Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Swiss Gözlük Testi

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Merhaba
Bu testimizde Konumuz yerli piyasada bulabileceğiniz Swiss Gözlükleri
http://img175.imageshack.us/img175/5666/swi1zy5.jpg
Marka: Swiss eye
Tavsiye edilen yaklaşık satış fiyatı :50-55 EU
Bulabileceğiniz bazı mağazalar: Yeşil bisiklet, Velespit, Efor bisiklet.
Firma web sitesi: (link)
Gözlüğün tanıtım adresi (almanca): (link)

Gözlükler 3 camla beraber gelmekte bunlar siyah, sarı ve tamamen şeffaf.
Gözlüğün ergonomisi son derece iyi, küçük detaylar ve boya işçiliği detayı çok iyi düşünülmüş, yüze iyi oturuyor karizmatik bir görüntü sağlıyor,
Camlar çok kolaylıkla değişiyor cam değişme sistemi oldukça rahat gözlük iskeletinde gereksiz strese yol açmıyor bu da gövdenin ömrü açısından oldukça iyi. Ayrıca cam tek parça olarak değiştiği için sağ sol karıştırması olmuyor ve tek işlemde rahatça takılıyor.
Gözlük güzel bir kutuda geliyor ve gözlüğün ve camların çizilmeden güvenle taşınmasına izin veriyor, kutu biraz büyük ancak fonksiyonelliği bu açığı kapatıyor.

Gövde: Oldukça hafif, iyi ve aerodinamik olarak tasarlanmış, detaylar küçük kavisler gözlüğe iyi bir hava vermiş.
http://img153.imageshack.us/img153/8789/swiustan9.jpg
Gövdenin Üstten Görünüşü

http://img108.imageshack.us/img108/4761/swionlg6.jpg
Gövdenin Önden Görünüşü

Siyah cam bizim zevkimize göre biraz koyu gibi geldi çok güneşli havalarda ve gözü güneşe karşı fazla hassas olanlar için iyi ama genel kullanım açısından biraz koyu olduğunu düşünüyorum.

http://img135.imageshack.us/img135/1025/swicamkg9.jpg
Camlar kolayca değişiyor

Sarı cam görüşü çok iyi ve görüşünüzü geliştiriyor puslu hafif karanlık mevsimlerde çok kullanışlı ve yine orman içi gölge kullanımda çok faydalı ancak gözlüğün sarı camında bir sorun sezdik bu da sarı camın çizilmeye karşı çok hassas olması ve kolayca çizilmesi, bu sorunu diğer iki camda yaşamadığımızı belirtmek isterim.

Şeffaf cam da görüşü oldukça iyi özellikle kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında.

Artılar: Çok iyi ergonomi, göze iyi oturuyor iyi lens kalitesi, kaliteli detay işçiliği, uygun fiyat.
Eksiler: Sarı camı çok kolay çiziliyor, Ülkemizde yedek cam sıkıntısı yaşanıyor. Cam ebatları biraz küçük olduğu için uzun süreli yol sürüşlerinde gözleriniz rüzgardan biraz rahatsız olabilir.

Son söz: Swiss gözlük son derece iyi ergonomisi ile, kaliteli yapısıyla, rahat kullanımıyla bütün bisikletçilerimize önerebileceğimiz bir gözlük…

Hazırlayan ve test eden: HAKAN YAZMAN
Fotoğraflar: Hakan Yazman (ilk foto hariç = Yeşil bisiklet internet sitesi)

Scudo
oakley derim başka bişi de derim tabi fiyatı:(
alanya da oakleyin taklidini yapmışlar birebir.satış fiyatı 10 ytl. alacaktım ama vaz geçtim sonra camların kalitesizliğinden dolayı

Oakley tabii en iyi markalardan ancak böyle bir gözlüğün oakley de sadece yedek değişme camı 100 eu ya yakın oluyor bazen, böyle bir gözlük oakley de 100-150 eu larda bunda ise yarı fiyatına hem de tek gözlük fiyatına 3 gözlük gibi ;)

• Beğen
Tepkiler: simplonmurat
haklısın.Zaten bir gözlük için o kadar para ayırmak benim için mümkün değil.mümkün olan en ekonomik ve kullanışlı olanı seçmek daha mantıklı(tabi birde kırılınca ağlamamak için)

yapmış olduğun test ve bilgi için ayrıca teşekkür ederim.
sağlıklı pedallar.

