sigorta olarak alıyor olabilirler. daha sonra kutu bagaj konveyörlerine değilde el arabasıyla teslim edildi. sağ salim sorunsuz olarak gelmiş olduk.
ama gelene kadar epey heyecanlıydım. bu arada kutunun her yerine kırılacak ibaresi yapıştırmayı unutmayın

Ben Italya`dan kadro getirmistim. Bisiklet biraz daha buyuk tabii ki. O yuzden arkadasin soyledigi gibi oncelikle havayolu sirketiyle konusup teyid etmeli ve bisikletin orjinal kutusunda getirmeli. (ucak bagaj boyutlarinda sinirlamalar oluyor)
Tax free icin kesinlikle magazaya Tax Free formu doldurtun. Ayrica italya`da havaalaninda paketi gormek istediler. Siz de bu islemler icin fazladan bir yarim saat harcayacaginizi hesaplayarak erkence gidin havaalanina.
Kredi kartina vergi iadesi 2 ayi bulabiliyor, ama nakit isterseniz de bir miktar para kesintisi yapabiliyorlar. Bunu sorun ona gore tercihinizi yapin.

Çok teşekkürler, bu bilgilerin bana çok faydası olacak.
Peki TR gümrüğünde herhangi bir sorgulama veya ödeme talebi ile karşılaştınız mı ?

@ilkerikier

Ben de 2005'te Almanya'dan bisiklet getirmiştim. Arkadaşların söylediklerini birebir ben de yaşadım, oraya kadar bir sıkıntı yok.

Türkiye'ye bisikleti sokarken de bir sıkıntı yok, mevcut gümrük düzenlemelerinde ve ilgili kanunlarda açıkça belirtilmiş, bir kişi kendi başına spor yapabileceği bir spor aletini (motorlu olanları hariç) yanında gümrük bedeli ödemeden getirebiliyor. O nedenle hiçbir sıkıntı yok.

THY'nin aldığı ücret de sigorta ücreti olarak bana ibraz edilmişti, ancak bisikletin bedelini sormamış olmaları biraz garip geldi. Çok büyük ihtimalle (rakamı atıyorum) 500 €'ya kadar sigorta gibi bir bedelle sigortalıyorlar. Yani sigorta adı altında ödüyoruz birşeyler... ;)

Ben İngiltere'den 8-9 ay önce getirdim.
Öncelikle rezervasyon yaptırmadım. THY ile geldim.
Business class ile uçtuğum için 30 kg hakkımvar. Bisiklet kutusuyla 12 kg geldi. Büyüklük konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Sadece farklı bir bölümden aldı (bavulların girdiği hatta takılabiliyor).

İstanbul havalimanında çıkışta gümrük görevlisi "hoşgeldiniz kaç ekran?" dedi. Ben de "TV değil bisiklet" dedim. Şöyle bir baktı buyrun geçin dedi. Zaten Halil Bey de yasal olarak uygun olduğunu söylemiş.

Refund olayında acele etmeyin. Ben hiç ümit etmiyordum ancak 40 gün sonra kredi kartıma geçti. Neden ümit etmiyordum? Havalimanında eskiden belgeler ibraz edilir, ürün gösterilirdi. Şimdi onu kaldırmışlar, Güvenliği geçtikten sonra bir kutu var oraya atın dediler. Kutunun üzerinde "zarfı kapayın ve kutuya atın" diyordu. Ancak bende zarf vs. yok. Bu işleri özel şirketlere devretmişler. Ordan telefon açtım görevliye, "zarfa gerek yok direk at kutuya" dedi. Attım ama her gelen elini sokup kutudaki zarflara bakıyordu. :)

Neyse bir şekilde 40 gün sonra hesabıma geçti, süper bir alışveriş oldu.

ingiltereden getirdiğiniz bisiklette ne kadar bir kazancınız oldu yüzde olarak ?
sakıncası yoksa yazabilir misiniz? hatta model ve fiyat yazabilirseniz çok memnun olurum.

bu ekimde strazburg(fransa) a iki yıllıgına gidiyorum fransa da kullanmak icin oradan ikinci el bisiklet almayi dusunuyorum nerelerde bulabilirim ve uygun biseyler oluyormu bilgisi olan varmi? Almanya nın batisida olur.

@murat beyaz

Ben carbon bir Pinarello FP3 aldım ve yaklaşık 2100 pound'a mal oldu. Aynakol Pinarello'nun kendi carbon aynakolu. Diğer aksam Ultegra SL.
Burada satılmadığı için bir yüzde vermek olanaksız. Ancak Pinarello'nun diğer markalardan daha pahalı olduğu düşünülürse, burada satılan bisikletlere göre fiyatı çok daha uygun. Bu fiyatın biraz üstüne ABD'de Dura-Ace donanımlısını alabiliyorsunuz.

http://www.pezcyclingnews.com/photos/tech/ibike08/pinarello-fp3.jpg

@Baha İnan

içinde ne var diye sordular. bisiklet dedim. kendinizin herhalde diye sordu . evet dedim
yani lcd televizyon falan değil dimi dedi. sorgu bundan ibaret.

İngiltere'den bisiklet getirmeyi düşünenler için; Özellikle aralık civarı inanılmaz indirimler oluyor neredeyse 40% civarında. Pinarello da çok çok fazla olmaz ama.

Hangi dükkan/siteden aldınız Pinarello'yu? Hayırlı olsun çok güzel bisiklet.

@friksiyon

Her zaman her yerde en büyük e-bay :) Ben 2 kere aldım e bay den bisiklet, sadece karşıdaki kişinin puanlarına dikkat edin yeter.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: friksiyon
@mcanb

ben londranın trenle 1 saat uzağında bir kasabada olan ve ellerinde inanılmaz malzemeler stoklu bulunan. tam bir rüya mağazası şeklindeki sigma sporttan aldım.
adamların tavanından zipp bontrager mavic cosmic jantlar sarkıyordu. deposunu düşünemiyorum bile.
bu resimdeki her şey depodan çıktı
(link)

• Beğen
Tepkiler: serkkan
Ohş, ben bu mağazayı bilmiyodum, bütün acayip markalar varmış :) Bisiklet acayipmiş :)

İki hafta kadar önce ben de Almanya Köln yakınlarındanki Fahrad XXL'e uğramıştım. Mağaza abartısız bir futbol sahası büyüklüğünde ve içerde test için üç adet pist vardı ve tabi birkaç bin adet bisiklet :) Yol bisikletleri arasında dikkatimi Carbon Look lar çekmişti. 105 ekipmanlı Look 566 1000euro civarında idi. 2000euro altında 2010 Ultegra lı bir Specialized Tarmac sl2 gördüğümü de hatırlıyorum. Koca mağazadan sadece Garmin'in GPS cihazını aldım çıktım ya helal olsun kendime diyorum :D Hiç bir problem olmadan 40euro gibi bir rakamı havaalanında geri aldım. Ödeme sırasında görevliden taxfree formunu istemeyi unutmayın.

@ilkerikier

İlker maaşallah güzel bisiklet almışsın . Trek Madone ne oldu ?

Foça'ya beklerim. Yardımcı olursan bir bisiklette bana alalım

Saygılar

Geri