Test için ellerine sağlık.. Teşekkürler..
Bizde bundan başka Team Italy ve Oakley gözlükler de bol çeşidiyle mevcut..
Team Italy gözlüklerin bir modelinde numaralı cam adaptörü var.. Tüm Team Italy gözlükler 95 YTL. Oakley'ler 150-170 Dolardan başlıyor..

Güzel gözlük,bende düşünüyorum almayı

Bu gözlüğü geçen ay Yeşil bisiklet'den aldım.
Son derece memnunum .
Özellikle mtb orman binişlerinde gözü fazlası ile darbelerden (dal, yaprak çarpması) koruyor.

Yarış bisikletinde artık gözlerimden yaşlarda süzülmüyor:River-102 ,
sürüş konforum ve süratim belirgin bir şekilde arttı.

Fiyat kalite oranı oldukça başarılı .

Hakan KAYIŞLIGİL

Rica ederim Gürsel abi, kısmet olursa Team Italy gözlükleri de inceleriz fırsatımız olduğunda ;)

@gürsel

Yorum için teşekkürler, gerçekten fiyat performansı çok iyi bu gözlüklerin, kalitesi de son derece tatmin edici. Zaten amacımız fiyat performansı yüksek ürünleri öne çıkarmak, yüksek fiyatlı kaliteli ürün her zaman bulunabilir, ancak en uygun fiyata en iyisini bulmak daha güç bizim de istedimiz paramızın hakkını veren ürünlere yönelmek...

@Hakan Kayisligil

Merhaba,

ben de gözlüğü beğenip Yeşil Bisiklet'ten almıştım. Gerçekten anlatıldığı gibi güzel bir gözlük. Sadece aldıktan 1 gün sonra sahilde 1 saat kullanabildim. Özellikle güneş camı UV 400 ve oldukça kaliteli. Bir de rüzgarı çok güzel engelliyor. Fakat benim göz ergonomimden dolayı kullanamadım. Gözlerim biraz dışarı çıkık ve kirpiklerim uzun, bu yüzden de kirpiklerim cama değiyor ve rahatsız ediyor. Denemeden aldığım için pişman oldum. Şimdi satıyorum. İkinci el bölümünde ilanım da var, çok temiz(neredeyse hiç kullanmadım çünkü).

Herkese bol pedallar.

eline sağlık hakancım. herzamanki gibi gayet güzel bir sunum olmuş . merak ettiğim şey bu gözlük ayarlana biliyormu? yani kafada sağlam duruyormu ve her kafa yapısına uyarmı sence .

Öncelikle yorum için teşekkürler,
Gözlük gövdesinde bir ayar opsiyonu yok, kafada gayet sağlam duruyor, hafif olduğu için gözü-burnu vs yormuyor, her kafa yapısına uyarmı bir yorum yapamıyacağım ancak benim gözlüğü deneyen arkadaşlarda gayet şık durdu, her zaman için estetik ve yüze uyumluluk açısından denemekte fayda var ama genel olarak bir çok kişiye uyum sağlayacağını düşünüyorum...

@kochakan@hotmail.com

arkadaşlar gözlük derken aklıma bir şey geldi gecen sene aldığım point marka gözlüğün kaza sonucu iskeletini kırdım ve camlar elimde kaldı siyah sarı şeffaf ihtiyacı olan varsa benle irtibata gecsin

bilgi için teşekkürler, yalnız sarı camın kolay çizilmesi beni biraz düşündürdü açıkçası. :(

swatların kullandığı gözlüğü kullanan bir tanıdığım var:d 70 ytl (link)

Bu Swiss marka gözlüğü şu anda nereden temin edebiliriz acaba? Bilgisi olan var mı?

@Takaya

Aktif olarak getirilmiyor sanırım, önceki getirilenlerde parti malı getirilmiş gibi bir havası vardı. Onun dışında Bike and outdoordan geçenlerde uygun fiyatlı güzel bir gözlük almıştım, onlara da bir göz atabilirsiniz...

Evet, korktuğum başıma geldi ve gözlüğün klipsinin üzerindeki kauçuk aparat düşüp kayboldu. Artık düzgün olarak kullanılamaz durumda. Sizce bu sorunu nasıl telafi edebilirim? Bu parçanın yedeğinin olması gibi bir olasılık var mı?

Geri